Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 05.
kurzy
02:00info
DAL
EDM
NHL live
26. 05.
kurzy
21:00info
FLA
NYR
NHL live
«

Slováci v NHL

Pavol Demitra – posledný ocenený Slovák

Po sezóne sa každoročne v zámorskej NHL udeľujú výročné ocenenia pre najlepších hráčov a trénerov. Posledným oceneným Slovákom je Pavol Demitra. Dočkáme sa v tejto sezóne ďalšieho individuálneho ocenenia?

Demitra, PavolPavol Demitra v sezóne 1999/2000 hral v drese St. Louis Blues a v nej sa mu veru darilo. V 77 zápasoch nazbieral 75 bodov, pričom strelil 28 gólov. Po sezóne bol nominovaný na ocenenie pre najlepšieho hráča, ktorý dokázal skĺbiť hokejové umenie s gentlemanským správaním. Cenu Lady Byng Trophy nakoniec získal a do dnešného dňa nedokázal žiadny iný Slovák získať individuálne ocenenie.

Bude tomu inak v tejto sezóne? Mariánovi Hossovi sa v sezóne mimoriadne darí. Nie je však jediným hráčom, ktorý by mohol cenu získať. Do úvah vstupuje okrem Hossu napríklad aj Zdeno Chára, či Ľubomír Višňovský, no ich šance sú však vzhľadom na konkurenciu minimálne.

Kto získa ďalšie ocenenie je otázne. Všetko nasvedčuje tomu, že najväčšie šance na ocenenie má Marián Hossa, s ktorým Demitra hrával v jednom útoku počas výluky v Dukle Trenčín.

Demitra, ktorý v aktuálne sezóne nastupuje v útoku s Gáboríkom, sa preslávil tým, že v sezóne 1998/99 obetoval prémiu 500 000 USD, aby pomohol získať prémiu 300 000 USD spoluhráčovi Youngovi, ktorému stačil na dosiahnutie prémie jeden gól.

Obaja korčuľovali sami vedľa seba a pred nimi bola iba prázdna brána. Demitrovi stačilo vystreliť... Ako to dopadlo, vieme všetci. Demitra zvolil prihrávku a Young prémiu aj tak nezískal, pretože jeho strela bola zblokovaná. Demitrove gentlemanstvo dokumentovala aj jeho odpoveď na otázku, prečo to urobil. „Potreboval gól,“ povedal vtedy jeden z najtalentovanejších hráčov Slovenska.

Buďme hrdí na to, čo máme. Užívajme si ako fanúšikovia každé úspechy našich hráčov. Takí Hossa, Gáborík, Demitra, Chára sa nerodia každý deň...




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies