Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Hossa opäť asistoval, Abdelkaderov hetrik viedol k výhre Wings nad Babcockom

Marián Hossa bodoval aj v druhom zápase sezóny, no tentokrát prihrával na víťazný gól. Z víťazstva sa tešil aj Tomáš Tatar, ktorého tréner Jeff Blashill zažil víťaznú premiéru v zápase proti jeho predchodcovi. Justin Abdelkader strelil hetrik.

Hviezdy večera:
1. Justin Abdelkader (DET): 3 góly (vrátane víťazného)
2. Patrick Kane (CHI): 2 góly (vrátane víťazného)
3. Mike Smith (ARI): 40/41 (97,6% úspešnosť zákrokov)

Hossa nahrával na víťazný gól, Blackhawks pokazili Islanders brooklynskú premiéru

Druhý zápas, druhý bod. Marián Hossa opäť asistoval, ale tentokrát jeho bod aj pomohol k výhre. Chicago pokazilo premiéru Islanders v Barclays Center víťazstvom 3:2, o ktorom v druhej minúte nového predĺženia rozhodol práve po prihrávke slovenského útočníka Patrick Kane. Ten svoj druhý gól v zápase dosiahol v presilovke, ktorú svojím únikom vybojoval Hossa. Do čierneho sa v normálnom hracom čase trafil aj Artem Anisimov, ktorý otváral skóre počas oslabenia. Corey Crawford sa prezentoval 34 zákrokmi. Islanders ho prekonali zakaždým, keď prehrávali o gól. Stav vyrovnal najskôr John Tavares a potom Marek Židlický. Na víťazstvo však bolo potrebných viac gólov. Pozitívom pre newyorský tím bolo, že Thomas Greiss podal pri absencii Jaroslava Haláka dobrý výkon a zastavil 32 striel. Hossa ho ohrozil dvakrát, pričom odohral necelých 20 minút. Islanders boli aj napriek prehre so zápasom relatívne spokojní. „Bojovali sme tvrdo, hrali sme dobre. Rozdielom bol gól v oslabení a gól v presilovke. Pri hre piatich proti piatim sme kapitulovali len raz. Vo väčšine zápasov by nám to stačilo,“ povedal pre AP tréner Jack Capuano.

Hossov druhý bod sezóny:

Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. J. Tavares (NYI), 3. A. Anisimov (CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Úspešná premiéra Blashilla, neúspešný návrat Babcocka

Mike Babcock sa vrátil do Detroitu a na vlastné oči videl, že niekedy sa oplatí dôverovať aj mladíkom. Devätnásťročný Dylan Larkin pri svojej premiére v NHL skóroval a pridal aj jednu asistenciu. Pozornosť sa však venovala aj jeho ďalším trom spoluhráčom – Justin Abdelkader dosiahol hetrik, Jimmy Howard zneškodnil všetkých 22 striel hostí a Henrik Zetterberg oslávil 35. narodeniny troma asistenciami. Výsledkom toho bola úspešná premiéra Jeffa Blashilla na lavičke Red Wings. Tí potešili vlastných fanúšikov výhrou 4:0 nad tímom, ktorý viedol ich bývalý tréner. Ten v bráne vystriedal oboch brankárov. Štartoval v nej Jonathan Bernier, ktorý kapituloval trikrát z deviatich striel a už v úvodnej minúte druhej tretiny prenechal miesto v bráne Jamesovi Reimerovi. Ten zastavil 12 z 13 striel. „Prehrávali sme o dva góly a pri prvom striedaní druhej tretiny sme inkasovali opäť. To nás potopilo,“ skonštatoval Babcock. V zápase sa proti sebe postavili aj dvaja Slováci. Nebodoval ani jeden. Domáci Tomáš Tatar odohral 15 a pol minúty, pričom urobil dva bodyčeky a vyslal na bránu dve strely. Hosťujúci Martin Marinčin nazbieral dva mínusové body, dve trestné minúty a jednu strelu, pričom odohral len 14 minút a 20 sekúnd.

Hviezdy duelu: 1. J. Abdelkader (DET), 2. D. Larkin (DET), 3. J. Howard (DET)

Blue Jackets boli blízko k výhre. Rangers ju získali vďaka trom gólom v závere

Columbus bol na ceste k úspešnému vstupu do sezóny, keď na gól Cama Atkinsona z druhej tretiny nadviazala v 57. minúte letná posila Brandon Saad. Rangers však odpovedali troma gólmi v priebehu 77 sekúnd a z Ohia si odniesli výhru 4:2. Stav vyrovnal Oscar Lindberg a o 17 sekúnd neskôr strelil víťazný gól Kevin Hayes. Mats Zuccarello sa postaral o zvyšné dva góly. K druhej výhre v rade pomohol Henrik Lundqvist 31 zákrokmi. Jeho náprotivok, Sergej Bobrovskij, ich urobil o desať menej. Oba tímy sa stretnú aj v sobotu, tentokrát v Madison Square Garden. Newyorskí hráči vedia, že budú musieť hrať lepšie. „Niečo takéto sa nám nepodarí v každom zápase. Mali sme aj šťastie. Proti nám stál dobrý tím,“ skonštatoval pre AP Zuccarello. Kapitán domácich Nick Foligno bol z prehry sklamaný, ale v zápase videl aj pozitíva: „Je to ťažké preglgnúť, ale bolo veľa vecí, ktoré sme dnes večer urobili správne.“

Tri góly v priebehu 77 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. K. Hayes (NYR), 3. R. McDonagh (NYR)

Hynesovi debut nevyšiel, Winnipeg porazil New Jersey 3:1

Debutant na lavičke NHL, John Hynes, chcel využiť domáce prostredie na víťaznú premiéru. New Jersey však prvý zápas sezóny nezvládlo. O všetkom rozhodla druhá tretina. V nej skórovali Mark Scheifele, Blake Wheeler a Andrew Ladd, ktorí nasmerovali Winnipeg k víťazstvu 3:1. Čestný úspech domácich zaknihoval Jiří Tlustý, ktorý prekonal Michaela Hutchinsona ako jediný z 21 strel. Domáci Cory Schneider čelil väčšiemu počtu striel a duel napokon opustil s 27 zákrokmi. Novému trénerovi sa nepáčila nevyrovnanosť výkonov: „Hrali sme tak ako chceli a vytvorili sme si aj tlak, ale boli tam obdobia, keď bol súper lepší a vyhrával puky." Jets vyhrali úvodné dva zápasy sezóny, pričom ich odohrali v priebehu dvoch dní. Takýto „dvojzápas“ ich čaká aj v pondelok a v utorok.

Hviezdy duelu: 1. B. Wheeler (WPG), 2. A. Ladd (WPG), 3. J. Tlustý (NJD)

Domi skóroval pri debute, Coyotes zdolali Kings

Los Angeles nezažíva taký vstup do sezóny, aký by chcelo. Cesta za návratom do play-off odštartovala dvoma hladkými prehrami. Po San Jose si na predposlednom víťazovi Stanleyho pohára zgustla aj Arizona, ktorá ho zdolala 4:1. Mike Smith bol veľkým dôvodom, prečo tomu tak bolo – zneškodnil až 40 striel. Potešil aj dvadsaťročný nováčik Max Domi, ktorý pri svojej premiére strelil gól a pridal asistenciu. Skórovali aj Zbyněk Michálek, Oliver Ekman-Larsson a Tobias Rieder, ktorý zvyšoval vedenie už na 4:0. Všetky góly inkasoval Jonathan Quick, ktorý čelil 22 strelám. Po dvoch dueloch má tak 83,3% úspešnosť zákrokov. Jediný gól Kings strelil v závere druhej tretiny počas oslabenia Tyler Toffoli, ktorý do brány dorazil zakončenie z brejku Jeffa Cartera. Prvý útok zaostal za očakávaniami a ani jeden z trojice útočníkov si bodové konto v ročníku ešte neotvoril. Marián Gáborík v piatok odohral necelých 19 minút a zaznamenal dve strely na bránu.

Hviezdy duelu: 1. M. Smith (ARI), 2. M. Domi (ARI), 3. J. Carter (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 15:29 0 0 0 0 0 2 2
M. Marinčin (TOR) 14:20 0 0 0 -2 2 1 0
M. Hossa (CHI) 19:46 0 1 1 0 0 2 0
M. Gáborík (LAK) 18:44 



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies