Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Gáborík, Chára i Jurčina skórovali

NHL mala v sobotu opäť nabitý program a v dvanástich stretnutiach zasiahli do hry aj šiesti Slováci. Do bodovania sa zapísali Gáborík, Chára a Jurčina, ktorí skórovali. Druhý menovaný nedohral pre zranenie zápas.

GÁBORÍK PRISPEL GÓLOM K 2500. VÝHRE RANGERS

Rangers dali zabudnúť na dve prehry v rade a v sobotu zvíťazili na ľade Buffala 4:1, aby zaznamenali jubilejné 2500. víťazstvo v histórii klubu. K zisku dvoch bodov sa výraznou mierou pričinil nováčik Carl Hagelin (3), ktorý v polovici zápasu otvoril v oslabení skóre duelu a na začiatku tretej tretiny pridal aj svoj druhý gól. Kapitán Ryan Callahan (12) minútu pred koncom druhej časti tiež skóroval v oslabení a jeho presný zásah bol napokon víťazný. Strelecky sa presadil aj krídelník Marián Gáborík (14), ktorý dal v 58. minúte v presilovej hre bodku za stretnutím, a brankár Martin Biron zlikvidoval 32 striel. „Bolo zábavné tu hrať. Vždy sa tu hrá vysoké tempo hry. Proti bývalým spoluhráčom chcete hrať dobre,“ povedal Biron, ktorý v rokoch 1996-2007 obliekal dres Sabres. Prekonal ho iba Thomas Vanek (14). Gáborík odohral 16 minút, počas ktorých nazbieral aj jeden mínusový bod a Jhonasa Enrotha (29/33) ohrozil trikrát. V akcii nechýbal obranca Andrej Sekera, ktorý v domácom drese odkorčuľoval viac ako 19 minút. Pripísal si jeden mínusový bod, jednu strelu a tri zblokované strely.

CHÁRA STRELIL GÓL, ALE ZRANIL SA

Článok pokračuje pod reklamou

Columbus mal proti obhajcovi titulu dobre rozbehnutý zápas a v polovici prvej tretiny vyhrával po góloch hviezdnych útočníkov Ricka Nasha (9) a Jeffa Cartera (5) 2:0. „Modrokabátnici“ napokon náskok neudržali a pred domácim hľadiskom prehrali 3:5. O osude zápasu rozhodol až v tretej tretine obranca Joe Corvo (2), ktorý strelil víťazný gól. Corvo sa do streleckej listiny zapísal aj v prvej tretine. Chris Kelly (11), Nathan Horton (8) a Zdeno Chára (6) sa tiež strelecky presadili a Milan Lucic zaregistroval tri asistencie. Slovenský kapitán odohral iba 13 a pol minúty, pretože po druhej tretine musel predčasne opustiť zápas pre zranenie dolnej časti tela, ktoré Bruins bližšie nešpecifikovali. Dovtedy Chára zaknihoval okrem svojho šiesteho tohtosezónneho gólu aj jednu strelu, jeden hit a zblokoval dve strely súpera. Tim Thomas chytil 22 striel, ale v tretej tretine stál v bráne Bostonu Tuukka Rask (11/11). R.J. Umberger strelil tretí gól Columbusu, ktorý je stále na poslednej pozícii v tabuľke NHL.

FLYERS S PIATYM VÍŤAZSTVOM V RADE
Jaromír Jágr sa stal prvou hviezdou stretnutia po tom, čo zaknihoval jeden gól a jednu asistenciu, aby Philadelphia vyhrala nad Tampu Bay 5:1. Jágr strelil svoj 656. presný zásah v kariére a v historických tabuľkách sa dotiahol na jedenásteho v poradí Brendana Shanahana. Wayne Simmonds (7) bol autorom víťazného gólu. Danny Briere (9), Matt Carle (4) a Scott Hartnell (14, do prázdnej brány) sa tiež zapísali do streleckej listiny. Claude Giroux prihral na dva góly, ale pre zranenie nedohral zápas. Slovenský obranca Andrej Meszároš odohral 20 a pol minúty, ďalšie štyri minúty strávil na trestnej lavici. Svoje štatistiky si obohatil o dva plusové body, štyri bodyčeky a dve zblokované strely. Ryan Shannon (2) a Vincent Lecavalier (11) skórovali v drese Tampy Bay. Kým Flyers dosiahli už piate víťazstvo v rade, Lightning majú v posledných desiatich zápasoch bilanciu 3-7-0.

JURČINA SKÓROVAL, ISLANDERS NESTAČILI NA PENGUINS

Pittsburgh v poslednej dobe nestrieľal veľa gólov. Všetko sa však zmenilo v sobotu proti Islanders, ktorým pennsylvánsky klub strelil v každej tretine po dva góly, aby napokon zvíťazil 6:3. James Neal (17) dvakrát skóroval, aby sa stal prvou hviezdou duelu. Pascal Dupuis (9) sa postaral o víťazný gól. Steve Sullivan (5), Matt Cooke (7) a Paul Martin (1) dosiahli ostatné presné zásahy „tučniakov“, ktorí odohrali druhý zápas v rade bez Sidneyho Crosbyho. Marc-Andre Fleury opustil stretnutie s 24 zákrokmi. Dvakrát ho ohrozil aj Milan Jurčina, ktorý v úvodnej dvadsaťminútovke zaznamenal svoj v presilovej hre svoj druhý gól v tomto ročníku. Inak robustný bek odohral 22 minút a 37 sekúnd, počas ktorých nazbieral aj jeden mínusový bod, dve trestné minúty i štyri bodyčeky. David Ullstrom (2) a Kyle Okposo (4) tiež prekonali Fleuryho. Islanders nezískali aspoň jeden bod v druhom z posledných desiatich zápasov.

ELLIOTT VYNULOVAL SAN JOSE

Obranca St. Louis Kevin Shattenkirk oslávil svoj stý duel v kanadsko-americkej NHL svojím štvrtým tohtosezónnym gólom, ktorý zaknihoval 26 sekúnd pred prvou prestávkou v presilovej hre. Diváci ďalší gól už nevideli a Blues porazili v domácom prostredí San Jose futbalový výsledkom 1:0. V bráne domáceho tímu stál Brian Elliott, ktorý udržal už štvrté čisté konto v aktuálnej sezóne po tom, čo zaknihoval 24 zákrokov. Kanadský gólman si po sobote vylepšil tohtosezónnu bilanciu na 12-2-0. V zostave Sharks figuroval aj center Michal Handzuš, ktorý strávil na ľade 14 minút a 42 sekúnd. Banskobystrický rodák si do štatistík pripísal dve trestné minúty, dve zblokované strely a vhadzovaniach mal 37,5% úspešnosť. Vyhral tri z ôsmich. St. Louis vyhralo tretie stretnutie v rade.

BRODZIAK A BACKSTROM PRISPELI WILD K ĎALŠEJ VÝHRE

Kyle Brodziak (10) otvoril v úvode prvej tretiny stav zápasu, v polovici druhej časti hry pridal svoj druhý gól, aby výraznou mierou prispel Minnesote k víťazstvu 4:1 nad Phoenixom. Kapitán Mikko Koivu (7) zaznamenal víťazný gól a Dany Heatley (9) sa tiež strelecky presadil za Minnesotu, ktorá vyhrala už siedme stretnutie v rade. Niklas Bäckström sa blysol 35 zákrokmi a radosť z čisté konta mu pokazil štyri minúty pred koncom Lauri Korpikoski (5).

RED WINGS DEKLASOVALI WINNIPEG

Bryan Little (10) prekvapil Detroit už v 35. sekunde, kedy poslal Winnipeg do vedenia, no bol to jediný gól, ktorý Jets v tomto zápase strelili. Následne sa rozbehla kanonáda domácich, ktorá sa zastavila až na siedmich góloch. Dvakrát sa strelecky presadil Jiří Hudler (6), Henrik Zetterberg (6) sa v prvej tretine postaral o rozhodujúci gól. Todd Bertuzzi (3), Chris Conner (1), Valtteri Filppula (10) a Drew Miller (3) tiež potešili priaznivcov „červených krídel“. Jimmy Howard zneškodnil 29 striel a aj vďaka nemu má Detroit v posledných 10 dueloch bilanciu 8-2-0.

PRICE DOVIEDOL MONTREAL K VÝHRE

Útočník Max Pacioretty (11) otvoril skóre duelu na začiatku druhej časti hry, aby nakopol svoj tím k víťazstvu 2:1 na ľade New Jersey. Eric Cole strelil druhý gól Canadiens a Tomáš Kaberle zaknihoval dve asistencie vo svojom prvom zápase v drese Montrealu. Carey Price zneškodnil 28 striel vrátane trestného strieľania Zacha Pariseho v poslednej minúte zápasu. Jediným úspešným strelcom Devils bol Nick Palmieri (4). Martin Brodeur urobil 22 zákrokov.

TROJBODOVÝ KESLER DOVIEDOL CANUCKS K VÝHRE

Ryan Kesler strelil dva góly, vrátane víťazného, a raz asistoval, aby sa stal prvou hviezdou zápasu, v ktorom Vancouver vyhral na ľade Ottawy 4:1. Alexander Edler (5) a Dale Weise (2) tiež skórovali v drese Canucks a Roberto Luongo (24/25) inkasoval gól iba z hokejky Colina Greeninga (7), ktorý sa zapísal do listiny strelcov v oslabení. „Kosatky“ zvíťazili štvrtý raz v rade.

KIPRUSOFF SHUTUOTOM POMOHOL FLAMES

Calgary doma zvíťazilo nad svojím provinčným rivalom z Edmontonu rozdielom triedy 3:0. Prvý a zároveň víťazný gól strelil Tom Kostopoulos (3). Ďalšie dva góly Flames zaregistroval kapitán Jarome Iginla (11), ktorý v poslednej minúte dal bodku za zápasom strelou do prázdnej brány, a gólman Miikka Kiprusoff zaknihoval 21 úspešných zákrokov, aby udržal svoje druhé čisté konto v sezóne (42. v kariére). Flames porazili Oilers v pätnástom z posledných šestnástich stretnutí.

PREDATORS SI PORADILI S TRÁPIACIM SA ANAHEIMOM

Jordin Tootoo sa po odpykaní dvojzápasového trestu vrátil do zostavy Nashvillu a práve on bol výrazne prispel k víťazstvu svojho mužstva nad trápiacim sa Anaheimom v pomere 3:2. Tootoo zaznamenal jeden gól a jednu asistenciu. Nick Spalling (4) a Roman Josi (1) tiež strelili góly „predátorov“ a Pekka Rinne chytil 15 striel. Prekonali ho iba Andrew Gordon (2) a Francois Beauchemin (4), ktorí otvorili, resp. uzavreli stav duelu.

BACHMAN VYHRAL PRVÝ ZÁPAS V KARIÉRE

Richard Bachman zlikvidoval 26 striel vo svojom premiérovom zápase v NHL, aby napokon zaknihoval aj svoju prvú výhru. Dallas porazil Los Angeles tesne 2:1. Jamie Benn (7) a Trevor Daley (2) strelili góly Stars, zatiaľ čo jediný presný zásah Kings si pripísal Brad Richardson (1). Jonathan Bernier mal na svojom konte 26 úspešných zákrokov. „Králi“ utrpeli štvrtú porážku v rade.

HVIEZDY VEČERA:
1. Ryan Kesler (VAN), 2. Niklas Bäckström (MIN), 3. Joe Corvo (BOS)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
M. Gáborík (NYR) 16:00 1 0 1 -1 3 0
A. Sekera (BUF) 19:11 0 0 0 -1 1 0
Z. Chára (BOS) 13:27 1 0 1 0 1 0
M. Jurčina (NYI) 22:37 1 0 1 -1 2 0
M. Handzuš (SJS) 14:42 0 0 0 0 0 2
A. Meszároš (PHI) 20:31 0 0 0 +2 0 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies