Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Sumáre

Chára hviezdou zápasu, Tatar s Jurčom sa tešili z výhry nad Halákom

V dvoch zo šiestich pondelkových zápasoch NHL mal slovenský hokej zastúpenie. Traja zo štvorice našich hráčov sa tešili z výhry, ale bodoval len jeden – Zdeno Chára, ktorý sa dokonca stal hviezdou zápasu.

Hviezdy večera:
1. Derick Brassard (NYR): 2 góly, 3 asistencie
2. Cam Atkinson (CBJ): 3 góly
3. Louis Domingue (ARI): 34/35 (97,1% úspešnosť zákrokov)

Chára pomohol dvoma prihrávkami k výhre nad Flyers

Slovenský obranca Zdeno Chára zaznamenal dve prihrávky, ktorými citeľne pomohol k výhre Bostonu 3:2 nad Philadelphiou. Najskôr sa počas presilovky v prvej tretine prezentoval peknou prihrávkou, z ktorej skóroval do odkrytej brány Brad Marchand a následne v 59. minúte zápasu jeho strelu tečoval Brett Connolly. Bol z toho víťazný gól. Bruins viedli 2:0, keď sa v prvej tretine presadil aj Patrice Bergeron, no Flyers sa podarilo vyrovnať zásluhou dvoch gólov Waynea Simmondsa. Zvrat sa však nekonal a kým Bruins oslávili druhú výhru po sebe, „letci“ prehrali tretí duel v sérii. Z brankárov mal viac práce „medveď“ Tuukka Rask, ktorý čelil 36 strelám. Michal Neuvirth bol ohrozený 31-krát. Chára bol po zápase vyhlásený za tretiu hviezdu. Opustil ho aj s troma bodyčekmi a piatimi blokmi. Odohral zhruba 25 minút.

Pekná prihrávka Zdena Cháru:

Hviezdy duelu: 1. W. Simmonds (PHI), 2. B. Connolly (BOS), 3. Z. Chára (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Tatar s Jurčom sa tešili z výhry nad Halákom

V Brooklyne sa predstavili traja Slováci. Islanders v bráne s Jaroslavom Halákom privítali Red Wings a už od úvodnej tretiny museli doťahovať stratu. Vyrovnať stav sa im podarilo len raz. Napokon sa z výhry 4:2 tešil Detroit, ktorého hráči prekonali slovenského brankára trikrát z 25 striel. Po góloch Brada Richardsa, Justina Abdelkadera a Dannyho DeKeysera uzavrel skóre strelou do prázdnej brány Luke Glendening. Slovenskí útočníci k výhre bodmi neprispeli, Petr Mrázek pomohol s 27 zákrokmi. Prekonali ho len Brock Nelson a Michail Grabovskij. Tomáš Tatar odohral 15 minút a z duelu si odniesol mínusový bod, jednu strelu a dva bodyčeky. Tomáš Jurčo odohral len deväť minút, počas ktorých zaregistroval dva strelecké pokusy.

Hviezdy duelu: 1. D. DeKeyser (DET), 2. B. Nelson (NYI), 3. J. Abdelkader (DET)

Atkinson doviedol Blue Jackets k ukončeniu série prehier

Cam Atkinson zavŕšil pol minúty pred koncom zápasu hetrik, Brandon Saad strelil dva góly a Columbus porazil na domácom ľade Montreal pomerom 5:2, aby ukončil trojzápasovú sériu prehier. Atkinsonovi spoluhráči z útoku, Brandon Dubinsky a Boone Jenner, zaznamenali po tri asistencie a Joonas Korpisalo zneškodnil 32 striel. V druhej tretine ho zo stredu ihriska prekonal P.K. Subban, ktorý vyrovnal stav na 2:2. Skóroval aj dvojbodový Brendan Gallagher, kým Mike Condon urobil 20 zákrokov. Daniel Carr sa vrátil do zostavy Canadiens, ale duel napokon nedohral pre nové zranenie. Oba tímy sa spolu stretnú aj v utorok, tento raz na ľade v Bell Centre.

Hviezdy duelu: 1. C. Atkinson, 2. B. Saad, 3. B. Dubinsky (všetci CBJ)

Päťbodový Brassard pomohol Rangers k výhre nad Sabres

Rangers prišli v tretej tretine o dvojgólové vedenie, ale J.T. Miller prelomil nerozhodný stav a pomohol New Yorku k výhre 6:3 nad Buffalom. K ôsmej výhre nad Sabres v sérii prispel výrazne aj Derick Brassard, ktorý strelil dva góly a pridal tri asistencie. Gólovo sa presadili aj Dylan McIlrath, Viktor Stalberg a Mats Zuccarello. Henrik Lundqvist sa prezentoval 23 zákrokmi a „jazdci“ vstúpia do prestávky s troma výhrami z ostatných štyroch duelov. Góly Buffala strelili Brian Gionta a Zemgus Girgensons, ktorý sa po návrate do akcie po štvorzápasovej absencii trafil do čierneho dvakrát v priebehu 73 sekúnd. Na oba góly mu prihrával Jack Eichel. Chad Johnson urobil 27 zásahov a „šable“ prehrali tretí zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. D. Brassard (NYR), 2. Z. Girgensons (BUF), 3. J.T. Miller (NYR)

Benn, Spezza, Niemi sa postarali o výhru Stars nad Flames

Jamie Benn a Jason Spezza skórovali v rozmedzí 80 sekúnd na začiatku druhej tretiny a ich góly stačili Dallasu na to, aby porazil Calgary pomerom 2:1. Antti Niemi, ktorý štartoval v treťom zápase po sebe, urobil 23 zákrokov. Prekonal ho len Joe Colborne. Karri Rämö zastavil 28 striel. Flames prehrali štvrtý zápas z ostatných piatich a šiesty z ostatných ôsmich. Nedarí sa príliš ani Stars, ktorí zaknihovali len tretiu výhru v ostatných 11 zápasoch. Január uzavreli s bilanciou 3-6-2.

Hviezdy duelu: 1. J. Benn, 2. A. Goligoski, 3. A. Niemi (všetci DAL)

Duclairov nájazd rozhodol o výhre Coyotes nad Wild

Anthony Duclair uspel ako jediný v samostatných nájazdoch, nováčik Louis Domingue eliminoval 34 striel i tri nájazdy a Arizona porazila Minnesotu 2:1. Diváci čakali na prvý gól až do 51. minúty, keď sa ujali vedenia Wild zásluhou Charlieho Coylea. Antoine Vermette vynútil predĺženie počas oslabenia v 59. minúte. Devana Dubnyka prekonal počas hry ako jediný z 24 striel. Pomohlo mu k tomu aj zaváhanie gólmana pri rozohrávke puku. Coyotes vyhrali druhý zápas po sebe, Minnesota prehrala siedmy duel z ostatných ôsmich.

Hviezdy duelu: 1. A. Duclair (ARI), 2. L. Domingue (ARI), 3. Ch. Coyle (MIN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 22/25 (88,0%) - - - - - - -
T. Tatar (DET) 15:08 0 0 0 -1 0 1 2
T. Jurčo (DET) 09:06 0 0 0 0 0 2 0
Z. Chára (BOS) 25:10 0 2 2 0 0 0 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies