Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Sumáre

Anaheim vyhral v Chicagu a vedie v sérii 2:1

Tretí zápas finále Západnej konferencie sa pre zmenu opäť skončil po 60 minútach hry. Anaheim Ducks zvíťazil na ľade Chicaga Blackhawks 2:1 a rovnakým pomerom vedie aj v sérii. Slovenský krídelník Marián Hossa nebodoval.


Západná konferencia

CHICAGO – ANAHEIM 1:2 (stav série: 1-2)

Anaheim ukončil domácu neporaziteľnosť Chicaga v tohtoročnom play-off a zdolal ho 2:1. Víťazný gól a svoj prvý vo vyraďovacích bojoch strelil Simon Despres. Kalifornský tím sa tak ujal v sérii vedenia 2:1. Kapitán Ryan Getzlaf prihrával na oba góly a so 14 asistenciami je najlepším nahrávačom play-off. Frederik Andersen zastavil 27 striel, kým Corey Crawford opustil duel s 25 zákrokmi.

Obe mužstvá hrali od úvodu prvej tretiny vyrovnanú partiu. Kým Chicago malo častejšie puk na hokejkách, Ducks si vytvorili viac nebezpečných šancí. Crawford musel po prvý raz zasiahnuť v tretej minúte proti Etemovi. Krátko na to Seabrook stratil puk a poslal do úniku Perryho, ktorý však skákajúci puk ideálne netrafil. Neskôr práve on fauloval a domáci hrali prvú presilovku. Jediným vážnejším ohrozením Andersena bola strela Mariána Hossu v jej závere. Hneď po skončení trestu sa dostal do šance Kesler, ale neuspel. Na opačnej strane trafil Hjalmarsson tyčku. V 11. minúte hrali Blackhawks druhú presilovku. Asi po minúte ju však ukončilo vylúčenie Hossu. To potrestal Patrick Maroon, ktorý usmernil strelu Lindholma medzi Crawfordove betóny a poslal Ducks do vedenia. V 14. minúte prišla tretia presilová hra Chicaga, tentoraz štvorminútová po vysokej hokejke Silfverberga na Toewsa. K väčšej šanci sa v nej však nedostalo, až v závere vystrelil Kane a Shaw dorážal do odkrytej brány. Andersen odolal, no v poslednej minúte tretiny predsa inkasoval. Kane sa najlepšie zorientoval medzi kruhmi a zdvihnutým bekhendom vyrovnal stav duelu.

Článok pokračuje pod reklamou

Druhú časť hry začali lepšie hostia, ktorí dlho nepustili Chicago k strele. Neskôr sa hra vyrovnala a obaja brankári mali dostatok práce. Andersena po prvý raz poriadne preveril až Hossa v 27. minúte. V polovici zápasu sa pred ním osamotený ocitol Toews, no jeho kľučka sa gólom neskončila. Na opačnej strane mohol skórovať Etem, ale trafil len bočnú sieť. V nasledujúcich minútach musel dvakrát zasahovať dánsky brankár proti Versteegovi a Oduyovi. V 39. minúte predviedol Andersen ukážkový „semafor" po strele Saada. Vzápätí sa do brejku dostal Perry, ktorý pri tom zlomil hokejku, no ešte v behu si stihol zobrať novú zo striedačky. Samostatný prienik nepremenil na gól. Už o 20 sekúnd neskôr však poslal Anaheim opäť do vedenia gólom do šatne Simon Despres. Ten z voleja zužitkoval prihrávku Getzlafa a pripísal si prvý presný zásah v play-off v kariére. V prostrednej tretine nebol vylúčený ani jeden hráč.

Záverečné dejstvo začali aktívnejšie Blackhawks so snahou vyrovnať skóre. V 46. minúte im zahral do karát aj faul Getzlafa a štvrtá početná prevaha v dueli. Domáci sa síce usadili v útočnom pásme, väčšiu šancu si však nevypracovali. V 50. minúte mohol zvýšiť vedenie Ducks Silfverberg, no jeho strelu vyrazil Crawford. Nasledovala hra štyroch proti štyrom po vzájomnom vylúčení Keslera s Keithom. Chicago zvyšovalo tlak a vo skvelej príležitosti sa opäť ocitol aj Hossa. Už dve minúty pred koncom domáci odvolali brankára a so šesticou korčuliarov obliehali Andersenovu bránu. Pol minúty pred treťou sirénou mohol vyrovnať Hossa, no jeho strelu dánsky gólman chytil. Osem sekúnd pred koncom mal gól na hokejke Kane, ale bránený Fowlerom trafil len tyčku. Ducks tak ubránili výhru 2:1 najmä zásluhou skvelého Andersena.

V zostave Chicaga došlo pred zápasom k dvom zmenám. Kris Versteeg a Joakim Nordström nahradili Antoninea Vermettea s Teuvom Teräväinenom. Hossa v ňom odohral vyše 19 a pol minúty aj s troma strelami a bodyčekom. Despres sa stal len tretím obrancom histórie Ducks, ktorého premiérový gól v play-off bol zároveň víťazným. Štvrtý duel série je na programe v sobotu opäť v United Center.

Hviezdy duelu: 1. F. Andersen (ANA), 2. R. Getzlaf (ANA), 3. P. Kane (CHI)

Despresov víťazný gól:


Perryho únik s bleskovým prebratím hokejky:

Nate Thompson, útočník Ducks: „Robili sme správne všetky tie drobné veci. ´Freddie´ (Andersen) bol dnes naším najlepším hráčom v oslabeniach. Urobil niekoľko dôležitých zákrokov, no aj my sme mu pomohli dobrým bránením. Blokovali sme strely a nedávali súperovi veľa priestoru. To bolo dôležité, najmä počas ich štvorminútovej presilovky.“

Patrick Kane, útočník Blackhawks: „Dnešná prehra je frustrujúca, pretože sme mali niekoľko príležitostí dostať sa do zápasu, či už v presilových hrách alebo iných situáciách. Každopádne, vedeli sme, že to bude ťažká séria proti náročnému súperovi. Je ťažké prehrať, najmä doma. Zápasy číslo štyri za stavu 2:1 na zápasy sú vždy dôležité. Môžeme sa však vrátiť do hry a trochu na nich zatlačiť predtým, ako sa vrátime do Anaheimu.“

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 19:38 0 0 0 0 2 3 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies