Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Magazín

Top 10 neobmedzených voľných hráčov v roku 2013

Momentálne sa na zmluvách môžu dohadovať len voľní hráči, ktorí boli vykúpení zo zmlúv. Pre ostatných voľných hráčov sa hráčsky trh otvorí už 5. júla. Spomedzi všetkých sa najviac bude smerovať pozornosť na nasledujúci desať neobmedzených voľných hráčov:

1. NATHAN HORTON
Post: PK, Posledný tím: Boston, Cap hit 2012/13: 4 mil. USD

Bruins si chceli zaistiť služby Hortona na dlhú dobu, no ten sa rozhodol vyskúšať trh s voľnými hráčmi. Teraz sa z neho stane vysoko žiadaný artikel a pri novej zmluve by mohol atakovať aj hranicu príjmu šiestich miliónov dolárov ročne. O jeho zručnostiach niet pochýb, no otázne je jeho zdravie. Napriek tomu sa očakáva veľký záujem, pričom sa už oňho zaujímali Buffalo, Columbus, Dallas, Detroit, Ottawa, San Jose a Toronto.

Článok pokračuje pod reklamou

2. VALTTERI FILPPULA
Post: C, Posledný tím: Detroit, Cap hit 2012/13: 3 mil. USD

Aj keď sa Filppula stane voľným hráčom, Red Wings budú stále dúfať, že sa nakoniec vráti k ním. Náznaky sú však skôr také, že fínsky center skúsi šťastie niekde inde a mohol by si tak aj finančne slušne prilepšiť. Okrem Detroitu by mali o jeho služby záujem aj Calgary, Florida, Nashville, Ottawa, St. Louis, Tampa Bay či Washington.

3. STEPHEN WEISS
Post: C, Posledný tím: Florida, Cap hit 2012/13: 3,1 mil. USD

Hoci ho Florida nevymenila pred uzávierkou prestupového obdobia, je pravdepodobné, že si za ňu už v budúcej sezóne nezahrá. Ako náhle sa otvorí trh s voľnými hráčmi, bude oňho veľký záujem medzi inými klubmi, ktoré potrebujú ideálneho kandidáta na post centra druhého útoku. Záujem o jeho služby už prejavila početná skupinka tímov, v ktorej sú Anaheim, Buffalo, Calgary, Detroit, St. Louis, Tampa Bay, Toronto či Winnipeg.

4. DAVID CLARKSON
Post: PK, Posledný tím: New Jersey, Cap hit 2012/13: 2,667 mil. USD

Finančné ťažkosti New Jersey a vysoké požiadavky Clarksona sú dôvodom toho, prečo sa pravý krídelník stane voľným hráčom. Hoci New Jersey stále v kútiku duše dúfa v jeho zotrvanie, tímy ako Boston, Columbus, Detroit, Ottawa, Philadelphia a Torontu budú mať konkurenčnú výhodu v tom, že mu dokážu splniť platové požiadavky. Najväčším favoritom je Toronto, ktoré verí, že dvadsaťdeväťročný útočník dokáže nadviazať na 30-gólovú sezónu 2011/12.

5. DANNY BRIERE
Post: C/PK, Posledný tím: Philadelphia, Cap hit 2012/13: 6,5 mil. USD

Tridsaťpäťročný veterán bol vykúpený Philadelphiou zo zmluvy, no tá priznala, že ak by nebolo jeho vysokého platu a znižovania platového stropu, asi by v nej ešte hrával. Iné tímy samozrejme tiež láka jeho angažovanie. Stále dokáže byť produktívny a prináša bohaté skúsenosti. Zrejme už bude chcieť podpísať poslednú zmluvu kariéry, a tak by mu troj- až päťročný kontrakt mohli vyť ochotní dať v Bostone, Dallase, Detroite, Montreale, Nashville, New Jersey, na Long Islande či vo Washingtone.

6. MIKE RIBEIRO
Post: C, Posledný tím: Washington, Cap hit 2012/13: 5 mil. USD

Viac ako bod na zápas bol priemer Ribeira v jeho jedinej sezóne vo Washingtone. A to predtým zažil zhuba 70-bodové sezóny v piatich rokov v Dallase. Tridsaťtriročný center chce podpísať dlhšiu zmluvu, ako mu bol ochotný Washington dať, no s jeho požiadavkami by sa mohli stotožniť niekoľko tímov, vrátane Minnesoty, St. Louis a Toronta, ktoré oňho už prejavili záujem.

7. JAROME IGINLA
Post: PK, Posledný tím: Pittsburgh, Cap hit 2012/13: 7 mil. USD

Hoci si v play-off kanadský veterán príliš nepomohol a strelil len štyri góly v 15 zápasoch, stále je mnoho tímov, ktoré by boli šťastné, ak by sa stal ich súčasťou. O tridsaťšesťročného hráča s dobrou povesťou a s 530 gólmi na konte by mohol zakotviť trebárs v Detroite, Ottawe či v San Jose. Záujem má stále aj Pittsburgh. Návrat do Calgary je vylúčený, keďže Iginla chce bojovať o Stanley Cup.

8. JAROMÍR JÁGR
Post: PK, Posledný tím: Boston, Cap hit 2012/13: 4,55 mil. USD

Štyridsaťjedenročný veterán ukazoval počas sezóny, že aj napriek pokročilému veku v ňom ešte niečo je. Napriek tomu, že mu v závere play-off dochádzal dych, stále láka pozornosť viacerých tímov. Pôvodne nebol v plánoch Bostonu, no mohol by sa doňho ešte na rok vrátiť. Ak nie, o legendárneho Čecha majú záujem aj Detroit, Philadelphia, New York Rangers a dokonca Pittsburgh. Z týchto tímov nepozná len Red Wings.

9. PATRIK ELIÁŠ
Post: ĽK, Posledný tím: New Jersey, Cap hit 2012/13: 6 mil. USD

Eliášovou prioritou je zotrvanie v New Jersey, kde strávil celú kariéru. Je možné, že by bol schopný uskromniť sa, aby v Newarku pôsobil aj naďalej, no nič nie je garantované. O jeho služby majú záujem dva tímy z opačného konca Spojených štátov – Los Angeles a San Jose. S nimi by mal šancu pravidelne vyhrávať i útočiť na Stanleyho pohár.

Doplnené: Eliáš 4. júla podpísal novú trojročnú zmluvu s Devils.

10. IĽJA BRYZGALOV
Post: B, Posledný tím: Philadelphia, Cap hit 2012/13: 5,667 mil. USD

Flyers urobili drahú chybu, keď podpísali s Bryzgalovom lukratívnu zmluvu. Ten by chcel po rozpačitých sezónach vo Philadlephii ukázať, že stále má na to byť jednotou tímu NHL. Lákavá však preňho je aj KHL. Ak by sa rozhodol zostať v Severnej Amerike a ak by nebol taký náročný na financie, mohol by si nájsť domov aj v profilige. Rusi by mu však zaplatili určite viac.

Medzi ďalšími zaujímavými menami sa nachádzajú aj hráči ako Rob Scuderi, Dustin Penner, Ryane Clowe, Brenden Morrow, Toni Lydman, Michael Ryder, Andrew Ference, Tyler Bozak, Damien Brunner, Jevgenij Nabokov, Ray Emery či Tim Thomas.

Zo Slovákov je potenciálnym neobmedzeným voľným hráčom len center Michal Handzuš. Mohli sa nimi stať aj brankár Peter Budaj a obranca Ľubomír Višňovský, no tí sa so svojimi zamestnávateľmi, Montrealom, resp. New Yorkom Islanders, už na nových kontraktoch dohodli.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies