Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 05.
kurzy
02:00info
DAL
EDM
NHL live
26. 05.
kurzy
21:00info
FLA
NYR
NHL live
«

Sumáre

Hossa druhou hviezdou večera, Gáborík asistoval

Marián Hossa má za sebou vydarené dva dni. V nedeľu a teraz aj v pondelok strelil dva góly. Jeho Chicago však v prvý deň týždňa nevyhralo. Naopak, Marián Gáborík prispel asistenciou k výhre Los Angeles.

Hviezdy večera:
1. Mikko Koivu (MIN), 3 asistencie
2. Marián Hossa (CHI), 2 góly
3. Jonas Hiller (CGY), 33/34, 97,1% úspešnosť zákrokov

Hossa druhou hviezdou zápasu, ktorý Blackhawks nevyhrali

Marián Hossa strelil dva góly v druhom zápase v rade a Jonathan Toews zaznamenal dve asistencie, no Chicago nedokázalo z domáceho zápasu proti Arizone vydolovať viac ako jeden bod za remízu v normálnom hracom čase. Oba tímy mali veľké šance ukončiť duel v predĺžení, ale nakoniec ani to o víťazovi nerozhodlo. Antoine Vermette premenil rozhodujúci samostatný nájazd v tretej sérii po tom, čo strelil jeden gól v tretej tretine, aby Coyotes porazili Blackhawks 3:2. Stalo sa tak aj vďaka gólu Shanea Doana, dvom asistenciám Olivera Ekman-Larssona a 36 zákrokom Mikea Smitha. Keith Yandle si pripísal asistenciu, a tak má na konte 13 asistencií v posledných 12 dueloch. Coyotes aj vďaka tomu vrátili Blackhawks prehru 1:6 z 20. januára. Antti Raanta čelil 29 strelám. Hossa sa stal druhou hviezdou zápasu i celého večera, v ktorom odohral 21 minút a 11 sekúnd. Na konto si pripísal tri strelecké pokusy i dva plusové body. V tejto sezóne už strelil 14 gólov.

Hossov 13. a 14. presný zásah v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. M. Smith (ARI), 2. M. Hossa (CHI), 3. O. Ekman-Larsson (ARI)

Gáborík prispel k výhre nad Columbusom jednou asistenciou

Los Angeles zareagovalo na dva góly Columbusu okamžite a keď strelili Blue Jackets kontaktný gól, Jonathan Quick urobil zákroky, ktorými pomohol k výhre 4:3. Útok Jeffa Cartera, Dwighta Kinga a Tylera Toffoliho nazbieral tri góly a päť bodov, aby Kings vyhrali posledné dva zápasy päťzápasového tripu, ktorý odštartovali troma prehrami. King a Carter zaznamenali po góle a asistencii. Dustin Brown sa tiež presadil strelecky a Quick opustil duel s 23 zákrokmi. Svoj prvý zápas v Columbuse od výmeny odohral Marián Gáborík, ktorý k triumfu prispel jednou asistenciou. Z jeho bývalého tímu sa presadili Jack Skille, Scott Hartnell (odohral svoj 1000. duel v NHL) a David Savard, zatiaľ čo Curtis McElhinney predviedol 40 zákrokov. Zneškodnil aj štyri strely trenčianskeho rodáka, ktorý na ľade strávil 15 a pol minúty. Získal aj plusový bod. Jeho tím vyhral dva zápasy v rade po prvýkrát od 18.-20. decembra.

Hviezdy duelu: 1. D. King (LAK), 2. J. Carter (LAK), 3. S. Hartnell (CBJ)

Maričnin sa tešil zo zaslúženej výhry nad New Jersey

V akcii sa zo Slovákov predstavil ešte aj obranca Martin Marinčin, ktorý nebodoval, ale tešil sa z výhry. Jeho Edmonton uspel v New Jersey tesne 2:1, keď nerozhodný stav prelomil v presilovke počas druhej tretiny Nail Jakupov. Strelecky sa presadil aj Oscar Klefbom. Na oba góly nahrával Jordan Eberle. Ben Scrivens veľa roboty nemal, keď čelil 14 strelám. Prekonať ho dokázal len Patrik Eliáš, ktorý otváral skóre už v šiestej minúte zápasu. V prvej tretine mali Devils streleckú prevahu 6:4, no od druhej ich Oilers prestrieľali 20:8. Cory Schneider tak opustil duel s 22 zákrokmi. Marinčin ho neohrozil ani raz. V akcii strávil viac ako 17 minút a prezentoval sa len jedným bodyčekom a dvoma blokmi. Oilers ukončili sériu dvoch prehier a v zápase podali veľmi dobrý výkon. „V druhej a tretej tretine sme hrali skvelo. Hrali sme rozumne, jednoducho a fungovalo to,“ skonštatoval útočník Ryan Nugent-Hopkins pre agentúru AP.

Hviezdy duelu: 1. J. Eberle (EDM), 2. N. Jakupov (EDM), 3. P. Eliáš (NJD)

Wild zdolali Canucks a vyhrali šiesty duel v rade

Mikko Koivu zaznamenal tri asistencie, Devan Dubnyk urobil 22 zákrokov a Minnesota porazila Vancouver pomerom 5:3. Bolo to šieste víťazstvo v rade a vďaka nemu sa Wild priblížili Canucks na rozdiel troch bodov v boji o pozíciu divokej karty v tabuľke Západnej konferencie. Jason Pominville si ukončil 12-zápasové gólové suchoty a do čierneho sa trafili aj Nino Niederreiter, Ryan Suter, Kyle Brodziak a Jordan Schroeder, ktorý zažil premiéru v NHL práve v drese Vancouveru. O góly kanadského tímu sa postarali Zack Kassian, Shawn Matthias a Ryan Stanton. Ryan Miller inkasoval päť gólov z 18 striel a v 28. minúte ho nahradil Eddie Läck. Ten zastavil všetkých 14 striel. Duel nedohral Nick Bonino, ktorý sa zranil pri blokovaní strely.

Hviezdy duelu: 1. M. Koivu (MIN), 2. J. Pominville (MIN), 3. J. Schroeder (MIN)

Flames uspeli v San Jose 4:1

Calgary odštartovalo trip úspešne. V San Jose zvíťazilo hladko 4:1, aby vyhralo svoj štvrtý zápas z ostatných piatich. Jonas Hiller sa o to zaslúžil 33 zákrokmi, víťazný gól strelil dvojbodový Lance Bouma a do čierneho sa trafili aj Mason Raymond, Jiří Hudler a David Jones, ktorý dal bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Čestný úspech Sharks zaknihoval Brent Burns. Antti Niemi inkasoval tri góly z 26 striel a jeho tím prehral tretí domáci zápas v rade.

Hviezdy duelu: 1. L. Bouma (CGY), 2. K. Russell (CGY), 3. M. Giordano (CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 21:11 2 0 2 +2 0 3 0
M. Gáborík (LAK) 15:36 0 1 1 +1 0 4 1
M. Marinčin (CHI) 17:13 0 0 0 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies