Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 05.
kurzy
02:00info
DAL
EDM
NHL live
26. 05.
kurzy
21:00info
FLA
NYR
NHL live
«

Správy z NHL

Smith hviezdou týždňa, Chára najlepším Slovákom

Najlepšími hráčmi posledného týždňa NHL sa stali brankár Phoenixu Mike Smith, útočník Tampy Bay Steven Stamkos a útočník Pittsburghu Sidney Crosby. Najlepším Slovákom sa stal obranca Bostonu Zdeno Chára.

PRVÁ HVIEZDA – MIKE SMITH, PHOENIX COYOTES

Prvou hviezdou posledného týždňa základnej časti sa stal brankár Phoenixu Mike Smith, ktorý zaznamenal bilanciu 3-0-0. V utorok udržal čisté konto, keď chytil až 54 striel, čo pred ním žiaden brankár pri shutoute neurobil. V ďalších dvoch zápasoch inkasoval iba dva góly a spolu zaknihoval 98,2% úspešnosť zákrokov. Coyotes výrazne prispel k zisku prvého divízneho titulu od roku 1979, kedy do ligy vstúpil pôvodný tím Winnipeg Jets.

DRUHÁ HVIEZDA – STEVEN STAMKOS, TAMPA BAY LIGHTNING

Článok pokračuje pod reklamou

Úspešný týždeň má za sebou aj útočník Tampy Bay Steven Stamkos, ktorý bol vybraný za druhú hviezdu. Talentovaný center strelil štyri góly a pridal aj jednu asistenciu. V posledný deň základnej časti strelil svoj 60. tohtosezónny gól a pripojil sa k elitnému klubu hráčov, ktorí v minulosti pokorili túto métu. V kanadskom bodovaní súťaže obsadil druhú miesto. K 60 gólom pridal aj 37 asistencií.

TRETIA HVIEZDA – SIDNEY CROSBY, PITTSBURGH PENGUINS

Najlepších troch hráčov doplnil kapitán Pittsburghu Sidney Crosby, ktorý odohral tri zápasy a vo všetkých bodoval. Súperových brankárov prekonal a zaregistroval aj tri asistencie. Hviezdny center nastúpil v základnej časti pre otras mozgu iba v 22 dueloch, no pripísal si solídnych 37 bodov (8+29).

SLOVÁK TÝŽDŇA – ZDENO CHÁRA, BOSTON BRUINS

Po tretíkrát v rade a celkovo piaty raz v tomto ročníku kraľoval slovenským hráčom obranca Bostonu Zdeno Chára. Trenčiansky odchovanec nastúpil v dvoch zápasoch, v ktorých nebodoval, ale v oboch dueloch patril k najlepším hráčom Bruins. Jeden z ašpirantov na zisk Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu ukončil základnú časť na štvrtom mieste v bodovaní bekov a v štatistike plus/mínus figuroval na tretej pozícii. Bruins ovládli svoju divíziu a v prvom kole play-off narazia na Washington.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies