Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 05.
kurzy
02:00info
DAL
EDM
NHL live
26. 05.
kurzy
21:00info
FLA
NYR
NHL live
«

Sumáre

Hossa vyhral, Buffalo s Meszárošom opäť prehralo

V piatok sa v NHL odohralo päť zápasov s trojnásobným slovenským zastúpením. Ani jeden z nich nebodoval. Z víťazstva sa tešil len Marián Hossa, Andrej Meszároš utrpel s Buffalom ďalšiu porážku.

Hviezdy večera:
1. Patrick Sharp (CHI), 4 asistencie
2. Semjon Varlamov (COL), 23/23, čisté konto
3. Patrick Kane (CHI), 2 góly, 1 asistencia

Kane so Sharpom doviedli Chicago k triumfu v Anaheime

Patrick Kane strelil dva góly, pridal asistenciu a Patrick Sharp prihral na všetky góly Chicaga, ktoré zdolalo Anaheim na jeho ľade 4:1. Víťazný gól vsietil Duncan Keith, ktorý ukončil 19-zápasové strelecké suchoty a pripísal si 400. bod v NHL. Skóre duelu otvoril Jonathan Toews a Corey Crawford prispel k tretej výhre z ostatných štyroch zápasov 21 zásahmi. Jediný gól mu strelil Rickard Rakell, ktorý v polovici záverečnej tretiny znižoval stav v presilovej hre na 1:3. Frederik Andersen inkasoval všetky góly z 33 striel Blackhawks, ktorí v tejto sezóne vyhrali nad Ducks 2:1 na vzájomné súboje. Oba víťazné duely skončili rovnakým výsledkom. Jednu strelu vyslal na dánskeho brankára aj slovenský útočník Marián Hossa, ktorý odkorčuľoval 17 a pol minúty aj s dvoma bodyčekmi. Kalifornský tím prehral druhý zápas v rade po sérii šiestich triumfov. Chicago vyhralo druhý duel z troch na aktuálnom sedemzápasovom tripe.

Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. P. Sharp (CHI), 3. R. Rakell (ANA)

Buffalo opäť prehralo, tentoraz na ľade Vancouveru

Chris Stewart síce otvoril skóre zápasu v presilovej hre, no tesne pred prvou prestávkou vyrovnal Bo Horvat. Následne sa v úvode druhej tretiny presadili Yannick Weber a Nick Bonino v presilových hrách, aby Vancouver uspel doma nad Buffalom 5:2. Stewart druhým presilovkovým gólom v zápase ešte znížil, no to bolo zo strany Sabres všetko. Dvojbodový Chris Higgins pridal štvrtý gól a Radim Vrbata postil výsledok strelou do prázdnej brány. Henrik Sedin dvakrát asistoval a Ryan Miller prispel k ukončeniu série dvoch prehier 20 zákrokmi. Jeden musel urobiť po strele slovenského obrancu Andreja Meszároša, ktorý si počas 15 minút a 43 sekúnd v akcii pripísal na konto aj jeden menší trest v hre. Jeho tím prehral už 14. zápas v riadnej hracej dobe v rade, čo je najdlhšia séria prehier v lige od roku 2003. 12 z nich prišlo v januári, ktorý sa tak stal najhorším mesiacom v klubovej histórii. Nezabránil tomu ani Matt Hackett, ktorý pri svojom prvom štarte v ročníku chytil 33 striel. Ako prvý ho prekonal Horvat, ktorý tým ukončil domáce gólové suchoty Canucks na čísle 195 minút a 57 sekúnd. Kanadský tím aj vďaka nemu vyhral prvý vzájomný súboj týchto tímov v sezóne.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. N. Bonino (VAN), 2. Ch. Higgins (VAN), 3. Ch. Stewart (BUF)

Shattenkirk rozhodol v nájazdoch o výhre Blues nad Hurricanes

Kevin Shattenkirk sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch v druhej sérii, aby takto po druhý raz v rade rozhodol o víťazstve St. Louis. Tentoraz Blues vyhrali v Raleigh nad Carolinou 3:2 a zaznamenali štvrtý triumf v sérii. Hostia začali zápas výborne a už vo štvrtej minúte viedli 2:0 po góloch Ryana Reavesa a Davida Backesa. Ešte do prestávky však znížil Justin Faulk a v druhej tretine vyrovnal Ryan Murphy v presilovej hre. Jake Allen prispel k deviatej výhre z ostatných desiatich zápasov 26 zákrokmi a tromi chytenými nájazdmi. Jednou strelou ho ohrozil slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý bol s časom 24:13 najvyťaženejším hráčom tímu. Pripísal si počas neho aj jeden bodyček a blok. Jeho spoluhráč, Anton Chudobin, striedal už po druhom góle, ktorý inkasoval z troch striel. Nahradil ho Cam Ward, ktorý zastavil zvyšných 29 striel. Hurricanes napriek tomu ukončili sériu troch výhier. Blues vyhrali oba vzájomné duely v sezóne po nájazdoch.

Hviezdy duelu: 1. A. Pietrangelo (STL), 2. C. Ward (CAR), 3. T. J. Oshie (STL)

Varlamov vynuloval Nashville, Iginla dosiahol míľnik

Semjon Varlamov chytil všetkých 23 striel, aby zaknihoval štvrté čisté konto v sezóne, 17. v kariére a nasmeroval Colorado k hladkej domácej výhre 3:0 nad silným Nashville. Prvý a zároveň víťazný gól strelil Maxime Talbot v úvodnej tretine. V tretej ho napodobnili Jarome Iginla, ktorý zaznamenal svoj 1200. bod v NHL ako 47. hráč v ligovej histórii a Gabriel Landeskog, ktorý upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Pre Iginlu to bol tiež 16. gól v sezóne, s ktorým sa stal najlepším strelcom tímu. Nathan MacKinnon nazbieral dve asistencie a Avalanche zvíťazili na domácom ľade po štvrtý raz v sérii. „Toto bol náš najlepší zápas v sezóne. Hrali sme celých 60 minút. Bolo zábavné sledovať to z lavičky," povedal tréner Patrick Roy agentúre AP. Marek Mazanec pri svojom prvom štarte v ročníku predviedol 25 zákrokov, no nezabránil druhej prehre na aktuálnom trojzápasovom tripe (0-1-1).

Pozri aj: Iginla dosiahol na svoj 1200. bod v NHL + video

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov (COL), 2. J. Iginla (COL), 3. R. O´Reilly (COL)

Penguins zdolali Devils po predĺžení, rozhodol Despres

Simon Despres skóroval v tretej minúte nadstaveného času, aby Pittsburgh vyhral v New Jersey 2:1. V riadnej hracej dobe otvoril skóre až v tretej tretine Steve Bernier, o vyrovnanie postaral Chris Kunitz v početnej prevahe. Kris Letang prihral na oba góly svojho tímu, kým Marc-Andre Fleury čelil len 14 strelám. Corey Schneider mal podstatne viac práce, vo svojom 43. zápase sezóny urobil 41 zákrokov. „Bol to zrejme jeden z najlepších brankárskych výkonov, aký som už dlho nevidel. Dal nám šancu vyhrať a nie len to. Je hanba, že sme pre neho nevyhrali zápas. Zaslúžil si lepší výkon tímu," skonštatoval GM a dočasný tréner Lou Lamoriello pre agentúru AP. Devils prehrali druhý duel z ostatných piatich. Penguins, ktorí vyhrali len druhý zápas z posledných siedmich, si zlepšili tohtosezónnu bilanciu s tímom z Newarku na 3-1. Ten v prvej časti hry nevyužil ani piatu presilovku o dvoch hráčov v ročníku.

Hviezdy duelu: 1. C. Schneider (NJD), 2. S. Despres (PIT), 3. Ch. Kunitz (PIT)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 17:29 0 0 0 0 0 1 2
A. Sekera (CAR) 24:13 0 0 0 0 0 1 1
A. Meszároš (BUF) 15:43 0 0 0 0 2 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies