Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Magazín

10 najspornejších rozhodcovských rozhodnutí

Základná časť minulého skráteného ročníka zaujala okrem iného aj viacerými spornými rozhodnutiami rozhodcov v porovnaní s minulými sezónami. Trošku to zapríčinila aj mierna zmena pravidiel, ale pri niektorých verdiktoch nejeden fanúšik, divák, tréner, hráč a po zhliadnutí záznamu možno aj samotný rozhodca krútili hlavou.

Nebol Duchenov gól z viac ako jasného ofsajdu? Aj samotný Duchene na chvíľu prestal hrať.

Nemal André Benoit streliť svoj prvý gól v NHL práve 3. februára? A mal byť Silfverberg vylúčený za nedovolené bránenie brankárovi? Gól mal jednoznačne platiť a Habs nemali mať žiadnu presilovku.

No NHL zažila oveľa viac a oveľa vážnejších zlých rozhodnutí rozhodcov, ktoré rozhodli o dôležitejších dueloch ako sú zápasy základnej časti. Predstavme si 10 najvážnejších podľa Toma Urtza a prepáčme rozhodcom ich chyby, sú to tiež len ľudia.

10. Vylúčenie stálo Chicago gól a takmer Stanley Cup
Sezóna 2012/2013 pokračovala kontroverznými rozhodnutiami aj v play-off. V siedmom zápase série proti Detroitu sa neskorší víťaz najcennejšej trofeje mohol pekne zlostiť na rozhodcov. Niklas Hjalmarsson strieľa necelé 2 minúty pred koncom hádam víťazný gól. Podľa všetkých okrem rozhodcu. Ten radšej odpískal 2 minúty pre hráča Detroitu aj Chicaga a gól neuznal. Verdikt zdá sa možno správny, ale viete si predstaviť reakcie ak by v predĺžení skóroval Detroit a nie Chicago?

9. Gól rukou
Počas predĺženia medzi Chicagom a Winnipegom sa snažil dostať Ed Belfour puk spoza brány, no hráč Winnipegu ho chytil do ruky, obišiel bránu držiac ho stále v ruke a hodil do brány. Jasné porušenie pravidiel hry a žiaden gól nemal platiť, To si myslel každý okrem hlavného rozhodcu, ktorý dokonca aj po porade gól uznal.

8. Narazenie na mantinel?
Daniel Sedin bojoval o puk s Tommym Wingelsom zo San Jose, poslal ho k zemi a rozhodca nariadil 2 minúty za narazenie. Viac ako kontroverzné 2 minúty, keď si pozrieme opakovaný záznam. V následnej presilovke po pár sekundách Sharks skórujú a vyhrávajú celú sériu. A Vancouver sa môže len a len hnevať. A podľa všetkého oprávnene.

7. Gól, ktorý ani netrafil priestor brány
V sérii proti Buffalu strelil John Leclair viac ako zaujímavý gól. Tí, čo ste zvykli hrávať NHL si snáď pamätáte úvodné videá, kde rozhodca pred zápasom kontroloval sieť bránky. V tomto prípade tak asi nespravil, ako môžeme vidieť na opakovanom zázname. Videla to kamera, videl to Hašek v bráne. No rozhodca neplatný gól aj tak uznal.

6. Gól po prerušení
Nejaké to pravidlo hokeja vraví, že keď rozhodca odpíska, nehrá sa a taktiež ani gól by po odpískaní nemal platiť. Sporné alebo skoré písknutie do píšťalky ovplyvnilo už nejednu hokejovú akciu. No keď Penguins dali gól Hurricanes po odpískaní a rozhodca na ľade jasne rozpažil ruky, prečo po dohode napokon gól uznal, aj keď ho mal brankár pod sebou a dokonca bol do brány zatlačený? To vie asi len on sám.

5. Gól kopnutý nohou
Zápas číslo 7 medzi Calgary a Vancouverom rozhodol ďalší neregulárny gól. Joel Otto pri skrumáži jasne kopol puk do brány a tešil sa z gólu. Rozhodca gól aj bez porady uznal a Calgary neskôr vyhrávajú svoj prvý a zatiaľ jediný Stanley Cup. No vyhrali by ho aj bez tohto neregulárneho gólu?

4. Pravidlá by mali byť rovnaké pre všetkých
Vo finále Stanley Cupu pred dvoma rokmi sa tešili hráči Los Angeles Kings. A pomohla im k tomu hlavne 5- minútová presilovka, v ktorej strelili 3 góly. Bernier tvrdo a nečisto atakoval Scuderiho a sadol si právom na 5 minút na trestnú lavicu. Otázkou ale je, prečo podobný hit zozadu od Jaretta Stolla na Briana Gointu, ktorý tomuto hitu predchádzal, rozhodca neposúdil ako minimálne dvojminútový. Fanúšikovia Kings sa tešia a Devils môžu nadávať. História sa ale nemení a LA má najcennejšiu trofej.

3. Gól? Proste nie!
V roku 2004 sa stretli vo finále Calgary a Tampa Bay. V 6. zápase mohol rozhodnúť o svojom víťazstve kanadský tím, no vyhrala Tampa, vynútila si siedmy zápas, ktorý vyhrala a nad hlavu dvihla najcennejšiu trofej. V 6. zápase ale Martin Gelinas strieľa, teda vlastne nestrieľa gól, ktorý by zabezpečil výhru Flames v sérii. Podľa počítačovej grafiky v priebehu následného 7. zápasu to nebol gól, no otázkou ostáva, prečo vôbec rozhodcovia nepovolili pozrieť si videozáznam a nechali hru pokračovať, akoby k žiadnemu spornému momentu nedošlo? Žeby karma z bodu 5?

2. Aj Pre Gretzkyho by mali platiť rovnaké pravidlá
Toronto Maple Leafs vyhrávalo nad Los Angeles 3:2 na zápasy a zápas číslo 6 došiel do predĺženia. V ňom jednoznačne Wayne Gretzky zasiahol hokejkou tvár Douga Gilmoura, spadol na zem a na jeho tvári sa zjavila krv. Hra bola prerušená, presilovka pre Leafs ale nenasledovala, keďže ani jeden z rozhodcov incident vraj nevidel. Gretzky ostal na ľade, strelil víťazný gól 6. zápasu, siedmy vyhráva Los Angeles taktiež a postupuje do finále. A hráči a fanúšikovia Toronta môžu hromžiť a nadávať na pánov rozhodcov. Oprávnene no zbytočne.

1. Hašek po „druhé“
Čo môže byť horšie ako po kontroverznom rozhodnutí nepostúpiť do finále? Prísť o Stanley Cup. Brett Hull si v bránkovisku Buffala prikopáva puk korčuľou spred lapačky Hašaka, skóruje v treťom predĺžení a Dallas vyhráva Stanley Cup. A 20. jún ostáva dňom hanby pre fanúšika Sabres, pretože boli poškodený tým najhorším možným spôsobom.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies