Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Sumáre

Halák doviedol Isles k výhre, tešili sa z nej aj Tatar s Jurčom

Zo šiestich piatkových zápasov NHL sa nakoniec odohralo päť. V troch malo zastúpenie aj Slovensko. Z pätice našich krajanov nebodoval nikto, no svojím výkonom potešil Jaroslav Halák.

Hviezdy večera:
1. Roberto Luongo (FLA): 27/27 (čisté konto)
2. J. T. Miller (NYR): 2 góly
3. Semion Varlamov (COL): 33/34 (97,1% úspešnosť zákrokov)

Zápas medzi Washingtonom a Anaheimom bol odložený pre snehovú víchricu. Náhradný dátum zatiaľ nie je známy.

Halák doviedol Islanders k výhre nad Senators

Slovenský brankár Jaroslav Halák inkasoval dva góly v náročnej druhej tretine, ale inak Islanders podržal a doviedol k výhre 5:2 nad Ottawou. Prezentoval sa 28 zákrokmi, pričom 16 ich urobil v prostrednej časti hry. Senators sa vtedy podarilo otočiť stav z 0:1 na 2:1, keď na presilovkový gól Nicka Leddyho zareagovali Bobby Ryan a dvojbodový Erik Karlsson. Vedenie vydržalo len 19 sekúnd a potom sa už z gólov tešili len hráči newyorského tímu. Andrewa Hammonda z 34 striel prekonali aj Cal Clutterbuck, navrátilec v zostave Travis Hamonic, John Tavares a Kyle Okposo. Poslední traja menovaní pridali po asistencii, Frans Nielsen si ich pripísal dve. Islanders vyhrali tretí zápas z ostatných štyroch, Ottawa prehrala druhý zápas po sebe a bod nezískala v ôsmom dueli z ostatných 12. V zápase prišla o Milana Michálka, ktorý si v druhej tretine zranil ruku.

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (NYI), 2. T. Hamonic (NYI), 3. B. Ryan (OTT)

Článok pokračuje pod reklamou

Larkin, Mrázek doviedli Red Wings k výhre nad Sabres

Detroit nevedel dlho nájsť recept na brankár Robina Lehnera, ale napokon nerozhodný stav prelomil v 53. minúte nováčik Dylan Larkin. Ten rozhodol o víťazstve 3:0 nad Buffalom, ktoré bolo pre Red Wings 14. z ostatných 16 vzájomných duelov. Larkin prihrával aj na neskorší gól Henrika Zetterberga a stal sa prvou hviezdou zápasu. Tou druhou bol brankár Petr Mrázek, ktorý zastavil všetkých 19 striel Sabres a vychytal svoje tretie čisté konto v sezóne a ôsme v kariére. K ukončeniu dvojzápasovej série prehier pomohol aj Luke Glendening, ktorý prihrával na Larkinov gól a neskôr skóroval do prázdnej brány. Lehner duel opustil s 42 zákrokmi a zlikvidoval aj príležitosti slovenských útočníkov. Tomáš Tatar, ktorý odohral 14 a pol minúty i Tomáš Jurčo, ktorý na ľade strávil o minútu menej, ho ohrozili zhodne tromi strelami. Ani jeden nebodoval. Zetterberg sa vďaka gólu stal ôsmym najproduktívnejším Švédom v histórii NHL. Predbehol Thomasa Steena.

Hviezdy duelu: 1. D. Larkin (DET), 2. P. Mrázek (DET), 3. R. Lehner (BUF)

Ekblad sa vrátil a Panthers zrazu vyhrali

Aaron Ekblad vynechal štyri zápasy a všetky jeho mužstvo prehralo. V piatok sa však mladý obranca vrátil do zostavy a pomohol Floride k víťazstvu 4:0 nad Chicagom. Ekblad bol spoľahlivý smerom dozadu, ale k výhre prispel aj jedným gólom. Prvé tri strelili v prvej tretine Reilly Smith, Brian Campbell a Quinton Howden. Roberto Luongo urobil 27 zákrokov pri svojom štvrtom čistom konte v sezóne. V kariére ich dosiahol už 72, čím sa osamostatnil na 10. mieste historického poradia. „Musel urobiť tri alebo štyri veľmi dôležité zákroky. Bolo to víťazstvo 4:0, ale čisté konto si musel zaslúžiť,“ poznamenal tréner Gerard Gallant pre AP. Luonga ohrozil dvoma strelami aj Marián Hossa, ktorý odohral 11 a pol minúty. Richard Pánik odohral 12 a štvrť minúty, ale strelecký pokus si nepripísal. Obaja opustili duel s mínusovým bodom. Scott Darling urobil 28 zákrokov a Blackhawks prehrali druhý zápas po sebe. Avšak, plne zaslúžene. „V posledných dvoch zápasoch sme nerobili tie správne veci a vidíte, čo sa stalo,“ povedal kapitán Jonathan Toews.

Hviezdy duelu: 1. R. Luongo, 2. B. Campbell, 3. A. Ekblad (všetci FLA)

Varlamov vyhral súboj s Elliottom

Brian Elliott bol blízko k tomu, aby vyhral brankársky súboj so Semionom Varlamovom. Nathan MacKinnon ho však prekonal 53,7 sekundy pred koncom tretej tretiny, aby vyrovnal stav na 1:1. Colorado napokon porazilo St. Louis 2:1 vďaka Gabrielovi Landeskogovi, ktorý uspel v nájazdoch ako jediný. Varlamov prispel k triumfu 33 zákrokmi a prekonal ho len Alexander Steen. Elliott opustil duel so 40 zákrokmi. Hráči Avalanche vyhrali tretí zápas po sebe, Blues prišli o trojzápasovú víťaznú sériu.

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov (COL), 2. B. Elliott (STL), 3. N. MacKinnon (COL)

Rangers opäť dokázali, že to na Hurricanes vedia

J. T. Miller strelil v druhej tretine dva góly, ktorými definitívne nasmeroval Rangers k výhre 4:1 nad Carolinou. Strelil ich krátko po tom, čo Joakim Nordström strelil kontaktný gól. Prvé dva góly New Yorku vsietili obrancovia Ryan McDonagh a Keith Yandle. Okrem výborného napádania pomohlo k druhému víťazstvu po sebe aj 30 zákrokov Henrika Lundqvista. Jeho náprotivok Eddie Läck urobil o dva zákroky menej. Rangers, ktorí vyhrali dva zápasy po sebe po prvýkrát od konca novembra, porazili Hurricanes v 19. vzájomnom zápase z ostatných 20. „S tou energiou a rýchlosťou sme vyzerali ako tím, ktorým sme boli v októbri. Sebadôvera nám rastie a začíname hrať vcelku dobrý hokej,“ poznamenal Lundqvist pre AP. Daniel Paille, ktorý podpísal vo štvrtok s „jazdcami“ zmluvu, odohral 15 a štvrť minúty.

Hviezdy duelu: 1. J. T. Miller (NYR), 2. R. McDonagh (NYR), 3. J. Staal (CAR)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 28/30 (93,3%) - - - - - - -
T. Tatar (DET) 14:31 0 0 0 0 0 3 0
T. Jurčo (DET) 13:26 0 0 0 0 0 3 1
R. Pánik (CHI) 12:15 0 0 0 -1 0 0 2
M. Hossa (CHI) 11:37 0 0 0 -1 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies