Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 05.
kurzy
02:00info
DAL
EDM
NHL live
26. 05.
kurzy
21:00info
FLA
NYR
NHL live
«

Slováci v NHL

Halák bude dnes opäť chytať

Nováčik Jaroslav Halák v poslednom zápase podal v bráne Canadiens výborný výkon. Vďaka nemu dostane aj v dnešnom zápase proti Bostonu dôveru do trénera Carbonneaua.

Jaroslav HALAKHalák po troch prehrách nehral v troch zápasoch. Hlavným dôvodom bola prehra 2:6 s Atlantou, kedy ho tréner musel predčasne stiahnuť z brány. Po zaváhaní Davida Aebischera sa dostal mladý Slovák opäť do brány a v zápase proti Torontu podal mimoriadny výkon. Dnes v bráne nastúpi proti Bostonu.

„Dúfal som v ďalšiu šancu. Som iba šťastný, že sme vyhrali ten zápas. Cítil som, že nemôžem nič stratiť. Jednoducho som sa snažil zabávať a pomôcť chlapcom vyhrať zápas,“ povedal Halák.

Teraz má opäť možnosť nastúpiť v bráne od úvodného vhadzovania. Stále si myslí, že nemôže nič stratiť: „Áno. Môžem im iba ukázať, že dokážem dobre chytať,“ povedal nádejný brankár.

Článok pokračuje pod reklamou

Hlavný tréner Guy Carbonneau poznamenal: „Halák v týchto chvíľach ukazuje, že je pripravený hrať a my ho tak ponecháme v bráne pokiaľ tomu nebude inak. Je to rovnaké ako s iným hráčom.“

Halák, ktorý bol draftovaný v roku 2003 z 271. miesta, má za sebou vynikajúcu sezónu v AHL. Do prvého tímu bol povolaný v strede februára, keď sa zranil Huet. Jeho prvý zápas v NHL skončil víťazstvom a podal veľmi spoľahlivý výkon.

Halák je v Montreale najlepším brankárom v práci s hokejkou. Navyše nevyráža pred seba toľko pukov ako Aebischer, čím uľahčuje prácu obrane. Jeho pokoj a sústredenie obdivuje jeho spoluhráč Mike Komisarek: „Nevidíš na ňom žiadnu reakciu, či emóciu. Išiel som k nemu povedať mu pár slov a potľapkať ho po betónoch, no on mal na tvári stále netýkavý pohľad. Bolo to, akoby sme hrali hokej na zamrznutom jazere alebo niečo podobné.“

Huet začal s tréningom a môže byť tímu k dispozícii pred play-off. Halák by sa tak mal vrátiť na farmu do Hamiltonu, no v budúcej sezóne by sa mohol kľudne stať aj brankárom v prvom tíme. S Aebischerom totiž v tíme nevládne príliš veľká spokojnosť.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies