Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 05.
kurzy
02:00info
DAL
EDM
NHL live
26. 05.
kurzy
21:00info
FLA
NYR
NHL live
«

Sumáre

Tatar a Marinčin rozhodli zápasy, Hossa a Chára asistovali

V šiestich stredajších zápasoch NHL sa predstavilo päť Slovákov. Traja z nich bodovali. Tomáš Tatar skóroval a premenil víťazný nájazd, kým Marián Hossa a Zdeno Chára asistovali. Víťazný nájazd premenil aj Martin Marinčin.

Hviezdy večera:
1. Andrew Hammond (OTT), 42/44 (95,5% úspešnosť zákrokov)
2. Ben Scrivens (EDM), 38/41 (92,7% úspešnosť zákrokov)
3. Jonathan Quick (LAK), 42/43 (97,7% úspešnosť zákrokov)

Tatar rozhodol o výhre, Hossa asistoval

Detroit porazil v stredu Chicago 3:2 po samostatných nájazdoch, aby ukončil trojzápasovú sériu prehier. O všetkom rozhodol nájazd Tomáša Tatara z tretej série. Slovenský mladík sa tiež presadil v normálnom hracom čase, keď v druhej tretine otvoril skóre svojím 24. gólom v ročníku. Red Wings v zápase viedli dvakrát. Druhý gól strelil dvojbodový Darren Helm. Jimmy Howard prispel k výhre 32 zákrokmi, kým Corey Crawford ich predviedol 26. Z hráčov Blackhawks reagovali na góly hostí Brandon Saad a Kris Versteeg. Na prvý gól prihrával Marián Hossa. V United Center sa predstavili len dvaja Slováci. Za Detroit nenastúpil Tomáš Jurčo, ktorý duel sledoval z tribúny. Tatar v ňom odohral 16 a štvrť minúty, pričom získal aj dva plusové body a tri strely. Hossa odohral až 24 minút a okrem asistencie zaznamenal aj štyri strelecké pokusy.

Tatarov 24. gól v sezóne a jeho rozhodujúci nájazd:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. D. Helm (DET), 2. J. Howard (DET), 3. B. Saad (CHI)

Chára asistoval, no Marinčin rozhodol o výhre

V Edmontone na seba narazili dvaja slovenskí obrancovia. Zdeno Chára síce bodoval, no Martin Marinčin sa tešil z víťazstva, o ktorom rozhodol. Domáci tím porazil Boston 4:3 po samostatných nájazdoch, v ktorých ten rozhodujúci premenil práve košický rodák. Ten si dal pekný darček k 23. narodeninám. Stalo sa tak v 12. sérii, v ktorej dostal šancu aj Chára. Dovtedy ani jeden z gólmanov v rozstrele nekapituloval. Ben Scrivens mal viac práce v 65 minútach hry a k výhre prispel 38 zákrokmi. O góly sa postarali Nail Jakupov, Ryan Nugent-Hopkins a Teddy Purcell. Bruins prehrávali 0:2 a 1:3, a tak mohli byť vďační aj za bod, hoci proti Oilers chceli určite vyhrať. Loui Eriksson, Reilly Smith a David Pastrňák sa postarali o góly „medveďov“, pričom posledný menovaný tečoval Chárovu strelu. Tuukka Rask zastavil 27 striel. Chára odohral 24 minút a 21 sekúnd aj so ziskom plusového bodu. Marinčin na ľade strávil necelých 21 minút a stal sa treťou hviezdou duelu.

Rozhodujúci nájazd Martina Marinčina:

Hviezdy duelu: 1. B. Scrivens (EDM), 2. T. Rask (BOS), 3. M. Marinčin (EDM)

Quick doviedol Kings k šiestej výhre v rade

Los Angeles vyrovnalo svoju najdlhšiu víťaznú sériu tejto sezóny, keď porazilo Colorado 4:1 a uspelo už v šiestom zápase v rade. Lepšie do zápasu vstúpil domáci tím, keď Gabriel Landeskog otvoril skóre zápasu už vo štvrtej minúte. Jonathan Quick mal veľa roboty aj v ďalšom priebehu zápasu, ale svoj tím podržal, viac gólov neinkasoval a duel opustil so 42 zákrokmi. Jeff Carter stav vyrovnal a neskôr pridal poistku do prázdnej brány. Víťazný gól strelil Tyler Toffoli a presadil sa aj Dustin Brown. Kings vyhrali druhú tretinu 3:0. Z výhry sa tešil aj Marián Gáborík, ktorý nebodoval. Na ľade strávil 16 a pol minúty. Zaznamenal plusový bod a dve strely. Domáci Semion Varlamov urobil 22 zákrokov. Avalanche vyhrali predošlé dva zápasy v rade, no predtým ťahali štvorzápasovú sériu prehier.

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. J. Carter (LAK), 3. G. Landeskog (COL)

Dominantná druhá tretina doviedla Lightning k výhre

Tampa Bay vyhrala aj druhý vzájomný zápas nad Anaheimom v tejto sezóne, keď po domácej výhre z 8. februára uspela aj vo štvrtok v Honda Center. Víťazstvo bolo hladké a rozhodla o ňom druhá tretina. Po góle Patricka Maroona viedli Ducks, no druhú tretinu ovládli Lightning pomerom 4:0, aby nakoniec vyhrali 4:1. O góly sa postarali Anton Stralman, Tyler Johnson, Nikita Kučerov a Steven Stamkos. Ben Bishop zastavil 24 striel. Jeho náprotivok, John Gibson, urobil 28 zákrokov. V druhej tretine čelil 20 strelám. Ducks majú v posledných šiestich dueloch bilanciu 1-4-1.

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos (TBL), 2. P. Maroon (ANA), 3. A. Killorn (TBL)

Hammond pretavil prvý štart do víťazstva nad Canadiens

Andrew Hammond urobil 42 zákrokov a vyhral svoj prvý štart v NHL, keď Ottawa porazila na domácom ľade Montreal 4:2. Mark Stone zaznamenal gól a dve asistencie, Milan Michálek gól a asistenciu. Dve asistencie si pripísal Erik Karlsson, ktorý tak v ostatných štyroch dueloch nazbieral osem prihrávok. O zvyšné góly sa postarali Jean-Gabriel Pageau a Kyle Turris, ktorý dal bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Dustin Tokarski urobil 35 zákrokov a z jeho spoluhráčov skórovali Max Pacioretty a Nathan Beaulieu. Canadiens prehrali z ostatných 16 zápasov päť, pričom všetky prehry prišli proti tímom na nepostupových pozíciách. V stredu sa navyše „Habs“ zranil obranca Alexej Jemelin.

Hviezdy duelu: 1. A. Hammond (OTT), 2. M. Stone (OTT), 3. E. Karlsson (OTT)

Koivu rozhodol o výhre Wild nad Flames

Mikko Koivu skóroval v predĺžení, Devan Dubnyk predviedol 35 zákrokov a Minnesota sa vrátila na víťaznú koľaj výhrou 3:2 nad Calgary. Wild viedli v zápase 2:0 po góloch Justina Fontainea a Matta Dumbu, ale Jiří Hudler a Lance Bouma stav vyrovnali. Na oba góly prihrával Dennis Wideman. V bráne Flames stál Jonas Hiller, ktorý zastavil 36 striel. Minnesota vyhrala deviaty zápas z ostatných 12.

Hviezdy duelu: 1. D. Dubnyk (MIN), 2. D. Wideman (CGY), 3. M. Koivu (MIN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 16:15 1 0 1 +2 0 3 0
M. Hossa (CHI) 24:09 0 1 1 0 0 4 0
Z. Chára (BOS) 24:21 0 1 1 +1 0 2 3
M. Marinčin (EDM) 20:44 0 0 0 0 0 1 0
M. Gáborík (LAK) 16:29 0 0 0 +1 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies