Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
«

Správy z NHL

Tippett povedie Kanadu na MS, známych je prvých 20 hráčov

Vedenie kanadskej hokejovej reprezentácie vo štvrtok oznámilo, že na májových majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku ju povedie tréner Phoenixu Coyotes, Dave Tippett. Asistentmi budú Peter DeBoer z New Jersey a Paul Maurice z Winnipegu. Známych je tiež prvých 20 hráčov.

„Keď máte šancu trénovať tím z rodnej krajiny, nemôžete ju len tak hodiť za hlavu. Je to smutné, radšej by som bol v play-off s mojím tímom. Ale keď príde takáto ponuka a vy nie ste zaneprázdnení, je to česť ísť a trénovať tím z rodnej krajiny," povedal pre Arizona Republic Tippett, ktorého tím nepostúpil do play-off druhý rok za sebou.

Tippett už má skúsenosti zo svetových šampionátov, keď v rokoch 2009 a 2013 pôsobil na lavičke „javorového listu" ako asistent Lindyho Ruffa, pričom práve v roku 2009 získala Kanada zatiaľ svoju poslednú medailu z majstrovstiev sveta. Po finálovej prehre 1:2 s Ruskom odišla so striebrom.

Kanadská hokejová asosicácia zároveň vymenovala prvých 20 hráčov zostavy, ktorí so svojimi klubmi nepostúpili do vyraďovacej časti NHL. V bráne bude dvojica Jamer Reimer (Toronto) a Ben Scrivens (Edmonton).

Článok pokračuje pod reklamou

Predbežná nominácia Kanady na MS v Minsku:

BRANKÁRI:
James Reimer (Toronto Maple Leafs), Ben Scrivens (Edmonton Oilers)

OBRANCOVIA:
Kevin Bieksa (Vancouver Canucks), Ryan Ellis (Nashville Predators), Jason Garrison (Vancouver Canucks), Erik Gudbranson (Florida Panthers), Marc Methot (Ottawa Senators), Tyler Myers (Buffalo Sabres), Morgan Rielly (Toronto Maple Leafs)

ÚTOČNÍCI:
Troy Brouwer (Washington Capitals), Alexandre Burrows (Vancouver Canucks), Jason Chimera (Washington Capitals), Cody Hodgson (Buffalo Sabres), Jonathan Huberdeau (Florida Panthers), Nazem Kadri (Toronto Maple Leafs), Sean Monahan (Calgary Flames), David Perron (Edmonton Oilers), Mark Scheifele (Winnipeg Jets), Kyle Turris (Ottawa Senators), Joel Ward (Washington Capitals)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies