Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
«

Slováci v NHL

Bude tohtoročný draft pre Slovensko najúspešnejší v dekáde?

Ešte presne s istotou nevieme, koľko slovenských hráčov bude vybraných tímami NHL na blížiacom sa vstupnom drafte, no predpoklady hovoria o tom, že z pohľadu Slovenska pôjde o jeden z najúspešnejších draftov posledných rokov.

Je viac-menej isté, že sa nezopakuje minulý rok, keď prešiel draftom len brankár Maximilán Pajpach. Je pravdepodobné, že si tímy vyberú aspoň štyroch Slovákov, čo je v ostatnej dekáde nadpriemer. Od roku 2005 bol priemer 2,9 draftovaného slovenského hokejistu ročne (od roku 2006 bol 2,44).

Reálne by sme však mohli tento rok počuť päť či dokonca šesť slovenských mien. Ak by to bola pravda, bol by to najväčší úspech v dekáde. Päť Slovákov by vyrovnalo rok 2009 a šesť by predstavovalo najväčšie číslo od roku 2005, keď tímy zaujali siedmi Slováci.

Od roku 2005 to však žiadna sláva nebola a dokonca sa dvakrát stalo, že Slovákov odignorovali – v rokoch 2008 a 2012. Ak by sme si chceli sentimentálne zaspomínať na staré-dobré časy, vedzte, že v roku 2000 bolo vybraných až 16 slovenských hokejistov (rekord) a o rok neskôr 15.

Počet draftovaných Slovákov od roku 2005:




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies