Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Sumáre

Johnsonov hetrik nasmeroval Lightning k vyrovnaniu série

V pondelok sa v NHL odohral druhý zápas finále Východnej konferencie. Tampa Bay Lightning v ňom zdolala New York Rangers v Madison Square Garden 6:2 a vyrovnala stav série. Hetrikom sa zaskvel Tyler Johnson.


Finále Východnej konferencie

NY RANGERS – TAMPA BAY 2:6 (stav série: 1-1)

Tampa Bay zvládla druhý zápas série najmä vďaka Tylerovi Johnsonovi, ktorý ju hetrikom doviedol k výhre 6:2. Stav série je tak vyrovnaný 1:1. Obe mužstvá boli v úvodnej tretine až prehane aktívne, čo vyústilo do troch vylúčení na oboch stranách. Domáci začali lepšie a už v piatej minúte hrali v početnej prevahe o dvoch hráčov. Tú však nevyužili. Navyše, v jej závere sa po chybe Martina St. Louisa dostal do brejku Tyler Johnson, ktorý na dvakrát prekonal Henrika Lundqvista. Treťou presilovkou v zápase už Rangers nepohrdli a v deviatej minúte vyrovnal skóre Chris Kreider. Ten sa najlepšie zorientoval pred bránkou Bena Bishopa, ktorý vyrazil pred seba strelu Dana Boylea. Domáci mali viac z hry, no doplatili na nedisciplinovanosť. V 12. minúte ich potrestal opäť Johnson, ktorý v presilovke štyroch proti trom prekonal Lundqvista zblízka. Bol to už jeho desiaty gól v play-off.

Aj druhá časť hry sa začala presilovkou domácich, ktorá zostala nevyužitá. Rangers boli o čosi lepším tímom, no nevyhli sa ďalšej chybe v útočnom pásme. Marc Staal stratil v útočnom pásme balans, čo využil Nikita Kučerov na založenie protiútoku. Ondřej Palát po jeho prihrávke trafil tyčku, no v skrumáži dokázal dostať puk do brány Johnson. Zavŕšil tak čistý hetrik, vôbec prvý v play-off v klubovej histórii. Hra sa trochu vyrovnala, no len do ďalšieho vylúčenia Tampy. Domáci sa v piatej presilovke v dueli usadili v pásme. Derek Stepan najskôr nechal viniknúť Bishopa po dorážke tečovanej strely Boylea, ale vzápätí to skúsil spoza brány a Braydon Coburn si puk nešťastne zrazil dnu. Rangers po kontaktnom góle dostali súpera pod tlak a takmer sa im podarilo vyrovnať. Bishopovo zaváhanie pri rozohrávke za bránou mohol potrestať James Sheppard, no Victor Hedman si obetavo ľahol pred bránu a zachránil svoj tím. Do konca tretiny ešte pohrozili aj Lightning, ale skóre sa nemenilo.

Článok pokračuje pod reklamou

Hneď v úvode záverečnej tretiny mohol Johnson pridať štvrtý gól. Lundqvist mu pri rozohrávke prihral puk rovno na hokejku, odkrytú bránu však netrafil. Následne si štvrtú presilovku v dueli zahral floridský tím. Jesper Fast v nej mohol vyrovnať, no Bishop jeho bekhendové zakončenie vychytal betónom. Krátko po skončení trestu Hedman naservíroval puk Alexovi Killornovi, ktorý strelou prakticky do prázdnej brány zvýšil vedenie hostí. Aby toho pre Rangers nebolo málo, museli sa opäť brániť. Vo vlastnom oslabení síce zdvihol domácich divákov zo sedadiel Stepan, no pekný individuálny prienik gólom nezakončil. Známe „nedáš, dostaneš“ vzápätí potvrdil kapitán Lightning Steven Stamkos, ktorý usmernil nahodený puk Coburna za bezmocného Lundqvista. Hostia potom kontrolovali hru a nepustili Rangers do väčších šancí. Navyše, tri minúty pred koncom si zahrali ešete jednu presilovú hru. V nej spečatil výhru Tampy svojím druhým gólom v zápase Killorn po dorážke strely Jasona Garrisona.

Lightning pomohol k výhre aj návrat centra Briana Boylea do akcie. Bishop podal skvelý výkon a zastavil 35 striel. Stamkos s Killornom pridali ku gólom aj asistenciu, Valtteri Filppula ich nazbieral dve, Kučerov tri. Prvá formácia Lightning sa postarala o 21 z doterajších 40 gólov v play-off. Lundqvist robil, čo mohol, no spoluhráči mu svojimi vylúčeniami veľmi nepomohli. Duel opustil s 20 zákrokmi. Švédsky brankár potvrdil, že sa mu v druhých zápasoch sérií play-off nedarí. Má v nich kariérnu bilanciu 5-13.

Johnson skóroval v zápase najskôr v oslabení, potom využil presilovku a nakoniec sa presadil aj pri hre piatich proti piatim. Naposledy to v play-off dokázal útočník Flyers Claude Giroux v roku 2012. Po svojom prvom hetriku v play-off má na konte už 11 gólov a so 16 bodmi sa dostal na čelo ligovej produktivity o bod pred Coreyho Perryho z Anaheimu. Jeho štyri viacgólové duely v play-off sú tiež novým klubovým rekordom. Rangers ukončili šnúru 13 duelov, ktoré sa skončili jednogólovým rozdielom. Séria sa za vyrovnaného stavu sťahuje do Tampy, kde sa v stredu odohrá tretí duel.

Hviezdy duelu: 1. T. Johnson (TBL), 2. A. Killorn (TBL), 3. N. Kučerov (TBL)

Jon Cooper, tréner Lightning: „Aby som bol úprimný, naša snaha i spôsob hry boli na oveľa vyššej úrovni ako v prvom zápase série. Hrali sme podstatne viac do tela. V prvom zápase sme sa vyhýbali kontaktom, dnes sme robili presný opak. Náš celkový prístup k zápasu bol odlišný.“

Derek Stepan, útočník Rangers: „Sme vo finále Východnej konferencie, už nie je december. Hráme proti naozaj dobrému tímu so silnými presilovkami. Môžete vidieť, že v play-off ide o každý detail. Keď urobíte chybu, inkasujete.“

--- pozri aj: Tyler Johnson a jeho prvý hetrik v play-off + video

Johnsonov víťazný gól:



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies