Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
«

Slováci v NHL

Gáborík frustrovaný streleckou impotenciou

Rangers v pondelok zažili zápas, v ktorom by sa im hodil gól z hokejky Mariána Gáboríka. Prídu však aj dôležitejšie zápasy, kedy iní útočníci nebudú až takí dominantní, pritom góly budú potrebné. Gáborík vtedy bude musieť skórovať.

„Určite by som chcel – je to frustrujúce,“ povedal Gáborík, ktorý neprekonal brankárov súperov už v ôsmich zápasoch v rade. „Musím jednoducho pracovať tvrdo. Snažím sa nesústrediť len na strieľanie gólov. Snažím sa dostávať do otvorených priestorov, snažím sa vyhrávať každý súboj a snažím sa zostať pozitívne naladený.“

Novinári sa pred druhým zápasom série proti Washingtonu, v ktorom newyorský tím prehral 2:3, opýtali trénera Johna Tortorellu, či jeho mužstvo môže vyhrať Stanley Cup aj bez produkcie jeho najlepšieho strelca i najproduktívnejšieho hráča zo základnej časti. Čerstvý nominant na Jack Adams Award odvetil vyhýbavo: „Vyhrávame a prehrávame ako jeden tím.“

Pre New York by sa však mohlo stať osudným, ak sa trenčiansky rodák nerozbehne. Kým v základnej časti strelil 41 gólov a nazbieral 76 bodov počas 82 duelov, v play-off strelil len jeden gól, nazbieral päť bodov a spolu zaknihoval 16 streleckých pokusov.

Pre porovnanie, Brad Richards vedie tím s 37 strelami na bránu a Brian Boyle ich má 19 napriek tomu, že odohral len šesť zápasov. Derek Stepan vystrelil 23-krát, Ryan Callahan 22-krát a pred Gáboríkom je dokonca aj obranca Ryan McDonagh so 17 streleckými pokusmi.

Tridsaťročný „Gabby“ už zažil v play-off úspech, keď v roku 2003 pri svojej prvej účasti nastrieľal deväť gólov a pridal osem asistencií v 18 zápasoch, aby doviedol Minnesotu do finále Západnej konferencie. V New Yorku teda dúfajú, že bude len otázkou času, kedy sa rozbehne aj tento rok.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies