Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Sumáre

Kinkaid vychytal prvú nulu, Daciuk si pripísal 900. bod v NHL

V piatich nedeľných zápasoch NHL hrali traja Slováci, ale ani jeden nebodoval. Keith Kinkaid vychytal svoj prvý shutout, Semion Varlamov inkasoval dva góly bez zákroku. Pavel Daciuk dosiahol 900. bod v NHL.

Detroit v prestrelke zdolal Boston, Daciuk dosiahol 900. bod v NHL

Detroit prehrával 1:3, no nakoniec vyhral doma nad Bostonom 6:5 vďaka trom dvojgólovým strelcom a dvom trojbodovým hráčom. Pavel Daciuk a Henrik Zetterberg zaznamenali po dvoch góloch a asistencii, zvyšné dva góly strelil Darren Helm. Daciuk vsietil oba v presilových hrách, pričom ten prvý bol jeho 900. bodom v NHL. Zetterbergov druhý presný zásah bol víťazný. Justin Abdelkader, Brad Richards, Danny DeKeyser a Alexej Marčenko dvakrát asistovali, kým Petr Mrázek sa prezentoval 17 zákrokmi. Ako prvý ho prekonal dvojbodový Brad Marchand, ktorý otvoril skóre už v ôsmej sekunde a stanovil nový klubový rekord. Pridali sa k nemu Zach Trotman, Loui Eriksson, Dennis Seidenberg (prvý gól v sezóne) a Joonas Kemppainen (presilovka). David Krejčí nazbieral dve prihváky, Tuukka Rask striedal v polovici duelu po piatich inkasovaných góloch z 24 striel. Jonas Gustavsson následne zastavil desať z 11 striel. Z troch Slovákov v akcii nebodoval ani jeden, pričom všetci si pripísali po mínusovom bode. Kapitán Bruins Zdeno Chára bol najvyťaženejším hráčom tímu s časom 21:58, počas ktorého zaznamenal aj dve trestné minúty, strelu, dva bodyčeky a blok. Tomáš Tatar odohral 13 a štvrť minúty s troma strelami, Tomáš Jurčo iba päť a pol minúty s jednou. Troch viacgólových strelcov v zápase mal Detroit naposledy 13. februára 1996 proti Kings.

Zetterbergov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. P. Daciuk, 2. H. Zetterberg, 3. D. Helm (všetci DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Kinkaid vynuloval Kings a zaznamenal prvý shutout v NHL

Náhradník Keith Kinkaid dostal v nedeľu prednosť pred Corym Schneiderom a svoju šancu využil naplno. Zastavil všetkých 28 striel pri jeho prvom štarte proti Los Angeles v kariére a doviedol New Jersey k domácej futbalovej výhre 1:0. Pripísal si prvé čisté konto v NHL. O treťom víťazstve Devils v sérii rozhodol už v šiestej minúte duelu v presilovej hre David Schlemko. Jhonas Enroth čelil iba 18 strelám, ale neodvrátil druhú prehru Kings v štyroch zápasoch aktuálneho tripu. Kalifornský tím pravidelne strieda výhru s porážkou od 24. januára. Od 19. januára nevyhral dva duely po sebe.

Jediný gól zápasu:

Hviezdy duelu: 1. K. Kinkaid, 2. D. Schlemko, 3. T. Zajac (všetci NJD)

Sabres zdolali Colorado po 10 rokoch vďaka trojgólovej prvej tretine

Buffalo rozhodlo o svojom domácom triumfe 4:1 nad Coloradom už v prvej tretine, keď skórovali traja hráči. Jack Eichel otvoril skóre v tretej minúte ukážkovým sólom z vlastnej obrannej tretiny. Evander Kane zvýšil v piatej minúte náskok na 2:0 a jeho gól bol nakoniec víťazný. Dvojbodový Sam Reinhart strelil tretí gól v závere prvej tretiny, štvrtý pridal Marcus Foligno do prázdnej brány. Ryan O´Reilly dvakrát asistoval a Robin Lehner prispel k druhej výhre Sabres po sebe 34 zákrokmi. Prekonal ho iba Erik Johnson v druhej tretine za stavu 0:3. Semion Varlamov inkasoval hneď z prvých dvoch striel a v piatej minúte ho bez jediného zákroku na konte nahradil Calvin Pickard, ktorý predviedol 17 zákrokov. Avalanche ukončili sériu dvoch výhier, ale môže ich tešiť ďalší míľnik Jaromeho Iginlu. Ten odohral svoj 1451. zápas v NHL, čím vyrovnal zápis Teemu Selänneho na 22. mieste histórie. Sabres zdolali denverský tím po prvý raz od 4. decembra 2005, po desiatich zápasoch (0-6-4).

Eichelovo sólo:

Hviezdy duelu: 1. R. Lehner, 2. S. Reinhart, 3. J. Eichel (všetci BUF)

Blues uspeli aj na ľade Tampy Bay

St. Louis vyhralo aj druhý zápas aktuálneho tripu, keď uspelo v Tampe Bay pomerom 2:1. Víťazný gól strelil v 58. minúte Patrik Berglund po samostatnom úniku aj s prispením šťastia. Skóre duelu otvoril v 36. sekunde druhej tretiny Robby Fabbri a Brian Elliott prispel k tretej výhre Blues v ostatných štyroch zápasoch 37 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Nikita Kučerov, ktorý mu 52 sekúnd pred koncom tretej tretiny pokazil čisté konto. Ben Bishop kryl 19 striel, ale nezabránil tretej prehre Lightning v posledných štyroch dueloch. Ich domáca víťazná séria sa zastavila na deviatich zápasoch.

Berglundov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Elliott (STL), 2. B. Bishop (TBL), 3. R. Fabbri (STL)

Stepan zariadil triumf Rangers nad Flyers jubilejným gólom

Derek Stepan strelil v tretej tretine dva góly, vrátane víťazného, ktorý bol jeho 100. v NHL a ktorým rozhodol o domácom víťazstve New Yorku Rangers nad Philadelphiou 3:1. Druhý vsietil v presilovej hre, pričom na oba mu prihrával Mats Zuccarello. Skóre duelu otvoril dvojbodový Derick Brassard, Henrik Lundqvist urobil pri svojom šiestom triumfe v sérii 21 zákrokov. Aspoň bod vychytal pre tím v deviatich domácich dueloch po sebe. So 667 odchytanými zápasmi sa stal klubovým rekordérom. Prekonal ho iba Brayden Schenn, ktorý mu desať sekúnd pred koncom tretej tretiny v presilovej hre zmaril šancu na druhý shutout po sebe. Pri jeho góle asistoval aj Shayne Gostisbehere, ktorý predĺžil rekordnú bodovú sériu obrancu nováčika na 12 zápasov. Dlhšiu nemal v klubovej histórii žiaden nováčik. Steve Mason predviedol pri piatej prehre Flyers v ostatných šiestich dueloch 27 zákrokov. Rangers bodovali celkovo v posledných šiestich zápasoch a v každom z ostatných desiatich v Madison Square Garden.

Stepanov 100. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist, 2. D. Stepan, 3. M. Zuccarello (všetci NYR)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 21:58 0 0 0 -1 2 1 2
T. Tatar (DET) 13:13 0 0 0 -1 0 3 0
T. Jurčo (DET) 5:35 0 0 0 -1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies