Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Halák hviezdou zápasu, Chára strelil gól

V dvanástich sobotných stretnutiach NHL sa darilo aj slovenským hokejistom. Halák prehral, ale stal sa hviezdou zápasu. Chára strelil jeden gól, zatiaľ čo Hossa a Handzuš si pripísali po jednej gólovej prihrávke.

KOIVU DOVIEDOL WILD K VÝHRE, HALÁK HVIEZDOU

Minnesota zakončila skvelý týždeň sobotným víťazstvom 3:2 po samostatných nájazdoch nad St. Louis. Autorom víťazného nájazdu bol Matt Cullen, ktorý sa stal druhou hviezdou zápasu. Tou prvou sa stal kapitán „Divochov“ Mikko Koivu, ktorý sa postaral o oba presné zásahy svojho mužstva v normálnom hracom čase. Ani jeden však nestrelil pri rovnovážnom počte hráčov na ľade. Prvý zaznamenal v oslabení, zatiaľ čo druhý necelé dve minúty pred koncom tretej tretiny v presilovej hre. Jaroslava Haláka prekonal aj v nájazdoch. Slovenský brankár, ktorý odchytal druhé stretnutie v rade, spolu zlikvidoval 30 striel (15 v tretej tretine) a bol vyhlásený za tretiu hviezdu duelu. Blues dvakrát v zápase viedli, ale Minnesota dokázala odpovedať. Josh Harding, ktorý chytil 25 striel, inkasoval góly iba z hokejok Davida Backesa (7) a T.J. Oshieho (6). Obaja zaknihovali aj po jednej asistencii, zatiaľ čo Alex Steen si zo zápasu odniesol dve. Minnesota vyhrala štyri stretnutia v rade a osem z posledných desiatich. Blues ukončili sériu troch výhier.

THOMAS VYNULOVAL „ISLES“, BOSTON S ĎALŠOU VÝHROU

Článok pokračuje pod reklamou

Dvaja slovenskí hokejisti sa proti sebe postavili v newyorskom Uniondale, kde obhajca titulu, tím Boston Bruins, zdolal domácich „Ostrovanov“ hladko 6:0. K ôsmemu víťazstvu Bruins v rade prispeli najmä útočník Chris Kelly a brankár Tim Thomas. Prvý menovaný zaznamenal dva presné zásahy, ku ktorým pridal aj jednu asistenciu, zatiaľ čo „Timmy“ urobil 22 zákrokov, aby vychytal svoj druhý shutout v prebiehajúcej sezóne (28. v kariére). Víťazný gól putoval na konto Patricea Bergerona (4). Nathan Horton (6), Andrew Ference (1) a kapitán Zdeno Chára (2) sa postarali o ďalšie presné zásahy „Medveďov“. Slovenský obranca hral 22 minút, počas ktorých zaznamenal aj jeden plusový bod, tri strely a jeden bodyček. Po Markovi Streitovi, kapitánovi Islanders, bol druhým najvyťažovanejším hráčom zápasu. V drese domácich nastúpil aj obranca Milan Jurčina, ktorý strávil na ľade necelých 17 minút. Do štatistík si zapísal dve trestné minúty, jednu zblokovanú strelu a štyri hity. Brankár Rick DiPietro opustil bránku svojho mužstva už po prvej tretine, v ktorej inkasoval tri góly. Zápas dochytal nováčik Anders Nilsson, ktorý zaznamenal svoj premiérový štart v NHL.

NIEMI POMOHOL SHARKS K VÝHRE NAD STARS

Brankár Antti Niemi urobil 30 zákrokov, aby výrazne prispel k víťazstvu San Jose nad trápiacim sa Dallasom v pomere 4:1. Logan Couture (7) bol autorom víťazného gólu, ktorý strelil na začiatku druhej tretiny v presilovej hre. Brent Burns (4) tiež skóroval v početnej výhode a o ostatné dva góly Sharks sa postarali Brad Winchester (2) a Jamie McGinn (2). Útočníci Joe Thornton a Patrick Marleau zaknihovali po dve asistencie. Na ľade nechýbal center Michal Handzuš, ktorý v drese kalifornského mužstva odohral viac ako 17 minút. Banskobystrický rodák zaznamenal jednu asistenciu (pri góle McGinna), jeden plusový bod, dve strely a vyhral osem zo sedemnástich vhadzovaní (47,1 %). Jediným úspešným strelcom Dallasu bol Mike Ribeiro (2), ktorý v 47. minúte ukončil 194-minútové strelecké trápenie svojho tímu, ktorý neskóroval v predchádzajúcich dvoch zápasoch. Raycroft zneškodnil 34 striel. Klub z Texasu prehral už piaty zápas v rade.

OILERS ZNIČILI BLACKHAWKS, HALL S HETRIKOM

Aleš Hemský otvoril svojím prvým tohtosezónnym gólom stav stretnutia už v 48. sekunde a naštartoval gólostroj kanadského Edmontonu, ktorý sa zastavil na deviatich góloch. Oilers napokon v domácom prostredí deklasovali Chicago 9:2 a ukončili šnúru štyroch zápasov bez víťazstva. Tretinu gólov zaznamenal Taylor Hall, ktorý strelil svoj druhý hetrik v NHL, aby sa stal prvou hviezdou zápasu. Víťazný gól išiel na konto Ryana Smytha (11). Do streleckej listiny sa zapísali aj Ryan Jones (5), Jordan Eberle (5), Tom Gilbert (3) a Shawn Horcoff (4). Ryan Nugent-Hopkins zaknihoval päť asistencií, zatiaľ čo Eberle, Gilbert a Jeff Petry po tri. Výborným výkonom sa prezentoval aj brankár Nikolaj Chabibulin, ktorý chytil 34 striel. Bola medzi nimi aj jedna z hokejky Mariána Hossu, ktorý si pripísal jednu asistenciu, čím sa dostal na métu 850 kanadských bodov. Hviezdny krídelník strávil na ľade 19 a pol minúty, počas ktorých nazbieral aj dva mínusové body. Strelecky sa v drese Chicaga presadili Patrick Sharp a Dave Bolland, ktorí skórovali v presilových hrách.

TROJBODOVÝ WEISS DOVIEDOL PANTHERS K VÝHRE

Útočník Stephen Weiss sa stal najlepším hráčom stretnutia po tom, čo zaznamenal víťazný gól a dve asistencie, aby Florida v domácom prostredí zvíťazila nad Pittsburghom v pomere 3:2. Weiss sa do streleckej listiny zapísal tri a pol minúty pred koncom zápasu v presilovej hre. Floridské mužstvo dosiahlo v každej tretine jeden gól. O prvý sa postaral Brian Campbell (2). Druhý zaknihoval Tomáš Fleischmann (8), ktorý si pripísal aj jednu prihrávku. Kris Versteeg mal na svojom konte dve. V zostave Panthers nechýbal útočník Tomáš Kopecký, ktorý hral 11 minút a 14 sekúnd. Trenčiansky odchovanec si na svoje konto zapísal jeden mínusový bod, jednu strelu, dve zblokované strely a 52,6 % úspešnosť na vhadzovaniach (10 z 19). Brankár Jose Theodore podal skvelý výkon a zápas opustil s 39 úspešnými zákrokmi. Góly mu strelili iba Chris Kunitz (7) a Jordan Staal (10). Pascal Dupuis dvakrát asistoval.

SKVELÝ SMITH PRISPEL K VÝHRE PHOENIXU

Brankár Mike Smith zaznamenal druhýkrát v rade minimálne 40 úspešných zákrokov, aby výraznou mierou pomohol Phoenixu k výhre 4:2 nad Buffalom. Kanadský gólman chytil 43 striel a stal sa najlepším hráčom duelu. Víťazný gól strelil v polovici zápasu Paul Bissonnette, ktorý sa do streleckej listiny zapísal prvý raz v tomto ročníku. Shane Doan (6) a dvojgólový Radim Vrbata (8, druhý do prázdnej brány) tiež skórovali v drese Phoenixu, ktorý má v posledných desiatich dueloch bilanciu 7-2-1. Luke Adam (6) a Patrick Kaleta (2) sa postarali o góly Sabres, v drese ktorých hral aj obranca Andrej Sekera. Bojnický rodák odkorčuľoval takmer 18 a pol minúty, počas ktorých nazbieral dva mínusové body, dve trestné minúty, jednu strelu a tri zblokované strely.

PRICE DRUHÝKRÁT V RADE SO SHUTOUTOM

Newyorskí „Jazdci“ neboli v zápase proti Montrealu veľmi aktívni a brankára kanadského mužstva, Careyho Price, ohrozili iba sedemnásťkrát. Hviezdny gólman všetky strely zlikvidoval, aby zaznamenal svoj druhý shutout v rade a Montreal doviedol k hladkej výhre 4:0. Rangers ukončili sedemzápasovú šnúru víťazstiev. Erik Cole (6) strelil v štvrtej minúte v presilovej hre rozhodujúci gól stretnutia. Brian Gionta (7) sa zapísal do streleckej listiny dvakrát a Martina Birona, ktorý urobil 27 zákrokov, prekonal aj Tomáš Plekanec (5). Slovenský krídelník v drese NY Rangers, Marián Gáborík, strávil na ľade 19 minút a 24 sekúnd, počas ktorých si pripísal dva mínusové body a tri strelecké pokusy. Na svoj jubilejný desiaty presný zásah v aktuálnom ročníku čaká od 9. novembra.

WINNIPEG SI PORADIL S PHILADELPHIOU

Prvý tohtosezónny vzájomný zápas medzi Jets a Flyers priniesol až sedemnásť gólov a výhru kanadského tímu v pomere 9:8. V sobotu sa oba tímy stretli druhýkrát a diváci videli opäť gólové hody. Z víťazstva sa napokon radoval Winnipeg po výsledku 6:4. Dustin Byfuglien (4) strelil víťazný gól a dvakrát asistoval, aby sa stal prvou hviezdou zápasu. Brian Little (4) strelil dva góly a v drese Jets sa strelecky presadili aj Andrew Ladd (6), Jim Slater (6) a Nik Antropov (4), ktorý uzatvoril stav duelu strelou do prázdnej brány. „Stíhači“ využili tri presilovky a skórovali aj v oslabení. Ondřej Pavelec kryl 27 striel a prekonať ho dokázali iba dvaja hráči – Scott Hartnell a Matt Read (obaja zaznamenali po dva góly). Prvý menovaný si pripísal do štatistík aj jednu asistenciu. Chris Pronger zaknihoval dve. Obranca Andrej Meszároš odohral pätnásť minút. Zaznamenal jeden plusový bod, jednu strelu, dve zblokované strely a dva bodyčeky.

TORONTO DEKLASOVALO WASHINGTON, LUPUL ŠTVORBODOVÝ

Zraneniami sužované Toronto dokázalo v domovskej Air Canada Centre zdolať Washington vysoko 7:1 a ukončilo sériu troch prehier v rade. Štyrmi bodmi prispel k víťazstvu Joffrey Lupul, ktorý strelil svoj desiaty gól v ročníku a na tri prihral. Bodovo sa presadili aj ďalší dvaja hráči z prvej útočnej formácie Maple Leafs. Tyler Bozak i Phil Kessel nazbierali po dva body (1+1). Tim Connolly (2), Matt Frattin (1, víťazný gól), Cody Franson (1) a David Steckel (4) tiež skórovali v drese Toronta, zatiaľ čo brankár Jonas Gustavsson, ktorý chytal po takmer dvoch týždňoch, zaznamenal 40 zákrokov. Prekonať ho dokázal iba Brooks Laich (3). Maple Leafs využili tri presilovky zo štyroch.

DETROIT VYHRAL V LOS ANGELES, DACJUK S 2 GÓLMI

Mike Richards (8) strelil v siedmej minúte zápasu gól v oslabení a stal sa prvým hráčom Kings od marca 2001, ktorý zaznamenal dva góly v oslabení v dvoch zápasoch v rade. Naposledy sa to podarilo Žigmundovi Pálffymu. V streleckej listine sa však k Richardsovi nepridal žiaden z jeho spoluhráčov a „Králi“ napokon prehrali na domácom ľade proti Detroitu 1:4. Víťazný gól strelil Niklas Kronwall (6). Najlepším hráčom zápasu sa však stal Pavel Dacjuk, ktorý zaznamenal svoj druhý aj tretí gól v ročníku. Jonathana Quicka z Los Angeles (34 zákrokov) prekonal aj Justin Abdelkader (2). Jimmy Howard urobil 23 zákrokov. V polovici zápasu zneškodnil trestné strieľanie Anžeho Kopitara.

BRODEUR DOVIEDOL DEVILS K VÝHRE

Legendárny brankár Martin Brodeur zaznamenal už 629. víťazstvo v kariére po tom, čo v sobotu 21 zákrokmi pomohol New Jersey k výhre nad Tampou Bay v pomere 4:2. David Clarkson (7) strelil víťazný gól a zaknihoval aj jednu asistenciu. Dainius Zubrus (5), Patrik Eliáš (8) a Ryan Carter (2) sa tiež strelecky presadili v drese Devils. Brodeura prekonali iba Martin St. Louis (5) a Ryan Shannon (1), ktorí sa do listiny strelcov zapísali v 49., resp. 50. minúte. Dwayne Roloson chytil 20 striel.

WISNIEWSKI ROZHODOL V PREDĹŽENÍ O VÍŤAZSTVE COLUMBUSU

Obranca James Wisniewski sa stal hrdinom Columbusu Blue Jackets po tom, čo v tretej minúte predĺženia rozhodol svojím prvým gólom v sezóne o víťazstve svojho mužstva 4:3 nad Predators. Strelecký účet v tomto ročníku si otvoril aj Jeff Carter. Vinny Prospal a R.J. Umberger pridali ďalšie góly Blue Jackets, ktorí ukončili 17-zápasovú šnúru bez víťazstva na ľade Nashvillu. Cursits Sanford (27 zákrokov) inkasoval góly z hokejok Colina Wilsona (5), Mikea Fishera (3) a Nicka Spallinga (2).

HVIEZDY VEČERA:
1. Ryan Nugent-Hopkins (EDM), 2. Taylor Hall (EDM), 3. Mike Smith (PHX)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 30/32 - - - - - -
Z. Chára (BOS) 21:58 1 0 1 +1 3 0
M. Jurčina (NYI) 16:50 0 0 0 0 0 2
M. Handzuš (SJS) 17:19 0 1 1 +1 2 0
M. Hossa (CHI 19:33 0 1 1 -2 1 0
T. Kopecký (FLA) 11:14 0 0 0 -1 1 0
A. Sekera (BUF) 18:22 0 0 0 -2 1 2
M. Gáborík (NYR) 19:24 0 0 0 -2 3 0
A. Meszároš (PHI) 15:00 0 0 0 +1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies