Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
BOS
TOR
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Sumáre

Gáborík strelil gól a pridal asistenciu, Columbus však neuspel

V piatok sa v NHL odohralo šesť duelov a v akcii sa predstavili traja Slováci. Z víťazstva sa tešil len Ľubomír Višňovský, no do bodovania sa zapísal len Marián Gáborík.

Gáborík strelil gól a pridal asistenciu, Columbus prehral

Ani gól a asistencia Mariána Gáboríka neviedli k úspešnému otváraciemu zápasu Columbusu. Ten doma pred vypredanou halou prehral s Calgary pomerom 3:4. „Musíme sa zlepšiť. Urobili sme niekoľko mentálnych chýb. Jednoducho sme nehrali dostatočne dobre,“ skonštatoval Brandon Dubinsky. O výhre Flames rozhodli góly Jiřího Hudlera a Curtisa Glencrossa, ktoré padli v rozmedzí 42 sekúnd v tretej tretine. Strelecky sa presadili aj Sean Monahan, pre ktorého to bol prvý gól v NHL, a T.J. Galiardi. Joey MacDonald zneškodnil 29 striel a okrem dôrazného Gáboríka, ktorý dorážal strelu Dubinského strelecký pokus, ho prekonali aj Jack Johnson a Artem Asnisimov. Sergej Bobrovskij zaznamenal 26 zákrokov. Gáborík v zápase odohral 19 a pol minúty a okrem dvoch kanadských bodov si z neho odniesol aj dve strely, jeden bodyček a jeden blok.

Gól Mariána Gáboríka:

Hviezdy duelu: 1. T. Galiardi (CGY), 2. J. Johnson (CBJ), 3. C. Glencross (CGY)

Článok pokračuje pod reklamou

Grabner a Moulson priviedli Islanders k úvodnej výhre

Matt Moulson ako jediný uspel v samostatných nájazdoch, aby v ich šiestej sérii rozhodol o triumfe Islanders 4:3 nad Devils. Dvoma gólmi a asistenciou k nemu pomohol Michael Grabner, z gólu mal radosť aj Frans Nielsen a Jevgenij Nabokov sa prezentoval 26 zákrokmi. Prekonať ho dokázali len dvaja muži – Michael Ryder a Damien Brunner, ktorý vsietil dva góly. Martin Brodeur k zisku prvého bodu v ročníku prispel 23 zákrokmi. Dvakrát ho ohrozil aj obranca Ľubomír Višňovský, ktorý nebodoval, no počas 21 minút a 20 sekúnd strávených na ľade získal aspoň jeden plusový bod. Islanders potešil hlavne fakt, že aj keď sa nedarilo prvému útoku, iný ho dokázal nahradiť. „Prvý útok láka veľkú pozornosť a Johnie (Tavares) je jedným z najlepších hráčov ligy. Ak nemajú taký ofenzívny zápas, aký sa od nich čaká, iní hráči musia vykročiť. Nie je ľahké strieľať góly v každom zápase. Ja tiež nebudem strieľať dva góly v každom zápase. Niekedy musia vykročiť iní hráči a našťastie sa to dnes podarilo nášmu útoku,“ povedal Grabner, piatkový hrdina Islanders.

Hviezdy duelu: 1. M. Grabner (NYI), 2. D. Brunner (NJD), 3. M. Brodeur (NJD)

Weiss rozhodol o výhre Detroitu, Sekera nebodoval

Detroit v piatok zaknihoval svoju druhú výhru vo Východnej konferencii a to vďaka Stephenovi Weissovi, ktorý v štvrtej minúte predĺženia poslal odrazený puk za chrbát Cama Warda, aby rozhodol o výhre 3:2 nad Carolinou. Red Wings Warda ohrozili 38 strelami, no góly začali strieľať až v tretej dvadsaťminútovke za stavu 0:2. O vyrovnanie sa postarali Justin Abdelkader a dvojbodový Henrik Zetterberg. Johan Franzen nazbieral dve asistencie a Jimmy Howard prispel k výhre 23 zákrokmi a prekonať ho dokázali len Radek Dvořák a Nathan Gerbe. Justin Faulk zaznamenal dve asistencie. Svoj súťažný debut v drese Hurricanes absolvoval obranca Andrej Sekera, ktorý si z duelu odniesol tri strely a šesť blokov, ale aj dva mínusové body. Na ľade strávil 21 minút a 43 sekúnd. „Je to pre nás skutočne dobré morálne víťazstvo, pri ktorom pochopíte, že ak robíte dobré veci, tak sa dobré veci aj stanú,“ povedal po dueli tréner Detroitu Mike Babcock.

Hviezdy duelu: 1. S. Weiss (DET), 2. H. Zetterberg (DET), 3. J. Faulk (CAR)

Anderson vyhral brankársky súboj proti Millerovi

V zápase medzi Buffalom a Ottawou išlo o súboj dvoch amerických brankárov, ktorý rozhodol jeden jediný gól. Nakoniec ho vyhral Craig Anderson, ktorý zlikvidoval všetkých 35 striel pri svojom 23. čistom konte kariéry. Ryan Miller sa však tiež prezentoval skvelým výkonom a urobil 44 zákrokov. Inkasoval až v 59. minúte, kedy o výhre Senators rozhodol obranca Erik Karlsson. Obaja brankári bojujú o miesto jednotky USA na olympiáde v Soči.

Hviezdy duelu: 1. R. Miller (BUF), 2. C. Anderson (OTT), 3. E. Karlsson (OTT)

Jets zdolali Kings v domácom otváracom zápase

Winnipeg vyhral svoj prvý domáci zápas, keď zdolal Los Angeles 5:3 vďaka štyrom gólom druhého a tretieho útoku, na ktoré Kings nenašli odpoveď. Jets prežili aj návrat súpera v tretej tretine, aby vyhrali svoj prvý domáci otvárací zápas od presťahovania z Atlanty. Evander Kane a Olli Jokinen strelili po góle predtým, ako sa dvakrát presadili Devin Setoguchi a výhru spečatil strelou do prázdnej brány Bryan Little. Kane pridal aj dve asistencie, Jokinen so Setoguchim po jednej. Fínsky veterán pritom oslávil svoj 300. gól v NHL. Ondřeja Pavelca z 36 striel prekonali Matt Greene, Jeff Carter a Justin Williams. Jonathan Quick inkasoval štyri góly z 27 striel a potom sa rozhodol striedať. Ben Scrivens zneškodnil všetkých päť striel.

Hviezdy duelu: 1. O. Pavelec (WPG), 2. E. Kane (WPG), 3. D. Setoguchi (WPG)

Colorado vyhralo aj druhý domáci zápas

Nebolo to ľahké, ale Colorado zostalo pod vedením Patricka Roya neporazené. Druhý duel vyhralo, keď v piatok pomerom 3:1 zdolalo Nashville. Tretí gól priniesol úľavu a strelil ho do prázdnej brány PA Parenteau, ktorý aj otváral skóre. Víťazný gól vsietil Patrick Bordeleau a Semion Varlamov zlikvidoval 26 striel. Ako jediný ho prekonal Paul Gaustad, ktorý v druhej tretine znižoval na 1:2 a dodal duelu dramatickosť. K vyrovnaniu však už nedošlo a Predators prehrali druhý duel behom dvoch dní. Dobrý výkon však podal Pekka Rinne, ktorý zaregistroval 33 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. P. Pareantea (COL), 2. P. Rinne (NSH), 3. S. Varlamov (COL)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Ľ. Višňovský (NYI) 21:20 0 0 0 +1 2 0
M. Gáborík (CBJ) 19:23 1 1 2 0 2 0
A. Sekera (CAR) 21:43 0 0 0 -2 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies