Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
«

Správy z NHL

Pageau strelil svoj prvý hetrik + video

Ottawa v nedeľu zdolala Montreal 6:1, aby sa ujala vedenia 2:1 na zápasy v sérii štvrťfinále Východnej konferencie. K pomerne hladkému triumfu prispel troma gólmi Jean-Gabriel Pageau, ktorý strelil vôbec svoj prvý hetrik v NHL.

Pageau potreboval na strelenie troch gólov päť streleckých pokusov, pričom dvakrát sa presadil v tretej tretine a hetrik spečatil v 58. minúte. Zápas opúšťal bohatší o góly, no chudobnejší o zub. Príliš mu to nevadilo.

„Môžem ho schovať po vankúš a uvidíme, čo sa stane,“ skonštatoval rodák z Gatineau, ktoré od Ottawy delí len rieka. „Rád prídem aj o ďalší, ak to bude znamenať, že budeme môcť vyhrať ďalší zápas.“

Dvadsaťročný center odohral 78 zápasov ako profesionál a všetky v tejto sezóne – 69 v AHL a zvyšok v NHL. V nižšej lige strelil sedem gólov, v drese Senators dva. Teraz sa však vďaka nedeľnému výkonu radí medzi štyroch najlepších strelcov play-off.

Článok pokračuje pod reklamou

„Bol to skvelý večer pre tohto chlapca. Hral za nás veľmi dobre a dnes to bol prvý zápas play-off doma, prvý hetrik a ten spôsob, akým hral, bola to preňho jednoducho veľká noc. Budeme ho musieť upokojiť a zajtra sa s ním porozprávať, aby bol späť pripravený hrať v utorok. Dúfam však, že si to dnes užije, pretože je to preňho veľký večer počas play-off. Ja som nezažil ani jeden taký,“ skonštatoval tréner Paul MacLean.

Pageau skompletizoval hetrik v tretej tretine, no jeho prvý gól bol nakoniec tým najdôležitejším – víťazným. Príliš sa z neho netešil, pretože na ľade hľadal zub, ktorý mu vysokou hokejkou vybil P.K. Subban. Keď sa presadil v tretej tretine, vypredaná hala skandovala jeho meno.

„Je to dobrá motivácia. Núti ma to tlačiť na seba, aby som v tom pokračoval. Pravdepodobne tak urobili, lebo sa im páči moja hra, takže ich po tomto nechcel sklamať. Jednoducho, chcem zo seba vydať všetko, čo môžem,“ dodal Pageau.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies