Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Trojbodový Hossa strelil svoj 400. gól v NHL

Vo štvrtok bolo v akcii 24 mužstiev NHL a osem slovenských hokejistov. Jaroslav Halák vychytal víťazstvo, štyria Slováci bodovali, traja z nich sa stali hviezdami duelov, no prím hral Marián Hossa, ktorý strelil svoj 400. gól kariéry.

SHARP A HOSSA DOVIEDLI HAWKS K VÝHRE NAD ISLES

Menej ako týždeň po tom, čo Chicago na domácom ľade zdolalo New York Islanders po nájazdoch, prišiel duel vonku, v ktorom Blackhawks vyhrali 3:2 po predĺžení, hoci viedli už 2:0. Vo všetkých troch góloch mali prsty trojbodoví Patrick Sharp (15) a Marián Hossa (12). Slovenský reprezentant otvoril skóre zápasu svojim jubilejným 400. gólom v kariére a potom prihrával na dva góly Sharpa, ktorý o triumfe rozhodol v druhej minúte predĺženia. Ray Emery urobil 31 zákrokov, pričom ho prekonať dokázali Travis Hamonic (1) a Michael Grabner (8). Obranca Milan Jurčina ho ohrozil troma strelami a v priebehu 19 minút a 30 sekúnd nazbieral aj päť bodyčekov, jeden mínusový bod a zblokoval tri strely súpera. Jeho spoluhráč Al Montoya čelil 28 strelám. Šesť z nich prišlo z hokejky Hossu, ktorý sa stal treťou hviezdou duelu, v ktorom odohral necelých 18 minút a získal aj dva plusové body.

Článok pokračuje pod reklamou

THEODORE ZAŽIARIL PROTI BOSTONU, KOPECKÝ STRELIL GÓL

Jose Theodore vedel, že vo štvrtok bude čeliť tímu vo forme, a tak dúfal, že v zápase podá nadštandardný výkon. A napokon sa mu to aj podarilo. Proti Bostonu urobil 40 zákrokov, aby vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne a 32. v kariére. Tomáš Kopecký strelil v 58. minúte svoj štvrtý gól a do listiny strelcov sa zapísal aj Kris Versteeg (13), ktorý poistil výhru gólom do prázdnej brány. Florida po triumfe 2:0 predbehla Bruins v tabuľke Východnej konferencie a momentálne je druhá za Philadelphiou. Tim Thomas urobil 28 zákrokov a prehral prvýkrát po desiatich dueloch. „Medvede“ však prehrali druhý zápas v rade, čo sa stalo prvýkrát od októbra. Zdeno Chára odohral 21 minút a 22 sekúnd, počas ktorých zaznamenal mínusový bod a tri strelecké pokusy. Kopecký si okrem víťazného gólu na svoje konto pripísal aj plusový bod a dve strely na bránu. Odohral necelých 17 minút a stal sa treťou hviezdou.

OSHIE DVOJGÓLOVÝ, BLUES S HALÁKOM ZDOLALI DUCKS

T.J. Oshie (9) strelil dva góly – prvý bol víťazný, druhý poisťovací do prázdnej brány. Dvojbodový obranca Ian Cole vsietil svoj prvý tohtosezónny gól, skóre stretnutia otvoril Chris Porter (2) a Jamie Langenbrunner dvakrát asistoval. Jaroslav Halák k tomu pridal 21 zákrokov a St. Louis vyhralo šiesty zápas z posledných ôsmich, keď zdolalo Anaheim pomerom 4:2. Pre Haláka, ktorého prekonali len Bobby Ryan (10) a Devante Smith-Pelly (3), to bola druhá výhra v ostatných troch zápasoch. Celkovo má bilanciu 5-7-3 po tom, čo ročník začal s jednou výhrou a šiestimi prehrami. Z posledných 200 striel zlikvidoval 187. Anaheim prehral tretí zápas z posledných štyroch. To tiež predstavuje bilanciu trénera Brucea Boudreaua na lavička kalifornského tímu, ktorý stále čaká na návrat Ľubomíra Višňovského.

PHILADELPHIA VYHRALA PENNSYLVÁNSKE DERBY

Pittsburgh najskôr prišiel o Sidneyho Crosbyho, ktorý z preventívnych dôvodov vo štvrtok nehral, a potom aj o vedenie vo Východnej konferencii. To od neho prevzal jeho štátny rival z Philadelphie, ktorý vzájomný zápas vyhral pomerom 3:2. Flyers si zásluhou gólov Dannyho Brierea (8), Waynea Simmondsa (6) a Scotta Hartnella (13) vytvorili trojgólový náskok, ktorý sa Penguins síce podarilo skresať, no nie úplne zmazať. Iľja Bryzgalov urobil 25 zákrokov a puk vyťahoval z brány po presných zásahoch Jamesa Neala (15) a Jevgenija Malkina (10). Do bodovania sa zapísal aj slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý nahrával na víťazný gól a po zápase sa stal jeho treťou hviezdou. Rodák z Považskej Bystrice odohral niečo cez 19 minút a na Marc-Andre Fleuryho (26/29) vyslal jednu strelu, zblokoval tri strely Penguins, urobil až sedem bodyčekov a nazbieral aj dva plusové body.

SHARKS ZDOLALI STARS 5:2

Do bodovania sa zapísal aj center Michal Handzuš, ktorý zaknihoval asistenciu pri domácom víťazstve San Jose 5:2 nad Dallasom. Sharks vyhrali svoj prvý zápas po dvoch prehrách po tom, čo sa strelecky presadili Logan Couture (11), Jamie McGinn (5), Ryane Clowe (6), Brad Winchester (3) a Torrey Mitchell (3). Kalifornský tím viedol už 2:0, no Stars sa podarilo vyrovnať na 2:2, keď Anttiho Niemiho prekonali Mike Ribeiro (3) a Brenden Morrow (4). Fínsky brankár inak prispel k dvom bodom 18 zákrokmi. Jeho spoluhráči vyslali na bránu hostí 36 streleckých pokusov. Jeden z nich prišiel aj z hokejky Handzuša, ktorý odohral 15 minút a na svoje konto si pripísal aj jeden bodyček, jednu zblokovanú strelu súpera a 41,7% úspešnosť na vhadzovaniach. Vyhral ich päť z 13.

RANGERS PREHRALI DRUHÝ ZÁPAS V RADE

Marián Gáborík vyšiel bodovo na prázdno, no jeho tím získal aspoň bod, hoci sa z víťazstva nakoniec netešil. Rangers na domácom ľade podľahli Tampe Bay 2:3 po samostatných nájazdoch, v ktorých o triumfe hostí rozhodol ako jediný úspešný strelec Dominic Moore. V normálnom hracom čase New York dvakrát viedol, no na góly Ryana Callahana (11) a Artema Anisimova (5) dokázali odpovedať Ryan Malone (6) a Moore (2). Anisimov a Moore sa presadil počas oslabení. Mathieu Garon prispel k výhre 28 zákrokmi, pričom Gáborík ho otestoval len raz v normálnom hracom čase a raz v nájazdoch. Trenčiansky rodák si z duelu odniesol len mínusový bod. V akcii strávil 19 minút a 39 sekúnd. Henrik Lundqvist urobil 29 zákrokov. „Jazdci“ si však na svoje 2500. víťazstvo v histórii musia ešte počkať. Prehrali druhý duel v rade. Tampa pritom hrala bez Martina St. Louisa, ktorého v rozkorčuľovaní trafil puk blízko ľavého oka.

NEW JERSEY PREHRÁVALO 0:3, NAKONIEC VYHRALO 5:4

Nováčik Adam Henrique vyskúšal bekhendové zakončenie v štvrtej sérii samostatných nájazdoch a uspel. Vďaka nemu porazilo New Jersey na domácom ľade Ottawu pomerom 5:4. Devils prehrávali 0:3, no boli to Ottawčania, ktorí museli vynútiť predĺženie. Zach Parise (8), Dainius Zubrus (8), Mattias Tedenby (1) a Iľja Kovaľčuk (8) sa postarali o zvrat. Senators získali bod vďaka gólu Jesseho Winchestera (2), ktorý padol päť sekúnd pred koncom tretej tretiny. Strelecky sa presadili aj Milan Michálek (18), Nick Foligno (10) a Daniel Alfredsson (7).

WILSON ROZHODOL O VÝHRE PREDATORS

Gól Sergeja Kosticyna (4) 12,1 sekundy pred koncom tretej tretiny priniesol Nashvillu predĺženie, v ktorom o jeho víťazstve rozhodol gól Colina Wilsona (7) z druhej minúty. Predators prehrávali už o dva góly, no kontaktný gól sa podarilo streliť Patricovi Hornqvistovi (8). Strelecky sa presadil aj Mike Fisher (6) a Pekka Rinne urobil 21 zákrokov. Prekonali ho Jeff Carter (4), Antoine Vermette (4) a Derek Dorsett (6).

DETROIT ODŠTARTOVAL RÝCHLO K VÝHRE NAD COYOTES

Detroit urobil všetku svoju robotu v prvej tretine, aby prišiel k pohodlnej výhre 5:2 nad Phoenixom. Už po 129 sekundách viedol 2:0 po dvoch strelách na bránu a do šatne išiel prvýkrát za stavu 5:0. Todd Bertuzzi (2), Valtteri Filppula (9), Tomas Homstrom (5), Darren Helm (4) a Jiří Hudler (4) sa presadili strelecky, Henrik Zetterberg pridal dve asistencie a Jimmy Howard urobil 30 zákrokov. V druhej a tretej tretine ho prekonali dvaja Česi Radim Vrbata (14) a Martin Hanzal (4).

CANUCKS ZVRÁTILI DUEL PROTI CANADIENS

Vancouver musel prekonať trojgólovú stratu na to, aby zdolal Montreal 4:3 po samostatných nájazdoch. K tretiemu víťazstvo Canucks v rade viedli góly Masona Raymonda (1), Codyho Hodgsona (6), Samiho Sala (6) a samostatný nájazd Hodgsona, ktorý uspel už v prvej sérii. Frederic St. Denis strelil svoj prvý gól v NHL a Roberta Luonga (20/23) prekonali aj Raphael Diaz (2) a Erik Cole (9). Canadiens však prehrali v druhom zápase v rade a v šiestom z posledných siedmich.

JOKINENOV GÓL DOVIEDOL FLAMES K TIRUMFU

Olli Jokinen (8) strelil víťazný gól necelých päť minút pred koncom tretej tretiny. Calgary zdolalo Colorado 3:2 aj vďaka gólom Curtisa Glencrossa (8) a Lee Stempniaka (8), dvom asistenciám Brendana Morrisona a 16 zákrokom Miikku Kiprusoffa. Toho prekonali Matt Duchene (10) a T.J. Galiardi (4). Jean-Sebastien Giguere opustil duel s 32 zastavenými strelami. Kým Colorado prehralo posledné dva zápasy, Calgary rovnaký počet vyhralo.

HACKETT PRVOU HVIEZDOU PRI 1. ŠTARTE V NHL

Brankár Matt Hackett dostal vo štvrtok šancu premiérovo štartovať do zápasu NHL. A chytil sa jej výborne. Urobil 42 zákrokov a ako prvá hviezda dueli sa tešil z triumfu Minnesoty 4:2 nad Los Angeles. Wild vyhrali šiesty zápas vonku v rade, s čím vytvorili nový klubový rekord. Gólmi k výhre prispeli Mikko Koivu (6), Darroll Powe (3), Marco Scandella (3) a Cody Almond (1). Synovca Jeffa Hacketta prekonali len Dustin Penner (2) a Trent Hunter (1).

HVIEZDY VEČERA:
1. Jose Theodore (FLA), 2. Matt Hackett (MIN), 3. Marián Hossa (CHI)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 21/23 (91,3%) - - - - - -
A. Meszároš (PHI) 19:14 0 1 1 +2 1 0
M. Hossa (CHI) 17:49 1 2 3 +2 6 0
M. Jurčina (NYI) 19:30 0 0 0 -1 3 0
M. Gáborík (NYR) 19:39 0 0 0 -1 1 0
Z. Chára (BOS) 21:22 0 0 0 -1 3 0
T. Kopecký (FLA) 16:53 1 0 1 +1 2 0
M. Handzuš (SJS) 15:02 0 1 1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies