Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 05.
kurzy
02:00info
DAL
EDM
NHL live
26. 05.
kurzy
21:00info
FLA
NYR
NHL live
«

Sumáre

Sekera asistoval, Halák prehral

V jedenástich utorkových zápasoch NHL nastúpili siedmi Slováci. Bodoval len Andrej Sekera, ktorý asistoval pri prehre svojho tímu. Ako jediný sa tešil z výhry Tomáš Kopecký, ktorý uspel v súboji proti Jaroslavovi Halákovi.

Hviezdy večera:
1. Braden Holtby (WSH), 27/27, čisté konto
2. Jimmy Hayes (FLA), 2 góly (vrátane víťazného)
3. Devan Dubnyk (MIN), 24/24, čisté konto

Sekera asistoval, no Hurricanes si proti Ducks neudržali vedenie

Slovenský obranca Andrej Sekera asistoval, aby pomohol Caroline k nádejnému vedeniu 4:2. Anaheim však v tretej tretine dokázal stav vyrovnať a Ryan Getzlaf zakončil obrat gólom v prvej minúte predĺženia. Corey Perry strelil dva góly, vrátane vyrovnávajúceho v 56. minúte. Getzlaf i Perry zaznamenali aj po asistencii. Strelecky sa presadili tiež Ryan Kesler a Devante Smith-Pelly, kým Fredrik Andersen predviedol 28 zákrokov. Puk z brány vyťahoval po góloch Alexandra Siomina, Jaya McClementa, Brada Malonea a Jordana Staala. Anton Chudobin zastavil 26 striel. Sekera odohral v zápase 22 a po minúty. Okrem 15. asistencie v sezóne si pripísal aj jeden mínusový bod, dve strely a jeden bodyček. Jeho tím by bol na tom lepšie, ak by v tretej tretine využil presilovku o dvoch hráčov. Takto prehral tretí duel v rade. Anaheim vyhral po dvoch zaváhaniach so San Jose a Chicagom.

Hviezdy duelu: 1. C. Perry (ANA), 2. R. Getzlaf (ANA), 3. F. Beauchemin (ANA)

Hayes rozhodol o výhre Panthers nad Long Islande

Jimmy Hayes strelil dva góly, vrátane víťazného v úvode tretej tretiny v presilovej hre, aby Florida zvíťazila na ľade New Yorku Islanders 4:2. Jaroslava Haláka z 29 striel prekonal aj Erik Gudbranson, kým dvojbodový Brandon Pirri uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Nick Bjugstad dvakrát asistoval a Al Montoya kryl proti svojmu bývalému klubu 32 striel. Prekonal ho len dvojgólový Anders Lee, druhý raz v početnej prevahe. Halák inak chytil 26 striel, medzi nimi aj tú od Tomáša Kopeckého. Slovenský útočník si počas 13 a štvrť minúty na ľade pripísal aj dva bodyčeky. Proti nemu stál obranca Ľubomír Višňovský, ktorý však počas takmer 21 minút v akcii zaznamenal len dva mínusové body. Islanders prehrali tretí zápas v rade a prvý proti Panthers od marca minulého roka. Floridský klub ukončil sériu dvoch prehier, no i tak zaknihoval len druhé víťazstvo z ostatných deviatich duelov. „Naši chlapci hrali celých 60 minút. V tom bol rozdiel. Rozhodne sme dnes tvrdo bojovali. Bola to tímová snaha a tímová výhra. Všetci k nej prispeli," povedal pre agenúru AP tréner Gerard Gallant.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Hayes (FLA), 2. A. Lee (NYI), 3. E. Gudbranson (FLA)

Holtby vynuloval obhajcu titulu, rozhodol Brouwer

Braden Holtby zastavil všetkých 27 striel, aby vychytal svoje šieste čisté konto v sezóne a 24. víťazstvo, s ktorým si vytvoril osobný rekord. V počte shutoutov dobehol Marc-Andre Fleuryho z Pittsburghu na prvej ligovej priečke. Troy Brouwer oslávil svoj 500. zápas v NHL dvoma gólmi, vrátane víťazného, aby Washington zdolal Los Angeles na domácom ľade hladko 4:0. Dvojbodový Nicklas Bäckström a Eric Fehr tiež skórovali za Capitals, ktorí ukončili sériu dvoch prehier. Zaznamenali však len druhý triumf z ostatných ôsmich zápasov. Ešte horšie sú na tom Kings, ktorých nezachránilo ani 23 zákrokov Jonathana Quicka. Obhajca Stanley Cupu prehral deviaty duel z posledných 11. Bol pri tom aj slovenský krídelník Marián Gáborík, ktorý odohral 17 minút a 49 sekúnd s dvomi strelami a mínusovým bodom.

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. T. Brouwer (WSH), 3. N. Bäckström (WSH)

Čierna mora Maple Leafs pokračovala v Nashville

Toronto sa snažilo, otočilo stav z 0:2 na 3:2, ale nakoniec nezískalo v Nashville ani jeden bod. Domáci Predators vyhrali 4:3, aby si vytvorili nový klubový rekord s deviatou domácou výhrou v rade. Maple Leafs sa svojou sériou nikde chváliť nebudú – prehrali už desiaty duel v rade. O všetkom rozhodol Colin Wilson v 52. minúte. Nahrával aj na gól trojbodového Mikea Fishera, ktorý vyrovnal stav na 3:3. V prvej tretine skórovali Seth Jones a Shea Weber. Carter Hutton pomohol k výhre 25 zákrokmi. Prekonali ho Daniel Winnik, Nazem Kadri a Mike Santorelli. Richard Pánik, ktorý odohral 12 minút a 45 sekúnd, nebodoval a pripísal si len dva bodyčeky a jeden blok. Jonathan Bernier zastavil 24 striel a na konci druhej tretiny ho dočasne nahradil James Reimer, ktorý zneškodnil štyri strely. Bernier sa porezal pri jednom zo zákrokov, ale v tretej tretine nastúpil.

Hviezdy duelu: 1. C. Wilson (NSH), 2. M. Fisher (NSH), 3. M. Santorelli (TOR)

Dubnyk doviedol Wild k štvrtej výhre v rade

Hráči Wild uľahčili Devanovi Dubnykovi prácu v zápase proti Chicagu, no i jeho prispením vyhrala Minnesota štvrtý duel v rade. Dvadsaťosemročný Kanaďan zastavil 24 striel a vychytal svoje tretie čisté konto v ôsmom štarte od príchodu do St. Paul. Wild vyhrali 3:0 aj zásluhou gólov Mikka Koiva, Jasona Zuckera a Mikaela Granlunda. Koivu pridal aj asistenciu. Domáci boli aktívnejší a na bránu Coreyho Crawforda vyslali 43 striel. Blackhawks nedokázali streliť gól v druhom zápase v rade, čo sa im „pošťastilo“ po prvýkrát od októbra 2006. Len zásluhou Crawforda mali pritom ešte v tretej tretine šancu s duelom niečo urobiť. Nepodarilo sa. Marián Hossa odohral 17 minút, počas ktorých zaznamenal dve trestné minúty, jednu strelu na bránu a jeden bodyček.

Hviezdy duelu: 1. M. Koivu (MIN), 2. M. Scandella (MIN), 3. D. Dubnyk (MIN)

Buffalo ukončilo rekordnú sériu prehier víťazstvom v Montreale

Brian Gionta vsietil v závere druhej tretiny víťazný gól proti svojmu bývalému tímu a Jhonas Enroth predviedol 32 zákrokov, aby Buffalo vyhralo v Montreale 3:2 a po 14 zápasoch pocítilo chuť výhry. Dva body si z duelu naposledy odnieslo ešte 27. decembra. Drew Stafford otvoril skóre zápasu, čím ukončil Careymu Priceovi pätzápasovú víťaznú šnúru a tiež sériu neporaziteľnosti na čísle 158:24. Prekonal ho aj Matt Moulson, ktorý skóroval prvý raz po 16 dueloch. Kanadský brankár čelil pritom len 18 strelám Sabres. Z domácich hráčov sa presadili dvojbodový David Desharnais a Brandon Prust. Canadiens však prehrali druhý zápas v rade po sérii piatich triumfov. Na Buffalo nestačili v troch zo štyroch vzájomných duelov sezóny. Slovenský obranca Andrej Meszároš presedel víťazný zápas jeho tímu na tribúne.

Hviezdy duelu: 1. J. Enroth (BUF), 2. D. Desharnais (MTL), 3. B. Gionta (BUF)

Cammalleri, Schneider doviedli Devils k výhre nad Senatos

Mike Cammalleri prelomil v úvode záverečnej tretiny nerozhodný stav a Corey Schneider kryl 19 z 20 striel, aby New Jersey zvíťazilo doma nad Ottawou 2:1. Prvý menovaný strelil svoj siedmy víťazný gól v sezóne, s čím je momentálne najlepší v lige. Druhému zasa patrí ligová prvá priečka so 44 štartmi v ročníku. Skóre duelu otvoril Curtis Lazar v polovici zápasu, no už o necelé dve minúty vyrovnal Adam Henrique. Ten ukončil 13-zápasové gólové suchoty. Robin Lehner čelil len 19 strelám Devils, ktorí vyhrali druhý súboj v rade a štvrtý z ostatných piatich. Zlepšili si tak bilanciu na päťzápasovom domácom pobyte na 3-0-1. Senators prehrali štvrtý duel z posledných šiestich a dva z troch vzájomných súbojov proti Devils v tejto sezóne.

Hviezdy duelu: 1. M. Cammalleri (NJD), 2. C. Schneider (NJD), 3. A. Henrique (NJD)

Coyotes uštedrili Columbusu tretiu prehru v rade

Arizona bola síce po siedmich zápasoch na ľadoch súperov unavená, no zvládla aj ôsmy a zaslúžene vyhrala v Columbuse 4:1. Skóre duelu otvoril Lucas Lessio svojím druhým gólom v NHL, o vyrovnanie sa postaral James Wisniewski v presilovej hre. Potom však v početných prevahách skórovali Oliver Ekman-Larsson a krátko po ňom aj Shane Doan, aby rozhodli o druhom triumfe Coyotes v rade. Výsledok upravil Tobias Rieder strelou do prázdnej brány. Antoine Vermette a Keith Yandle nazbierali po dve prihrávky, kým Mike Smith urobil 30 zákrokov. Anton Forsberg chytil vo svojom treťom štarte v NHL 25 striel, no nezabránil tretej prehre Blue Jackets v sérii. Coyotes vyhrali aj druhý vzájomný duel s Columbusom v sezóne, oba s celkovým skóre 10:4. Osemzápasový trip ukončili s bilanciou 3-3-2.

Hviezdy duelu: 1. M. Smith (ARI), 2. O. Ekman-Larsson (ARI), 3. A. Vermette (ARI)

Schwartz rozhodol v predĺžení o ďalšej výhre Blues

Jaden Schwartz skóroval v druhej minúte nadstaveného času a Brian Elliott si okrem asistencie pri víťaznom góle pripísal aj 30 zákrokov, aby St. Louis zdolalo na domácom ľade Tampu Bay 2:1. V riadnej hracej dobe najprv otváral skóre Cedric Paquette, ktorý gólom vo štvrtom zápase v rade vytvoril nový klubový rekord nováčika. Vladimir Tarasenko vynútil predĺženie tri minúty pred koncom duelu. Ben Bishop čelil len 18 strelám Blues, ktorí vyhrali šiesty zápas v sérii a 11. z ostatných 12. S toutou bilanciou vyrovnali klubový rekord zo sezóny 2000/01. Lightning prehrali len druhý z posledných siedmich duelov a zostali na čele Východnej konferencie.

Hviezdy duelu: 1. B. Elliott (STL), 2. V. Tarasenko (STL), 3. J. Schwartz (STL)

Talbot zakončil obrat Colorada na ľade Dallasu

Premenený nájazd Maxima Talbota v 11. sérii bol bodkou za úspešným obratom Colorada pri ceste za víťazstvom 4:3 nad Dallasom. Avalanche prehrávali ešte v 47. minúte 0:2, ale Ryan O’Reilly strelil kontaktný gól a Tyson Barrie pri hre bez brankára vynútil predĺženie 20 sekúnd pred koncom tretej tretiny. O’Reilly zaznamenal aj asistenciu a Semion Varlamov urobil 30 zákrokov. Patrick Eaves a Erik Cole mali na svedomí góly Stars. Cole sa pritom vrátil do akcie po trojzápasovej absencii. Kari Lehtonen zastavil 22 striel.

Hviezdy duelu: 1. E. Cole (DAL), 2. T. Barrie (COL), 3. P. Eaves (DAL)

Sbisa rozhodol o o výhre Canucks nad Jets

Blake Wheeler a Bryan Little poslali Winnipeg dvakrát do vedenia, no Vancouveru sa zakaždým podarilo odpovedať. Alexandre Burrows a Ronalds Kenins nakoniec prispeli k výhre 3:2, o ktorej rozhodol po 36 sekundách nadstaveného času Luca Sbisa. K výhre viedlo aj 26 zákrokov Eddieho Läcka. Ondřej Pavelec zneškodnil 30 striel, ale piatu prehru v rade neodvrátil. Bolo to prvé vzájomné stretnutie oboch tímov, ktoré sú v tabuľke Západnej konferencie pri sebe. Nieslo sa v nervóznom duchu.

Hviezdy duelu: 1. L. Sbisa (VAN), 2. A. Ladd (WPG), 3. A. Burrows (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 26/29 (89,7 %) - - - - - - -
A. Sekera (CAR) 22:26 0 1 1 -1 0 2 1
M. Gáborík (LAK) 17:49 0 0 0 -1 0 2 0
R. Pánik (TOR) 12:45 0 0 0 0 0 0 2
M. Hossa (CHI) 16:57 0 0 0 0 2 1 1
T. Kopecký (FLA) 13:15 0 0 0 0 0 1 2
Ľ. Višňovský (NYI) 20:50 0 0 0 -2 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies