Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Správy z NHL

Alfredsson po prvý raz narazí na Senators

Hráči tímu Ottawa Senators sú pripravení. V stredu ich čaká náročný zápas v „hokejovom meste“, no bude pre nich o to špeciálnejší, že po prvýkrát narazia na svojho bývalého dlhoročného kapitána Daniela Alfredssona, ktorý teraz háji farby Detroitu Red Wings.

Aj napriek tomu, že sa nesnažia tomuto zápasu pripisovať väčší význam, uvedomujú si, že skutočne nejde o bežný zápas po tom, čo Alfredsson opustil ako voľný hráč tím, v ktorom strávil 17 sezón svojej úspešnej kariéry.

„V momente ako odohráte proti sebe pár zápasov, stane sa to o čosi normálnejšie,“ skonštatoval aktuálny kapitán Senators Jason Spezza. „Pre Alfredssona to bude ešte o čosi divnejšie. Ste zvyknutí na to, že vidíte ako vás jeden hráč opustí a hrá za iný tím, hrá potom proti hráčom, s ktorými predtým hrával. Tu to bude odlišné, pretože je to Alfie. Ale myslím si, že to bude ťažšie preňho, pretože hrá proti Ottawe a tá bola jediným iným miestom, kde hrával.“

Alfredsson podpísal s Detroitom jednoročný kontrakt v hodnote 5,5 milióna amerických dolárov po tom, čo sa nedohodol na novom s vedením Senators, hoci jeho prioritou bolo zostať v hlavnom meste Kanady. Následne prišlo k slovnej vojne, keď švédsky veterán povedal, že ho vedenie sklamalo, keď nedodržalo sľub kompenzovať ho pri ďalšej zmluve, keď sezónu predtým odohral len za milión dolárov.

Článok pokračuje pod reklamou

„Určite to bude vzrušujúce. Najskôr to pravdepodobne bude zvláštne. Sme tu však všetci profesionáli. Na konci dňa je to len o tom, že je v inom tíme. Nie je to, akoby už nebol vašim priateľom. Musíte vyjsť na ľad a hrať proti nemu tvrdo. My chceme tie dva body a to je podstatné,“ povedal Chris Neil.

Niekdajší asistent trénera Mikea Babcocka, aktuálne hlavný tréner Ottawy Paul MacLean, nečelil Red Wings od jeho prvého zápasu na lavičke Senators v októbri 2011. Pred duelom v Detroite tvrdí, že príchod Alfredssona nijak nezmenil identitu Red Wings.

„Mike Babcock je tam stále. Pavel Dacjuk je tam stále, Henrik Zetterberg tiež. Je tam mnoho hráčov, ktorí tam stále sú. Je to stále skvelé miesto a máte tam príležitosť získať Stanley Cup. Vždy to bude miesto, kde sa vrátite a budete poznať veľa ľudí. Čo sa týka mňa, je to skutočne len ďalší zápas v rozpise a pôjde o náročného súpera. Potrebujeme byť sústredení viac na nich ako čokoľvek iné,“ povedal MacLean.

A čo samotný Alfredsson? Priznáva, že to budú zvláštne pocity: „Rozmýšľal som o tom, o tom niet pochýb. Pravdepodobne som o tom viac rozmýšľal počas posledných pár dní. Bude sa mi venovať väčšia pozornosť, ako aj na samotný zápas. Aby som bol úprimný, pýtal som sa seba, ako sa budem cítiť. Nemám však ani poňatie. Jedná časť zo mňa je však trochu nadšená, pretože je v druhom tíme veľa mojich priateľov.“

Prvý zápas proti svojim niekdajším spoluhráčom bude pre štyridsaťročného Švéda veľký, ale určite sa bude cítiť ešte mimoriadnejšie, keď sa prvýkrát vráti do Ottawy, kde bude hrať pred fanúšikmi, ktorých roky tešil svojou hrou. „To bude ten najemocionálnejší zápas, 1. decembra v Ottawe, niet o tom pochýb,“ dodal Alfredsson.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies