Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Gáborík a Chára hviezdami zápasov, Halák prehral

Osem hokejistov nastúpilo v sobotných stretnutiach NHL. Gáborík a Chára sa zapísali do streleckej listiny a obaja sa stali aj hviezdami zápasov. Handzuš a Sekera asistovali, brankár Halák prehral.

CHÁRA PRISPEL DVOMA BODMI K HLADKEJ VÝHRE BRUINS

Šláger dňa bol na programe vo Philadelphii, kde domáci Flyers privítali Bruins z Bostonu. A boli to práve hostia, ktorí mali výborný vstup do zápasu. Už v 27. sekunde otvoril skóre Benoit Pouliot (5). Daniel Paille (6) zvýšil v tretej minúte na 2:0, v deviatej minúte strelil gól v presilovke kapitán Zdeno Chára (7) a v početnej výhode sa strelecky presadil aj Milan Lucic (11). Prvá tretina bola nakoniec rozhodujúca. V ďalších dvoch totiž „medvede“ kontrolovali zápas a pridali ešte dva góly. V 27. minúte Nathan Horton (9) vyhnal Bryzgalova z brány a bodku za stretnutím dal v 53. minúte Tyler Seguin (14). Výborný výkon podal Tim Thomas, ktorý chytil všetkých 31 striel, aby udržal svoje 4. čisté konto v sezóne (30. v kariére). Chára pri svojom návrate do zostavy strávil na ľade 23 minút a 39 sekúnd. Trenčiansky rodák zaknihoval aj jednu asistenciu, v úvode duelu sa pobil s Jodym Shellym, aby dosiahol hetrik Gordieho Howa (gól, asistencia, bitka). Svoje štatistiky si obohatil aj o štyri strely a tri bodyčeky. V domácom drese nastúpil obranca Andrej Meszároš, ktorý hral takmer 19 a pol minúty. Pripísal si dva mínusové body, dve strely i päť hitov. Jaromír Jágr odohral svoj 1300. zápas v NHL. Kým Boston zvíťazil štvrtýkrát v rade, Philadelphia ukončila sériu siedmich víťazstiev.

Článok pokračuje pod reklamou

RICHARDS A GÁBORÍK DOVIEDLI RANGERS K VÝHRE

Center Brad Richards sa stal hrdinom Rangers po tom, čo 0,1 sekundy pred koncom základnej hracej doby prekvapil bekhendovou strelou brankára Phoenixu Mikea Smitha a strelil víťazný gól. Gól najskôr hlavný rozhodca neuznal, avšak videozáznam ukázal, že puk prešiel za čiaru ešte pred sirénou. New York tak mohol oslavovať tesnú výhru 3:2. Vydarený večer má za sebou aj krídelník Marián Gáborík, ktorý zaznamenal dva góly. Prvý strelil v deviatej minúte, kedy využil presilovú hru, a druhý, mimochodom svoj 300. v NHL, na začiatku tretej časti hry po tom, čo potrestal chybu jedného z domácich obrancov. Trenčiansky odchovanec bol vyhlásený za druhú hviezdu zápasu, v ktorom odohral 21 minút a 17 sekúnd. Zaknihoval aj jeden plusový bod a tri strelecké pokusy. Martin Biron dostal šancu v bráne „jazdcov“ a k víťazstvu prispel 21 zákrokmi. Prekonať ho dokázali iba Lauri Korpikoski (8) a Cal O'Reilly (1), ktorí sa do streleckej listiny zapísali v poslednej minúte prvej, resp. druhej tretiny.

SHARKS ZDOLALI OILERS, HANDZUŠ ASISTOVAL

Útočník Patrick Marleau zaregistroval necelých v siedmej minúte tretej tretiny svoj dvanásty gól v prebiehajúcom ročníku, na ktorý už Edmonton nedokázal odpovedať, a San Jose zvíťazilo tesne 3:2. Martin Havlát (2) ukončil v deviatej minúte svoje viac ako mesačné čakanie na gól a Joe Thornton (6) sa tiež strelecky presadil, aby sa Sharks dostali vo svojej divízii na prvé miesto pred Dallas. Kým Antti Niemi urobil 23 zákrokov, Nikolaj Chabibulin o jedenásť viac. Zlikvidoval aj dva strelecké pokusy centra Michala Handzuš, ktorý v akcii strávil viac ako 14 a pol minúty. Banskobystrický rodák si pripísal pri Havlátovom góle svoju deviatu tohtosezónnu asistenciu, ku ktorej pridal aj jeden plusový bod. Na vhadzovaniach zaznamenal 75% úspešnosť, keď vyhral šesť z ôsmich. O góly „olejárov“, ktorí majú v posledných 10 dueloch bilanciu 2-7-1, sa postarali Jordan Eberle (12) a Ryan Jones (10).

PITTSBURGH DEKLASOVAL BUFFALO, MALKIN PÄŤBODOVÝ

Zo slovenských hokejistov bodoval aj obranca Buffala Andrej Sekera, ktorý zaknihoval jednu asistenciu. Jeho mužstvo sa však nakoniec z víťazstva neradovalo a na ľade Pittsburghu prehralo vysoko 3:8. One man show predviedol hviezdny útočník „tučniakov“ Jevgenij Malkin, ktorý strelil tri góly, vrátane víťazného, a pridal aj dve asistencie, aby sa stal nielenže prvou hviezdou zápasu, ale aj celého večera. Jason Williams (1), Simon Despres (1), James Neal (18), Deryk Engelland (2) a Chris Kunitz (11) sa takisto zapísali do streleckej listiny. Marc-Andre Fleury nemal veľa práce a zlikvidoval 16 striel, aby ako štvrtý najmladší brankár v histórii zaznamenal 200. víťazstvo v NHL. Thomas Vanek (17), Luke Adam (10) a Paul Gaustad (2) boli autormi gólov Sabres. Sekera bol suverénne najvyťažovanejším hráčom stretnutia, keď odohral 24 minút a 42 sekúnd. Raz ohrozil Fleuryho a zblokoval štyri strely súpera.

LEGWAND ROZHODOL V NÁJAZDOCH O VÝHRE PREDATORS

Center David Legwand skóroval ako jediný v samostatných nájazdoch a Nashville zdolal v domácom prostredí St. Louis 3:2. Slovenský brankár Jaroslav Halák sa po viac ako týždennej pauze dostal opäť do brány Blues a v zápase čelil 20 strelám. V základnej hracej dobe ho prekonal iba Martin Erat (6), ktorý v 53. minúte strelil prvý gól stretnutia. O štyri minúty neskôr vyrovnal v presilovej hre T.J. Oshie (10). Pekka Rinne má za sebou ďalší úspešný duel, v ktorom dokopy urobil až 39 zákrokov, aby sa stal prvou hviezdou zápasu a druhou celého večera NHL. Predators sú na víťaznej vlne a dva body získali už piatykrát v rade. V posledných desiatich stretnutiach majú bilanciu 7-3-0. St. Louis má podobnú – 7-1-2.

ISLANDERS PORAZILI WILD PO NÁJAZDOCH

Nájazdy videli diváci aj v St. Paul, kde domáci „divosi“ podľahli „ostrovanom“ z New Yorku 1:2. Jediným úspešným exekútorom bol center Frans Nielsen, ktorý prekonal Niklasa Bäckströma v druhej sérii. Fínsky brankár inak v stretnutí zaregistroval 35 úspešných zákrokov, čo bolo o pätnásť viac ako jeho náprotivok Al Montoya. Andrew MacDonald (2) sa strelecky presadil v drese New Yorku, zatiaľ čo Cal Clutterbuck (9) sa postaral o jediný gól Minnesoty. Do hry zasiahol aj slovenský bek Milan Jurčina, ktorý bol po kapitánovi Markovi Streitovi druhým najvyťažovanejším hráčom newyorského klubu. V zápase odohral 24 a pol minúty, počas ktorých trikrát ohrozil Bäckströma a pripísal si aj dva bodyčeky.

BOGOSIAN TROMA BODMI POMOHOL JETS K VÝHRE

Obranca Zach Bogosian strelil jeden gól a na dva prihral, aby sa stal prvou hviezdou stretnutia, v ktorom Winnipeg zvíťazil nad Anaheimom 5:3. Kapitán Andrew Ladd (10) strelil na konci druhej tretiny víťazný gól. Kyle Welwood (8), Blake Wheeler (3) a Alex Burmistrov (7) sa tiež strelecky presadili v drese Jets. Brankár Chris Mason zneškodnil 33 striel. Boli medzi nimi aj štyri z hokejky Ľubomíra Višňovského, ktorý hral 22 a pol minúty. Kľúčový hráč „káčerov“ nazbieral aj dve trestné minúty za sekanie. Niklas Hagman (5) a Corey Perry (14), ktorý skóroval dvakrát, prekonali Masona. Vrúcneho privítania sa dočkal Teemu Selänne, ktorý sa po 16 rokoch vrátil do mesta, kde začal svoju kariéru. Domáci priaznivci ho privítali potleskom v stoji a s rôznymi transparentmi. „Fínsky blesk“ v dueli dvakrát asistoval.

DETROIT ROZDRVIL LOS ANGELES 8:2

Iba 26 striel stačilo „červeným krídlam“ na to, aby sa radovali z vysokého víťazstva 8:2 nad Los Angeles. Detroit prakticky o svojej víťazstve rozhodol už v prvej tretine, ktorú získali pomerom 4:1. Drew Miller (5) a Cody Emmerton (3), ktorý nazbieral aj jednu asistenciu, strelili po dva góly, o víťazný sa postaral Niklas Kronwall (7). Henrik Zetterberg (8), Pavel Dacjuk (10) a Brad Stuart (4) zaknihovali ostatné góly Red Wings. Jimmy Howard urobil 26 zákrokov. Prekonali ho iba David Drewiske (2) a Jarrett Stoll (3).

DEVILS VYHRALI 4. RAZ V RADE, ELIÁŠ S DVOMA GÓLMI

Český útočník Patrik Eliáš strelil dva presné zásahy, vrátane víťazného v 42. minúte, a Devils porazili Montreal 5:3, aby zaznamenali štvrté víťazstvo v rade. Eliáš sa v piatok dostal v historickej tabuľke strelcov Devils na prvé miesto pred Johna MacLeana. Petr Sýkora (8), David Clarkson (11) a Dainius Zubrus (10) sa tiež strelecky presadili. Martin Brodeur urobil 23 ákrokov, Iľja Kovaľčuk dvakrát asistoval. Debut na lavičke Montrealu zažil Randy Cunneyworth, ktorý nahradil odvolaného Jacquesa Martina. „Habs“ strelili všetky góly v druhej časti hry – P.K. Subban (2), Chris Campoli (1) a Lars Eller (3).

STAMKOS PRVÝM HRÁČOM S 20 GÓLMI

Útočník Steven Stamkos sa stal prvým hráčom, ktorý v aktuálnom ročníku pokoril 20-gólovú métu. Jednotka draftu z roku 2008 zaznamenala v zápase proti Columbusu víťazný gól a Tampa vyhrala tesne 3:2. Blair Jones (2) a Eric Brewer (1) skórovali v drese floridského klubu v prvej tretine. Mathieu Garon kryl 26 striel. Góly inkasoval iba z hokejok R.J. Umbergera (6) a Ricka Nasha (10). Český útočník Columbusu Václav Prospal, niekdajší hráč Tampy, odohral svoj 1000. zápas v NHL.

VANCOUVER VYHRAL V TORONTE 5:3

Stretnutie dvoch kanadských mužstiev dopadlo lepšie pre Vancouver, ktorý v Toronte zvíťazil 5:3. Alexandre Burrows (11) zaknihoval šesť minút pred koncom víťazný gól a Canucks si vylepšili svoju bilanciu v posledných 10 zápasoch na 7-2-1. Chris Higgins (9), Mason Raymond (3), Daniel Sedin (13) a Jannik Hansen (10) sa takisto zapísali medzi strelcov. Roberto Luongo zlikvidoval 26 striel. Joffrey Lupul (15), Tyler Bozak (7) a Phil Kessel (19) zaznamenali góly Maple Leafs, ktorí prehrali druhý duel v rade.

COLORADO ZVÍŤAZILO DOMA NAD WASHINGTONOM

Cody McLeod a Erik Johnson sa zapísali prvýkrát v aktuálnom ročníku do streleckej listiny a Coloradu pomohli k výhre nad Capitals v pomere 2:1. Druhý menovaný, autor víťazného gólu, nazbieral aj jednu asistenciu. V bráne „lavín“ dostal príležitosť Jean-Sebastien Giguere, ktorý zaznamenal 25 zákrokov. Alexandr Sjomin (6) bol jediným úspešným strelcom Washingtonu. Alex Ovečkin vyslal na Giguera až sedem striel.

HVIEZDY VEČERA:
1. Jevgenij Malkin (PIT), 2. Pekka Rinne (NSH), 3. Tim Thomas (BOS)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 19/20 (95%) - - - - - -
Z. Chára (BOS) 23:39 1 1 1 0 4 5
A. Meszároš (PHI) 19:22 0 0 0 -2 2 0
M. Gáborík (NYR) 19:50 2 0 2 +1 3 0
M. Handzuš (SJS) 14:41 0 1 1 +1 2 0
A. Sekera (BUF) 24:42 0 1 1 0 1 0
M. Jurčina (NYI) 24:28 0 0 0 0 3 0
Ľ. Višňovský (ANA) 22:31 0 0 0 0 4 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies