Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Halák sa stal prvou hviezdou zápasu

V desiatich štvrtkových zápasoch NHL sa predstavila pätica Slovákov. Najviac zažiaril brankár Jaroslav Halák, ktorý si predĺžil víťaznú sériu a stal sa prvou hviezdou zápasu. Nick Foligno zaznamenal hetrik.

Hviezdy večera:
1. Nick Foligno (CBJ): 3 góly (vrátane víťazného), 1 asistencia
2. Mark Scheifele (WPG): 1 gól (víťazný), 3 asistencie
3. Henrik Lundqvist (NYR): 35/36 (97,2% úspešnosť zákrokov)

Halák vychytal tretie víťazstvo v sérii ako prvá hviezda duelu

Jaroslav Halák je vo skvelej forme, ktorú dokázal treťou výhrou po sebe a ocenením prvá hviezda zápasu. Chytil 31 z 32 striel Calgary a doviedol New York Islanders k triumfu 2:1, ktorý bol tretím na aktuálnom sedemzápasovom tripe a celkovo štvrtým v ostatných piatich zápasoch. Ako jediný ho prekonal už v piatej minúte duelu Jiří Hudler, viac gólov mu však domáci hráči nestrelili. Thomas Hickey v polovici tretej tretiny vyrovnal skóre a Josh Bailey rozhodol 18 sekúnd pred koncom predĺženia o druhom víťazstve nad Flames v sezóne. Joni Ortio predviedol 32 zákrokov, ale nezabránil tretej prehre kanadského tímu v sérii a šiestej v posledných siedmich dueloch.

Baileyho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Halák (NYI), 2. J. Gaudreau (CGY), 3. J. Bailey (NYI)

Článok pokračuje pod reklamou

Toronto ukončilo sériu prehier

Hráči Toronta úspešne zakončili štvorzápasovú sériu domácich zápasov, keď zdolali Carolinu 3:1 a pretrhli šnúru štyroch prehier. Rozhodol o tom v úvode druhej tretiny Josh Leivo po prihrávke P. A. Parenteaua, ktorý štyri minúty pred koncom duelu spečatil druhú výhru Maple Leafs v posledných deviatich zápasoch. Skóre otvoril v polovici úvodnej tretiny Brad Boyes v presilovej hre, kým Jonathan Bernier sa prezentoval 30 zákrokmi. Recept na neho našiel iba John-Michael Liles, ktorý ešte do prestávky vyrovnal stav duelu. Cam Ward urobil 26 zákrokov. Ani raz ho strelecky neohrozil obranca Martin Marinčin, ktorý strávil na ľade zatiaľ najviac času pod trénerom Mikeom Babcockom. S časom 25:13 bol druhým najvyťaženejším hráčom tímu a tretím v zápase. Pripísal si však na konto iba jeden bodyček. Hurricanes prišli v druhej tretine o Andreja Nestrašila, ktorý sa zranil po zákroku Nazema Kadriho.

Hviezdy duelu: 1. P. A. Parenteau, 2. J. Bernier, 3. J. Leivo (všetci TOR)

Nashville si predĺžil bodovú sériu na ľadoch súperov

Brent Seabrook síce otvoril v úvode druhej tretiny skóre domáceho zápasu proti Nashville, ale zvyšných 38 striel Pekka Rinne kryl a doviedol svoj tím k výhre 3:1. Tá bola preň treťou v sérii na ľadoch súperov. Zároveň to bol jeho desiaty zápas vonku so ziskom aspoň bodu, čím si vylepšil klubový rekord. Viktor Arvidsson ešte v druhej tretine vyrovnal skóre a víťazný gól strelil v 59. minúte Calle Järnkrok. Miikka Salomäki upravil výsledok strelou do prázdnej brány, Mike Fisher dvakrát asistoval. Corey Crawford predviedol 29 zákrokov pri druhej prehre Blackhawks po sebe. Slovenský útočník Richard Pánik pri nej odohral vyše deväť minút s bilanciou jedna strela a bodyček.

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne, 2. C. Järnkrok (obaja NSH), 3. B. Seabrook (CHI)

Lundqvist a Kreider doviedli Rangers k výhre v St. Louis

Marek Hrivík pomohol vybojovať puk predtým, ako Tanner Glass úspešne tečoval strelu Dana Girardiho a nasmeroval Rangers k cennému víťazstvu 2:1 na ľade St. Louis, z ktorého mali radosť aj navrátilci do zostavy, Marc Staal a Ryan McDonagh. Domácemu tímu sa v druhej tretine podarilo vyrovnať presilovkovým gólom Troya Brouwera, no v úvode tretej dvadsaťminútovky o osude duelu rozhodol Chris Kreider. Dôležitý bol aj výkon Henrika Lundqvista, ktorý zneškodnil 35 striel a vychytal svoju 30. výhru v sezóne. Stalo sa mu to v desiatej sezóne v kariére, čo pred ním dokázali len Martin Brodeur a Patrick Roy. Jake Allen vo svojom prvom štarte po zranení pre zmenu urobil 22 zákrokov a zlikvidoval aj jednu strelu z hokejky Hrivíka. Slovenský útočník odohral deväť minút a pripísal si aj plusový bod a jeden bodyček. Kým Rangers vyhrali vonku štvrtý zápas z piatich, Blues dva domáce po sebe prehrali. V zápase sa im, navyše, zranil Jori Lehtera, ktorého trafil do tváre puk.

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. Ch. Kreider (NYR), 3. T. Brouwer (STL)

Kings si natiahli sériu výhier, Oilers opäť prehrali

Los Angeles prehrávalo po dvoch tretinách doma s Edmontonom 0:1, ale v záverečnej časti hry otočilo skóre a tešilo sa z výhry 2:1. Tá bola pre Kings treťou v sérii rovnakým výsledkom. Dwight King najskôr asistoval pri vyrovnávajúcom góle tiež dvojbodového Jeffa Cartera a následne sám strelil ten víťazný. Jonathan Quick zastavil 26 striel Oilers, ktorí si predĺžili sériu prehier už na šesť duelov. Ani 31 zákrokov Cama Talbota neodvrátilo ich deviatu prehru v posledných desiatich zápasoch. Jediný gól hostí vsietil Zack Kassian v závere druhej tretiny. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral takmer 20 a pol minúty, počas ktorých vyslal na Quicka jednu strelu a jednu súperovu sám zblokoval.

Hviezdy duelu: 1. J. Carter, 2. J. Quick (obaja LAK), 3. Z. Kassian (EDM)

Neuvirth doviedol Flyers k tesnej výhre nad Wild

„Museli to byť jedni z najlepších zákrokov, ktoré som kedy urobil,“ skonštatoval pre AP Michal Neuvirth o dvoch skvelých zákrokoch, ktoré urobil na konci zápasu. Vďaka nim si Philadelphia udržala tesný náskok a porazila Minnesotu pomerom 3:2. Český brankár urobil 24 zákrokov, ale žiaden nebol väčší ako ten proti šanci Charlieho Coylea len 1,6 sekundy pred koncom zápasu. „Bolo to šialené. Išlo len o centimetre. Jednoducho skvelý zákrok,“ povedal neúspešný strelec. Víťazný gól Flyers strelil Pierre-Edouard Bellemare, ktorý nadviazal na góly Marka Streita a Sama Gagnera. Góly Wild strelili dvojbodový Thomas Vanek a Mikael Granlund. Devan Dubnyk zastavil 28 striel a jeho tím prehral druhý zápas po tom, čo vyhral štyri duely v sérii. „Páčil sa mi náš výkon. Dnes to bolo o tom, že ich brankár mal svoj deň,“ zhodnotil nový tréner John Torchetti.

Neuvirthov „víťazný“ zákrok:

Hviezdy duelu: 1. P. Bellemare (PHI), 2. S. Gagner (PHI), 3. M. Granlund (MIN)

Foligno strelil hetrik, Columbus porazil New Jersey

Tretí útok Blue Jackets bol vo štvrtok nezastaviteľný. Nick Foligno strelil svoj druhy hetrik v kariére a pridal asistenciu, aby doviedol svoj tím k presvedčivej výhre 6:1 nad New Jersey, počas ktorej sa však tímu zranil obranca Jack Johnson. Matt Calvert a William Karlsson nazbierali po tri asistencie, aby Columbusu pomohli vylepšiť si bilanciu v posledných 13 zápasoch na 8-2-3. „Bol to celkom mimoriadny večer. Ja ani Bill nezbierame body veľmi ľahko,“ priznal Calvert pre AP. Z gólov sa tešili aj Brandon Saad, Rene Bourque a Brandon Dubinsky, ktorý hral vo svojom 600. zápase NHL. Nováčik Joonas Korpisalo vychytal 10. výhru v ostatných 14 štartoch a zneškodnil 25 striel. Ako jediný ho prekonal Reid Boucher. Cory Schneider inkasoval tri góly z 11 striel a od druhej tretiny ho nahradil Keith Kinkaid. Ten inkasoval ďalšie tri góly z 13 striel. Devils prehrali štvrtý zápas z ostatných piatich. Joseph Blandisi tentokrát nefilmoval.

Hviezdy duelu: 1. N. Foligno, 2. M. Calvert, 3. W. Karlsson (všetci CBJ)

Barkov si užil návrat. Floridu doviedol k výhre s dvoma gólmi

Aleksander Barkov sa vrátil do akcie po zranení a hneď strelil dva góly, aby natiahol svoju streleckú sériu na štyri duely, bodovú na šesť a doviedol Floridu k výhre 3:2 nad Arizonou. „Neznášam, keď nehrávam, pretože je to nuda. Konečne znova hrám a snažím sa užívať si to,“ priznal pre AP mladý Fín. Do akcie sa vrátil aj obranca Eric Gudbranson. Vincent Trocheck sa tiež tešil z gólu a Roberto Luongo urobil 22 zákrokov. Štyridsaťštyriročný Jágr zaznamenal asistenciu, a tak má na konte už 44 bodov. „Hádam ešte nejaké pridám,“ skonštatoval. Oliver Ekman-Larsson a Shane Doan skórovali z hráčov Coyotes, zatiaľ čo Louis Domingue pri treťom štarte za ostatné štyri dni zastavil 21 striel. Jeho tím prehral už štvrtý duel po sebe. „Frustrácia naďalej narastá,“ povzdychol si tréner Dave Tippett.

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov (FLA), 2. B. Campbell (FLA), 3. O. Ekman-Larsson (ARI)

Scheifele s Armiom pomohli Winipegu ukončiť sériu prehier

Mark Scheifele vsietil víťazný gól a pridal tri asistencie, Joel Armia dvakrát skóroval a raz asistoval. Táto dvojica najviac prispela k výhre Winnipegu 6:3 na ľade Dallasu, ktorou ukončil štvorzápasovú sériu prehier. Michael Hutchinson urobil 27 zákrokov, z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili aj Blake Wheeler a dvojbodoví Tobias Enström s Jacobom Troubom. Nikolaj Ehlers dvakrát asistoval. Jets viedli po prvej tretine 3:0, ale domácim sa podarilo vyrovnať zásluhou dvoch gólov Jasona Spezzu (prvý v presilovke) a jedného Tylera Seguina tiež v presilovej hre. Patrick Sharp asistoval pri všetkých troch. Pri štvrtej prehre Stars v ostatných piatich dueloch sa vystriedali obaja brankári. Antti Niemi striedal po prvej tretine a piatich zákrokoch, Kari Lehtonen čelil ešte 20 strelám.

Hviezdy duelu: 1. M. Scheifele, 2. J. Armia (obaja WPG), 3. J. Spezza (DAL)

Vancouver prerušil Ottawe sériu bez prehry

Ottawa viedla na ľade Vancouveru 2:1 aj 3:2, ale nakoniec prehrala 3:5 a ukončila si štvorzápasovú víťaznú sériu. Rozhodol o tom dvojbodový Jake Virtanen v polovici tretej tretiny v presilovej hre. Matt Bartkowski s Emersonom Etemom strelili po dva góly, druhý Etemov padol do prázdnej brány. Linden Vey dvakrát asistoval, Ryana Millera z 30 striel hostí prekonali Mike Hoffman, Mark Stone (presilovka) a Bobby Ryan. Jean-Gabriel Pageau a Dion Phaneuf nazbierali po dve prihrávky, Craig Anderson kryl 31 striel. Canucks vyhrali druhý zápas po sebe po sérii štyroch prehier.

Hviezdy duelu: 1. M. Bartkowski, 2. E. Etem, 3. J. Virtanen (všetci VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 31/32 (96,9 %) - - - - - - -
A. Sekera (EDM) 20:25 0 0 0 0 0 1 0
M. Marinčin (TOR) 25:13 0 0 0 0 0 0 1
R. Pánik (CHI) 9:10 0 0 0 0 0 1 1
M. Hrivík (NYR) 9:04 0 0 0 +1 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies