Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Boston opäť zvíťazil, Chára dvojbodový

V stredu sa ukončil mesiac november. Ten bol pre Boston a Zdena Cháru znamenitý. Rozdielny nebol ani jeho posledný deň, v ktorom k víťazstvu Bruins pomohli aj gól a asistencia kapitána. V bráne Montrealu sa predstavil Peter Budaj.

CHÁRA DVOJBODOVÝ, BRUINS VYHRALI 12. DUEL Z 13

Boston má za sebou prvý mesiac za viac ako štyri dekády, počas ktorého neprehral zápas v riadnej hracej dobe. November zakončil víťazstvom 6:3 v Toronte, ktoré bolo pre obhajcu titulu 12. z posledných 13 stretnutí. „Myslím, že to bol vskutku dobrý mesiac. Hrali sme skvelý hokej a mali sme veľa zábavy mimo ľadu. Bola to dosť dobrá skúsenosť,“ skonštatoval David Krejčí (4), ktorý si zo stredajšieho zápasu odniesol gól a dve asistencie. Dva góly vsietil Milan Lucic (10), gól a asistenciu zaregistroval kapitán Zdeno Chára (5) a dve asistencie si pripísal Joe Corvo. Strelecky sa presadili aj Benoit Pouliot (3) a Brad Marchand (9). Tim Thomas čelil 37 strelám, z ktorých ho prekonali Michail Grabovskij (6), Joffrey Lupul (12) a Matt Frattin (2). Maple Leafs odohrali taktiež solídny hokej a donútili Bruins ísť na plný plyn. „Bol som potešený spôsobom, akým sme hrali. Nanešťastie, oni mali päť alebo šesť presiloviek a my sme mali len jednu a pol. Ak budeme hrať takto, nakoniec porazíme aj týchto hráčov,“ povedal tréner Toronta Ron Wilson, ktorého zverenci sa s Bruins stretnú aj v sobotu. Chára do decembra vstúpi so svojim novým maximom v počte získaných bodov v jednom mesiaci. V novembri ich získal 14. V stredu odohral 27 a pol minúty, počas ktorých nazbieral aj dva plusové body a na bránu súpera vyslal šesť striel.

DUCKS KONEČNE VYHRALI, ODNIESOL SI TO BUDAJ

Článok pokračuje pod reklamou

Peter Budaj štartoval v svojom štvrtom zápase sezóny a zaknihoval svoju tretiu prehru. Tentokrát proti klubu, ktorý prehral predchádzajúcich sedem zápasov. Anaheim ukončil sériu prehier v domácom prostredí, keď zdolal Canadiens 4:1. Corey Perry (11) a Ryan Getzlaf (5) zaznamenali po góle a dvoch asistenciách a banskobystrického rodáka prekonal aj Devante Smith-Pelly (2). Dva góly padli počas presiloviek, záverečný do prázdnej brány. Strelil ho Niklas Hagman (2). Montreal nevstúpil do duelu zle, keď sa po góle Andreja Kosticyna (6) ujal vedenia už v štvrtej minúte. Napokon však prehral tretí zápas v rade. Budaj odišiel z ľadu s 23 zákrokmi a 88,5% úspešnosťou zákrokov. Jeho náprotivok, Jonas Hiller, čelil len 20 strelám.

HOLMSTROM ROZHODOL O ŠIESTEJ VÝHRE DETROITU V RADE

Gól Tomasa Holmstroma (4) z piatej minúty tretej tretiny prelomil nerozhodný stav a priniesol víťazstvo Detroitu, ktorý na domácom ľade porazil Tampu Bay 4:2. Pavel Dacjuk (7) a Jonathan Ericsson (1) poslali v prvej tretine Red Wings do dvojgólového vedenia, ktoré v druhej tretine zmazali Martin St. Louis (7) a Steven Stamkos (16). Jimmy Howard však už neinkasoval a duel napokon opustil s 21 zákrokmi. Z jeho spoluhráčov sa tešil z gólu ešte aj Darren Helm. Detroit vyhral šiesty zápas v rade. „Bolo to pre nás dobré víťazstvo. Ak mám však byť úprimný, nemyslím si, že sme boli skvelí,“ povedal po zápase tréner Detroitu Mike Babcock. Počas tretiny sa ovácií v stoji dočkal generálny manažér Lightning Steve Yzerman, bývalý dlhoročný kapitán miestneho tímu.

COLORADO ZDOLALO NEW JERSEY 6:1

Colorado strelilo tri góly z prvých piatich striel a nakoniec sa pred svojimi fanúšikmi tešilo z hladkého víťazstva 6:1 nad New Jersey. Ryan O’Reilly (3) strelil gól a pridal dve asistencie, Milan Hejduk (8) zaznamenal gól a asistenciu. Do listiny strelcov sa zapísali postupne aj T.J. Galiardi (2), Jan Hejda (3), Jay McClement (4) a Stefan Elliott (2). Simeon Varlamov urobil 18 zákrokov a Kyle Quincey nazbieral dve asistencie. Jediný gól Devils mal na svedomí Iľja Kovaľčuk (5). Martin Brodeur predviedol 19 úspešných zákrokov.

BRODZIAK DOVIEDOL WILD K VÝHRE NAD OILERS

Kyle Brodziak premenil svoj samostatný nájazd v šiestej sérii a Minnesota zdolala Edmonton 3:2 po tom, čo v stretnutí prehrávala už o dva góly. Niklas Backstrom zaknihoval 28 zákrokov a v prvej polovici duelu inkasoval góly z hokejok dvojbodových Ryana Nugenta-Hopkinsa (11) a Jordana Eberleho (9). Potom sa však hosťujúcim hokejistom podarilo vyrovnať, keď sa presadili Devin Setoguchi (8) a Brodziak (6). Wild oslávili druhú výhru v rade, kým Oilers prehrali posledné tri zápasy.

HVIEZDY VEČERA:
1. Ryan O’Reilly (COL), 2. Ryan Getzlaf (ANA), 3. David Krejčí (BOS)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
P. Budaj (MTL) 23/26 (88,5%) - - - - - -
Z. Chára (BOS) 27:25 1 1 2 +2 6 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies