Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
04:00info
VAN
EDM
«

Juniori

Týždeň v CHL: Tvrdoň zažil návrat do WHL, Gábor suspendovaný

Posledný týždeň v CHL nepriniesol veľa slovenských bodov. Bol predovšetkým v znamení návratu Mareka Tvrdoňa do WHL a dlhej suspendácie pre Gilberta Gábora.

OHL

V OHL sa do akcie zo Slovákov zapojil len obranca Adrián Sloboda, ktorý v troch zápasoch nazbieral len tri mínusové body, aby ich mal na konte už deväť. Daniel Gibl šancu v bráne Barrie nedostal a Gilbert Gábor nehral pre desaťzápasovú suspendáciu za úder lakťom do hlavy Dylana Stromea, ktorú dostal začiatkom týždňa za svoj zákrok z predošlého piatku. Hráčom týždňa sa stal brankár Guelphu Justin Nichols, ktorý zaznamenal bilanciu 3-0-0-0 s jedným shutoutom, 97,8% úspešnosťou zákrokov a priemerom 0,67 inkasovaného gólu na zápas. Z tímov sa najviac darí v ostatnej dobe Sault Ste. Marie a Guelphu, ktorý sa zásluhou 13 výhier v posledných 14 zápasoch dostal do čela Stredozápadnej divízie. Oba tímy ťahajú šesťzápasové série výhier.

Lídri divízií
Východná konferencia
Východná divízia Oshawa 62 bodov
Centrálna divízia Sudbury 57 bodov
Západná konferencia
Západná divízia Sault Ste. Marie 69 bodov
Stredozápadná divízia Guelph 73 bodov

Individuálni lídri
Bodovanie Connor Brown (Erie) 92 (31+61)
Góly Dane Fox (Erie) 51 gólov
Úspešnosť zásahov Oscar Dansk (Erie) 92,7 %
GAA Oscar Dansk (Erie) 1,97

Slováci v OHL Z G A B +/- TM
G. Gábor (Owen Sound) 42 5 3 8 -1 48
A. Sloboda (Ottawa) 33 0 5 5 -9 18
M. Paulovič (Peterborough)* 18 2 2 4 -4 4

Slováci v OHL Z V GAA ÚSP. ČK
D. Gibl (Barrie) 16 7 2,79 91,1% 1

* - nie je už súčasťou tímu

QMJHL

V quebeckej lige odohrali obaja Slováci dva zápasy, ale len Martin Réway si dokázal vylepšiť bodové konto. V piatok sa stal treťou hviezdou zápasu, keď zaznamenal gól a asistenciu. Jeho Gatineau však podľahlo Baie-Comeau 4:6. V sobotu jeho tím tiež prehral a on vtedy. Timotej Šille zaznamenal len dva mínusové body a dve trestné minúty. V oboch dueloch sa však tešil z výhry. Hviezdami týždňa sa stali brankár Drummondvillu Louis-Philip Guidon (GAA 0,43 a 98,5% úsp. zákrokov v 2 víťazných štartoch), útočník Halifaxu Jonathan Drouin (1+9 v 3 víťazných zápasoch) a obranca Cape Breton Justin Hache (0+7 v 2 víťazných zápasoch). Baie-Comeau sa zásluhou päťzápasovej série výhier bodovo vyrovnalo najlepšiemu tímu ligy, Blainville-Boisbriandu.

Lídri divízií
Pobrežná divízia Halifax 61 bodov
Východná divízia Baie-Comeau 64 bodov
Západná divízia Blainville-Boisbriand 64 bodov

Individuálni lídri
Bodovanie Anthony Mantha (Val-d'Or) 79 (38+41)
Góly Jean-Francois Plante (Victoriaville) 39 gólov
Úspešnosť zásahov Sebastien Auger (Saint John) 91,8 %
GAA Zachary Fucale (Halifax) 2,36

Článok pokračuje pod reklamou

Slováci v QMJHL Z G A B +/- TM
M. Réway (Gatineau) 28 16 29 45 +12 32
T. Šille (Val-d'Or) 41 8 13 21 -3 10

WHL

Adam Haščič v jednom a Martin Boboš v dvoch zápasoch nedokázali bodovať, no predsa sme sa vo WHL dočkali slovenského bodu. Svoj debut v drese Kelowny absolvoval útočník Marek Tvrdoň, ktorý odohral dva zápasy a v druhom strelil gól. Pri jeho premiére najlepší tím súťaže prehral, ale v druhom zápase vyhral aj jeho zásluhou pomerom 5:3 nad Victoriou. Najlepším hráčom týždňa sa stal obranca Portlandu Derrick Pouliot, ktorý zaregistroval gól, štyri asistencie a päť plusových bodov v dvoch víťazných dueloch.

Lídri divízií
Východná konferencia
Východná divízia Brandon 54 bodov
Centrálna divízia Calgary 65 bodov
Západná konferencia
Divízia Britskej Kolumbie Kelowna 76 bodov
Americká divízia Portland 65 bodov

Individuálni lídri
Bodovanie Mitch Holmberg (Spokane) 84 (42+42)
Góly Mitch Holmberg (Spokane) 42 gólov
Úspešnosť zásahov Coleman Vollrath (Victoria) 94,2 %
GAA Coleman Vollrath (Victoria) 1,96

Slováci vo WHL Z G A B +/- TM
D. Šoltés (Prince George) 15 4 1 5 -10 10
A. Haščič (Spokane) 34 1 4 5 -2 28
M. Boboš (Prince George) 43 0 3 3 -10 41
M. Tvrdoň (Kelowna) 2 1 0 1 +2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slovensko odohralo posledný prípravný duel. Slafkovský sa zaskvel výstavným gólom + videoHartova trofej má finalistov: O najprestížnejšiu cenu zabojujú len útočníciDnes začne 2. kolo play-off NHL aj na západe. Prinesie aj kanadskú sériuNielen produkty NHL: Na Fanda-NHL.sk sa vybavíte aj na majstrovstvá sveta Slovenský obranca má za sebou dramatický zápas o prežitie Favoriti na Conn Smythe Trophy po prvom kole? Na čele hráči Oilers Formácie Slovenska sú známe: Slafkovský obnovil úspešné trio, Nemec vytvoril hviezdny pár Marner začne premýšľať o budúcnosti s Leafs. Matthews prehovoril o záhadnej absencii Kings sa o trénerovi ešte nerozhodli. V otázke vykúpenia hviezdy však majú jasno! Nezabudnuteľný deň: V Bostone bol pri narodení syna, na Floride skóroval pri výhre + video Nemec bude mať nového trénera. Ten posledný mieri do Kanady Cassidy: Golden Knights sa museli vyrovnať s množstvom zranení Poznáme finalistov na Cenu Willieho O’Reeho New Jersey si upísalo veľkú nádej pre obranu i českého brankáraRed Wings si upísali veľkú švédsku nádej. Obrancu si upísali aj HurricanesPrvý zápas medzi Panthers a Bruins mal jasného víťaza. Podržal nás brankár, tvrdí trénerTréner 7 tímov NHL končí po 40 rokoch trénovania tam, kde začínal Slafkovský sa nevie dočkať zápasu: Potešil fanúšikov, trénoval v tomto útoku Studenič sa už vraj dohodol na zmluve pre budúci ročník Výsledky vyšetrení sú známe: Bude Martin Pospíšil hrať na MS?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies