Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 05.
kurzy
02:00info
DAL
EDM
NHL live
26. 05.
kurzy
21:00info
FLA
NYR
NHL live
«

Slováci v NHL

Halák vyhral, Gabby a Demo opäť úradovali

V nočných zápasoch bodovali štyria Slováci. Najviac sa darilo Demitrovi a Gáboríkovi. obaja zaznamenali po tri body a boli hlavným dôvodom úspechu Wild. Jaroslav Halák vychytal tretiu výhru v jednej sérii.

Pavol Demitra a Marian Gaborik„Born to be Wild“ je pesnička od skupiny Steppenwolf. Marián Gáborík a Pavol Demitra sa určite narodili pre „Divochov“. V ďalšom zápase Minnesoty dokázali, že sú nepostrádateľnou súčasťou klubu. Opäť zariadili víťazstvo a opäť žiarili naplno. Minnesota privítala doma St. Louis. Bluesmani sa vďaka gólu Douga Weighta dostali do vedenia. V druhej tretine ho však vymazal Pavol Demitra, ktorý strelil po prihrávke Mariána Gáboríka svoj 25. gól v sezóne. Minnesota vyhrávala 2:1 a víťazstvo potrvrdil Marián Gáborík, pri ktorého presilovkovom góle zaregistroval asistenciu aj Demitra. V ďalšej presilovke, ale už v tretej tretine, strelil najvyššie draftovaný Slovák svoj 28. gól v sezóne, čím sa dostal opäť bližšie k tímovému lídrovi Rolstonovi, ktorý strelil 30 gólov. Na druhom Gabbyho góle mal opäť podiel aj Demitra, ktorý mu na gól prihrával. Gáborík bol po zápasy vyhlásený za prvú hviezdu zápasu. Demitra sa stal druhou hviezdou. Zápas vyhrala Minnesota pomerom 5:1. Najaktívnejším strelcom bol Gáborík, ktorý vyslal na Sanforda 7 striel.

Florida na domácom ľade privítala Ottawu. Panthers strelili v zápase dva góly a v oboch mal prsty slovenský útočník Jozef Stümpel. Práve skúsený nitriansky rodák strelil prvý gól Floridy v zápase. Bol to jeho dvadsiaty presný zásah v sezóne. Gól padol ku koncu druhej tretiny, kedy hrala Ottawa už s pohodlným náskokom 4:0. V tretej tretine sa Florida snažila o nemožné, no zvrat sa jej nepodaril. V tretine padol jediný gól z hokejky Jokinena, pri ktorého presnom zásahu zaregistroval asistenciu aj spomínaný Stümpel, ktorý v zápase odohral viac ako 19 minút a zaznamenal aj dve strely a jeden plusový bod. Florida nestačila na Ottawu a zápas prehrala pomerom 2:4.

Islanders privítali na domácom ľade Pittsburgh. Skóre stretnutia otvoril v 17. minúte Colby Armstrong a Penguins viedli 1:0. V %ďalšom priebehu však gól nestrelili. Naopak, viac dokázali dosiahnuť hráči Isles. Na vyrovnávajúcom góle Huntera sa v presilovej hre podieľal prihrávkou náš Miroslav Šatan. Ten v zápase zaznamenal aj druhú prihrávku, keď nahrával na posledný gól stretnutia, ktorý strelil Kozlov a upravil tak na konečných 3:1 pre newyorský tím. Po zápase bol za prvú hviezdu duelu vyhlásený Šatan, ktorý okrem dvoch asistencií zaregistroval aj štyri strely a plusový bod.

Článok pokračuje pod reklamou

Brankár Jaroslav Halák dnes nastúpil na svoj tretí zápas v rade a tretí sa aj skončil víťazstvom. Montreal cestoval na zápas do Bostonu. Skóre stretnutia otvoril Boston. Jaroslav Halák prvýkrát vyťahoval puk z brány v 3. minúte. V ďalšom priebehu inkasoval ďalšie dva góly. Jeho tím strelil šesť a tak sa Habs mohli tešiť z víťazstva 6:3. Halák odchytal celé stretnutie. Smerovalo na neho 35 striel a na svoje konto si pripísal 32 úspešných zákrokov. „Naši útočníci boli v tretej tretine skvelí. Pokračovali v tlaku a tak sme boli schopní skórovať,“ myslí si Halák. „Urobili sme veľa zbytočných faulov a rovnako veľa psychických chýb,“ povedal po zápase kapitán Bostonu Zdeno Chára, ktorý otestoval slovenského brankára Montrealu štyrmi strelami.

Slovák dňa - Marián Gáborík (Minnesota, 2+1)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 32/35 - - - - - -
Zdeno Chára (BOS) 24:22 0 0 0 0 4 2
Milan Jurčina (WAS) 24:52 0 0 0 -1 0 2
Marián Hossa (ATL) 18:43 0 0 0 -2 3 0
Andrej Meszároš (OTT) 21:20 0 0 0 0 1 2
Juraj Kolník (FLO) 16:03 0 0 0 0 2 0
Jozef Stumpel (FLO) 19:13 1 1 2 +1 2 0
Miroslav Šatan (NYI) 13:34 0 2 2 +1 4 0
Richard Zedník (NYI) 09:14 0 0 0 0 1 0
Pavol Demitra (MIN) 19:35 1 2 3 +1 3 0
Marián Gáborík (MIN) 20:02 2 1 3 0 7 0
Branko Radivojevič (MIN)

11:31

0 0 0 0

3

2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies