Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Hossa prvou hviezdou zápasu, Handzuš asistoval

Kanadsko-americká NHL mala v sobotu opäť nabitý program. V dvanástich zápasoch nastúpili aj ôsmi Slováci a siedmi sa tešili z víťazstva. Hossa sa stal prvou hviezdou zápasu, Handzuš asistoval.

DVOJGÓLOVÝ HOSSA PRVOU HVIEZDOU ZÁPASU

Krídelník Marián Hossa zaregistroval v sobotu svoj prvý viacgólový zápas v prebiehajúcej sezóne, aby sa stal prvou hviezdou zápasu, v ktorom Blackhawks porazili Blues 5:2. Trenčiansky odchovanec, ktorý nestrelil gól v predchádzajúcich šiestich dueloch, sa do listiny strelcov zapísal pri nerovnovážnom počte hráčov na ľade. Najskôr v polovici zápasu prekonal Briana Elliotta v oslabení a na začiatku tretej časti hry aj v presilovej hre. Hossa, ktorému chýba k dosiahnutiu 400-gólovej méty iba jeden presný zásah, zaznamenal aj osem striel a jeden plusový bod počas 17 a pol minúty, ktoré strávil v akcii. Ďalšie góly Chicaga pridali Jonathan Toews (15), Patrick Sharp (13, víťazný) a Michael Frolík (4, prázdna brána). Ray Emery podal dobrý výkon a prekonať ho dokázali iba David Perron (1) a Chris Stewart (4). Inak dvojka „čiernych jastrabov“ zlikvidovala 23 striel. Elliott, ktorý prehral iba druhý zápas v tomto ročníku, chytil 31 striel.

HANDZUŠOVA ASISTENCIA SHARKS NEPOMOHLA

Článok pokračuje pod reklamou

Útočník Tomáš Fleischmann nazbieral jeden gól a dve asistencie, aby sa stal najlepším hráčom stretnutia, v ktorom Florida porazila San Jose 5:3. Rovnakú bilanciu si zo zápasu odniesol aj jeho spoluhráč Stephen Weiss (9). Jack Skille (2) strelil v oslabení víťazný gól, Marco Sturm (2) a Dmitrij Kulikov (2) sa tiež strelecky presadili, a brankár Scott Clemmensen zneškodnil 23 striel. Tomáš Kopecký odkorčuľoval 17 a pol minúty a zaknihoval iba jeden mínusový bod a jednu zblokovanú strelu. Lepšie štatistiky mal jeho krajan Michal Handzuš, ktorý si pripísal jednu asistenciu, štyri strely, štyri zblokované strely a dva bodyčeky, pričom v drese „žralokov“ odohral 14 a pol minúty. Banskobystrický rodák bol takmer bezchybný na vhadzovaniach, keď vyhral trinásť zo štrnástich (92,9 %). Dvojgólový Logan Couture (9) a Jamie McGinn (4) prekonali Clemmensena.

BOSTON S ĎALŠÍM VÍŤAZSTVOM

Vo forme hrajúci Boston začal december tak ako ukončil predchádzajúci mesiac – víťazstvom. Bruins zdolali v sobotu v domácom prostredí Toronto 4:1 a kanadské mužstvo nenašlo recept na obhajcu titulu ani v štvrtom tohtosezónnom stretnutí. Rozhodujúci gól strelil Chris Kelly (10) a brankár Tuukka Rask si pripísal 21 zákrokov. David Krejčí (5), Johnny Boychuk (3), najlepší hráč duelu, a Nathan Horton (7) sa postarali o ostatné góly „medveďov“, ktorí hrali 100.-krát v rade pred vypredaným domácim hľadiskom. „Je to tak dobrý pocit, keď máte celé mesto za sebou. Videli sme to aj v play-off. Veľmi často sú tak hlasní, že máme skoro pocit, akoby sme mali ďalšieho hráča na ľade. Patrí im veľké 'Ďakujem', dúfajme, že to bude aj ďalších 100,“ povedal kapitán Bostonu Zdeno Chára. Ten na ľade strávil 21 minút, počas ktorých nazbieral tri plusové body, dve zblokované strely, štyri hity a štyri trestné minúty. Jediný gól Maple Leafs vsietil Michail Grabovskij (7).

READ A BRYZGALOV DOVIEDLI FLYERS K VÝHRE

Nováčik Matt Read nazbieral jeden gól a dve asistencie, Claude Giroux (15) strelil víťazný gól, a Philadelphia ukončila dvojzápas proti tímom z Pacifickej divízie víťazstvom nad Phoenixom v pomere 4:2. „Letci“ strelili všetky góly už v prvej dvadsaťminútovke, po ktorej opustil bránu Coyotes Mike Smith a prenechal svoje miesto Jasonovi LaBarberovi. Wayne Simmonds (5) a Scott Hartnell (11) sa tiež strelecky presadili a brankár Iľja Bryzgalov (36 zákrokov) bol pri svojom návrate do arény, kde v uplynulých štyroch ročníkoch pôsobil, vypískaný niektorými fanúšikmi. Prekonať ho dokázali iba Ray Whitney (9) a Mikkel Boedker (5). V akcii nechýbal obranca Andrej Meszároš, ktorý odohral viac ako 21 a pol minúty. Svoje štatistiky si obohatil o jeden plusový bod, jednu strelu a štyri zblokované strely.

MOULSON PREDVIEDOL ONE MAN SHOW

Krídelník Islanders Matt Moulson sa stal absolútnou hviezdou sobotného večera po tom, čo v stretnutí proti Dallasu zaznamenal až štyri presné zásahy a newyorský tím zdolal Stars v gólovej prestrelke tesne 5:4. Svoje prvé dva góly strelil Moulson v polovici prvej tretiny. Dylan Reese (1) zvýšil vedenie Islanders na začiatku druhej časti hry už na 3:0, ale Tomáš Vincour (1), Eric Nystrom (10) a Jake Dowell (1) v priebehu troch minút náskok eliminovali. K slovu sa tak opäť dostal Moulson a „ostrovania“ viedli. Tom Wandell (1) síce v 37. minúte vyrovnal na 4:4, no už o minútu neskôr strelil víťazný a zároveň posledný gól zápasu Moulson. John Tavares a P.A. Parenteau zaknihovali zhodne po tri asistencie a Moulsonovu one man show videl aj obranca Milan Jurčina, ktorý v drese Islanders odohral osemnásť minút. Robustný bek si pripísal jeden plusový bod, štyri zblokované strely a tri hity. Newyorčania sa odlepili z posledného miesta vo Východnej konferencii.

STEPAN ROZHODOL O ĎALŠEJ VÝHRE RANGERS

Tampa Bay vyhrávala nad NY Rangers 1:0 po prvej tretine a 2:1 po druhej, ale v tretej tretine „jazdci“ strelili tri góly, aby napokon zvíťazili 4:2. Víťazný presný zásah putoval na konto Dereka Stepana, ktorý svoj piaty gól v sezóne strelil tri minúty pred koncom. Ruslan Fedotenko (4), Artem Anisimov (3) a Brad Richards (10, do prázdnej brány) sa postarali o zvyšné góly newyorského mužstva. Hviezdny krídelník Marián Gáborík sa do kanadského bodovania nezapísal a počas osemnástich minút ohrozil Mathieu Garona trikrát. Henrik Lundqvist opustil duel s 24 zákrokmi po tom, čo ho prekonali iba Steve Downie (3) a Tom Pyatt (2). Kým Rangers vyhrali už piate stretnutie v rade a patria k špičke NHL, Tampa Bay utrpela tretiu porážku v sérii a patrí medzi najhoršie mužstvá ligy.

MILLER DOVIEDOL BUFFALO K VÍŤAZSTVU

Brankár Ryan Miller sa po vynechaní ôsmich stretnutí pre otras mozgu vrátil v sobotnom stretnutí proti Nashville do brány Buffala a výraznou mierou prispel k tesnej výhre v pomere 3:2. „Som šťastný, že som spať. Som šťastný, že som dokázal vyhrať. Bolo pre mňa dôležité vyjsť a odchytať dobrý zápas. Urobil som, čo som chcel urobiť. Pri oboch góloch som bol trochu vzadu,“ povedal Miller, ktorého prekonali iba Craig Smith (8) a David Legwand (7). Inak hviezdny brankár chytil 32 striel. Jeho náprotivok Anders Lindback veľa práce nemal a čelil iba 14 strelám. Luke Adam (9) a Zack Kassian (2) strelili góly Sabres v prvej tretine, zatiaľ čo víťazný zaznamenal v 56. minúte Tyler Ennis (1). Obranca Andrej Sekera zblokoval dve strely súpera. V zápase odohral takmer 23 minút.

LAICH ROZHODOL V PREDĹŽENÍ O VÝHRE „CAPS“

Brooks Laich odohral v sobotu svoj jubilejný 500. zápas v NHL, v ktorom sa stal prvou hviezdou po tom, čo už v dvanástej sekunde predĺženia strelil víťazný gól a Washington vyhral nad Ottawou 3:2. Capitals, ktorí vyhrali prvý raz pod vedením Dalea Huntera, v normálnej hracej dobe dvakrát viedli, ale Senators sa dokázali do zápasu vrátiť. Nicklas Bäckström (9) a Troy Brouwer (7) tiež prekonali Andersona, zatiaľ čo Erik Karlsson (2) a Milan Michálek (16), ktorý v 57. minúte vyrovnal na 2:2, sa postarali o góly v bráne Neuvirtha (32 zákrokov). Strelecké trápenie hviezdneho Alexa Ovečkina naďalej pokračuje. Ruský krídelník strelil v posledných desiatich zápasoch iba jeden gól.

CAROLINA SPADLA NA DNO VÝCHODNEJ KONFERENCIE

Hurricanes prežívajú krízu a z posledných desiatich stretnutí vyhrali iba dva a odzrkadlilo sa to aj na ich postavení v tabuľke Východnej konferencie. Po sobotnej prehre proti Pittsburghu (2:3) spadli až na posledné pätnáste miesto. Pascal Dupuis (8) bol autorom víťazného presného zásahu a strelecky sa v drese Penguins presadili aj Craig Adams (3) a Arron Asham (2). Sidney Crosby nazbieral jednu asistenciu. Brenta Johnsona (30 zákrokov) prekonal iba mladý obranca Jamie McBain (2), ktorý sa postaral o oba góly Caroliny.

FLAMES ZVÍŤAZILI NAD OILERS Kapitán Calgary Jarome Iginla nazbieral tri asistencie, aby sa stal najlepším hráčom stretnutia, v ktorom Flames porazili Edmonton, štátneho rivala, 5:3. Mikael Backlund (1) zaknihoval víťazný gól a Miikka Kiprusoff zneškodnil 26 striel. Rene Bourque (8), Derek Smith (2) a Olli Jokinen (7, dvakrát) sa tiež zapísali do listiny strelcov Flames, ktorí o svojom víťazstve rozhodli až v tretej tretine. Lennart Petrell (2), Sam Gagner (1) a Ryan Nugent-Hopkins (12) zaregistrovali presné zásahy Edmontonu.

MONTREAL VYHRAL V LOS ANGELES

Andrej Kosticyn (7) strelil jeden gól a pridal aj jednu asistenciu, aby Montreal zvíťazil v Los Angeles tesne 2:1 a ukončil sériu štyroch prehier v rade. Tomáš Plekanec (6) sa tiež strelecky presadil za kanadský tím a brankár Carey Price bol vyhlásený za najlepšieho hráča zápasu po tom, čo chytil 26 striel. Jediným úspešným strelcom „kráľov“ bol Dustin Penner (1), ktorý sa po zranení vrátil do akcie. Piatykrát v sezóne sa do brány Kings postavil Jonathan Bernier, ktorý zaknihoval 25 zákrokov.

DVOJGÓLOVÝ KANE PRISPEL K VÝHRE WINNIPEGU

Evander Kane z Winnipegu otvoril aj uzavrel stav sobotného zápasu, v ktorom kanadské mužstvo zvíťazilo nad New Jersey 4:2. Kanadský krídelník sa napokon stal prvou hviezdou duelu. Alex Burmistrov (6) strelil gól v oslabení a Mark Stuart (3) sa postaral o víťazný gól. Brankár Ondřej Pavelec si pripísal 23 zákrokov a prekonať ho dokázali iba Adam Henrique (6) a Patrik Eliáš (9), ktorý zaznamenal až štyri mínusové body. Devils prehrali štvrtý raz v rade.

HVIEZDY VEČERA:
1. Matt Moulson (NYI), 2. Matt Read (PHI), 3. Tomáš Fleischmann (FLA)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
M. Hossa (CHI) 17:29 2 0 2 +1 8 0
T. Kopecký (FLA) 17:31 0 0 0 0 0 0
M. Handzuš (SJS) 14:31 0 1 1 0 4 0
Z. Chára (BOS 20:59 0 0 0 +3 0 4
A. Meszároš (PHI) 21:35 0 0 0 +1 1 0
M. Jurčina (NYI) 17:59 0 0 0 +1 0 0
M. Gáborík (NYR) 18:08 0 0 0 0 3 0
A. Sekera (BUF) 22:52 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies