Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára a Sekera vyhrali, McDavid zdolal Eichela

V deviatich utorkových zápasoch NHL hrali iba traja Slováci. Obrancovia Zdeno Chára i Andrej Sekera sa tešili z výhier, útočník Marko Daňo nie. Ani jeden z nich nebodoval. Vzájomný súboj dvoch najvyššie draftovaných hráčov v roku 2015 vyhral Connor McDavid.

Hviezdy večera:
1. Connor McDavid (EDM): 2 góly (vrátane víťazného)
2. Shea Weber (NSH): 1 gól, 2 asistencie
3. Derek Ryan (CAR): 1 gól (prvý v NHL)

Bergeronov presilovkový gól znamenal výhru nad Flames

Patrice Bergeron potrestal súpera za príliš veľa hráčov na ľade a prelomil nerozhodný stav tri a pol minúty pred koncom tretej tretiny, aby Boston porazil vo vyrovnanom zápase Calgary 2:1. Landon Ferraro otváral v prvej tretine skóre zápasu a Tuukka Rask pomohol k tretej výhre z ostatných štyroch zápasov 24 zákrokmi. „Nemyslím si, že sme hrali tak dobre, ako by sme mali, ale bolo pre nás dôležité, že sme v závere využili tú presilovku a získali tieto dva body,“ poznamenal Ferraro pre AP. Slovenský obranca Zdeno Chára nebodoval, ale odohral 24 minút a 43 sekúnd, počas ktorých zblokoval jednu strelu. Flames prehrali už šiesty zápas po sebe. V utorok im na výhru nestačil premiérový gól Jakuba Nakládala v NHL ani 23 zákrokov Joniho Ortia. „Joni bol dnes veľmi dobrý. Prekonali ho z dvoch skvelých striel, takže góly nepadli jeho vinou,“ povedal tréner Flames Bob Hartley.

Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron (BOS), 2. R. Spooner (BOS), 3. M. Giordano (CGY)

McDavid ukázal Buffalu, o čo prišlo

Buffalo sa počas minulej sezóny snažilo získať Connora McDavida a v utorok pocítilo, aké je to proti nemu hrať. Hviezdny nováčik strelil dva góly, vrátane jedného v predĺžení, aby doviedol Edmonton k výhre 2:1 na ľade tímu, ktorý vlani prehral boj o jeho služby v draftovej lotérii napriek tomu, že mal najväčšie šance ju vyhrať. K druhej výhre po sedemzápasovej sérii prehier prispel aj Cam Talbot, ktorý sa prezentoval 31 zákrokmi. Draftová dvojka, Jack Eichel, ho ohrozil päťkrát, ale neskóroval a ani nebodoval. „Myslím si, že Eichel a McDavid boli dnes na ľade najlepšími hráčmi,“ povedal tréner Oilers Todd McLellan pre AP. Čestný úspech Sabres zaknihoval Cal O'Reilly, kým Robin Lehner urobil 39 zákrokov. Andrej Sekera odohral proti svojmu prvému tímu v NHL 23 minút, vyslal na bránu tri strely a pripísal si aj dva plusové body.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. R. Lehner (BUF), 3. C. Talbot (EDM)

Florida sa vrátila na víťaznú koľaj na ľade Winnipegu

Florida prehrávala po dvoch tretinách vo Winnipegu 1:2, ale dokázala otočiť skóre a po výhre 3:2 ukončila svoju sériu dvoch prehier. Na tretí pokus vyhrala prvý zápas na aktuálnom päťzápasovom tripe. Rozhodol o tom v úvode tretej tretiny Jaromír Jágr, ktorý si vylepšil ligový rekord so 133. víťazným gólom. Stalo sa tak necelé dve minúty po tom, čo Reilly Smith v presilovej hre vyrovnal stav na 2:2. Ten istý hráč otváral skóre duelu v prvej tretine. Vincent Trocheck dvakrát asistoval a Roberto Luongo sa prezentoval 30 zákrokmi. V druhej tretine ho prekonali Dustin Byfuglien a Andrew Copp. Ondřej Pavelec chytil 19 striel pri šiestej prehre Jets v posledných siedmich zápasoch. Z ostatných 12 domácich duelov prehrali desať. Slovenský útočník Marko Daňo prehral aj svoj druhý zápas v drese kanadského tímu. Počas 11 a pol minúty v akcii nebodoval.

Hviezdy duelu: 1. R. Smith, 2. V. Trocheck (obaja FLA), 3. A. Copp (WPG)

Capitals porazili Penguins, Holtby má 40. víťazstvo

Ak by sa tabuľka nezmenila, oba tímy by sa stretli v prvom kole play-off. V utorok mali lepší vstup do vzájomného zápasu Penguins, ktorí po góloch Jevgenija Malkina a Patrica Hörnqvista viedli na začiatku druhej tretiny o dva góly. Potom však Capitals zavelili k obratu. Ešte do druhej prestávky vyrovnali skóre Mike Richards a Jevgenij Kuznecov, aby v 54. minúte mohol streliť počas preislovky rozhodujúci gól Matt Niskanen. Washington sa tešil z výhry 3:2, ktorá bola okrúhla 40. v sezóne pre Bradena Holtbyho. Brankár, ktorý to dokázal po druhýkrát v kariére, urobil 28 zákrokov. V histórii klubu ako prvý dosiahol túto métu v dvoch sezónach po sebe. Viac práce mal Marc-Andre Fleury, ktorý duel opustil s 34 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. M. Niskanen (WSH), 2. M. Richards (WSH), 3. P. Hörnqvist (PIT)

Starý debutant zavelil k výhre Hurricanes nad Devils

Po tom, ako sa pred prestupovou uzávierkou rozlúčila s niekoľkými hráčmi, sa Carolina tešila z víťazstva 3:1 nad New Jersey, ku ktorému prispel aj jeden nečakaný hráč. Po šesťzápasovej odmlke sa do brány vrátil Eddie Läck, ktorého v 11. minúte prekonal Adam Henrique. Následne však už nekapituloval a duel opustil s 29 zákrokmi. Cestu za obratom začal v druhej tretine Derek Ryan, dvadsaťdeväťročný debutant, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL. Víťazný gól následne strelil z dorážky minútu a pol pred koncom Joakim Nordström a výhru poistil strelou do prázdnej brány Nathan Gerbe. Hurricanes ukončili sériu troch prehier. Tú teraz ťahajú Devils. „Je to ťažké a musíme sa z toho dostať. Myslím si, že sme aj v tomto zápase urobili dosť dobrých vecí, len sme nenašli cestu za výhrou. V ďalšom zápase ju nájsť musíme,“ povedal pre AP Cory Schneider, ktorý urobil 17 zákrokov. Jeho tím stráca na postupovú pozíciu päť bodov.

Hviezdy duelu: 1. J. Nordström (CAR), 2. A. Henrique (NJD), 3. D. Ryan (CAR)

Ottawa doma podľahla St. Louis a prišla o Andersona

Ottawa zmazala v domácom zápase proti St. Louis trojgólový náskok súpera a v samom závere vynútila predĺženie, ale z výhry sa netešila. Patrik Berglund ukončil trápenie strelcov, keď sa ako jediný hráč presadil v samostatných nájazdoch až v 11. sérii a rozhodol o výhre 4:3. Tá bola pre Blues druhou po sebe, ale poriadne sa na ňu nadreli. V polovici duelu totiž ešte viedli 3:0 po góloch Dmitrija Jaškina, Jadena Schwartza a Vladimira Tarasenka. Poslední dvaja využili presilové hry, Schwartz spolu s Kevinom Shattenkirkom dvakrát asistovali. Všetky góly inkasoval Craig Anderson z 31 striel, no v 34. minúte sa zranil a nahradil ho Andrew Hammond. Ten kryl zvyšných 17 striel a prispel k vyrovnaniu skóre. Postarali sa oň Ryan Dzingel a dvojgólový Jean-Gabriel Pageau, ktorý vynútil predĺženie v poslednej sekunde tretej tretiny v presilovke. Jake Allen predviedol 40 zákrokov a zastavil aj 11 nájazdov súpera. Senators prehrali druhý duel z ostatných troch.

Berglundov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. J.-G. Pageau (OTT), 2. J. Schwartz (STL), 3. D. Phaneuf (OTT)

Coyle rozhodol prestrelku Wild s Coloradom

Charlie Coyle strelil v úvode tretej tretiny víťazný gól a v jej závere pridal poistku do prázdnej brány, čím rozhodol o domácom víťazstve Minnesoty 6:3 nad Coloradom. Nino Niederreiter tiež skóroval dvakrát, pričom druhý gól vsietil do odkrytej brány. Wild viedli po prvej tretine 3:1 aj po góloch Jasona Pominvillea a Erika Haulu, ale hosťom sa v druhej časti hry podarilo vyrovnať. Jarome Iginla otváral skóre v presilovej hre, nováčik Chris Bigras znižoval náskok svojím prvým gólom v NHL a Cody McLeod vyrovnal na 3:3. Mikkel Boedker si pri debute v drese Avalanche pripísal asistenciu. Iginla strelil svoj 608. gól kariére, čím na 17. mieste histórie vyrovnal zápis Dina Ciccarelliho. Niederreiter pridal ku dvom gólom jednu prihrávku, Pominville so Zachom Pariseom ich nazbierali dve. Devan Dubnyk urobil pri druhej domácej výhre po sebe 30 zákrokov. Semion Varlamov striedal po prvej tretine a deviatich zákrokoch, Calvin Pickard kryl 15 zo zvyšných 16 striel. Wild vyhrali tretí zo štyroch vzájomných súbojov v sezóne. Ešte raz sa stretnú 26. marca. Colorado prehralo tretí duel z ostatných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. N. Niederreiter, 2. J. Pominville, 3. Z. Parise (všetci MIN)

Nashville si predĺžil sériu výhier, Dallas prehier

Shea Weber sa vrátil do akcie po trojzápasovej absencii a hneď sa stal jedným z kľúčových hráčov Nashville na ceste za domácim triumfom 5:3 nad Dallasom. K presilovkovému gólu pridal dve asistencie a pomohol k piatej výhre Predators v sérii. Tí bodovali v desiatich dueloch v sérii (7-0-3), čím si vyrovnal klubový rekord z roku 2010. Do listiny strelcov sa zapísali aj Craig Smith, Calle Järnkrok, Mattias Ekholm (víťazný gól) a James Neal. Smith s Nealom pridali po asistencii, kým Pekka Rinne predviedol 35 zákrokov. Prekonali ho dvojbodový Antoine Roussel, Jason Spezza v presilovke a Vernon Fiddler. Antti Niemi striedal po štvrtom inkasovanom góle z 18 striel, Kari Lehtonen pustil za chrbát ešte jednu zo 16 striel. Stars prehrali štvrtý zápas v sérii a siedmy z posledných ôsmich (1-5-2).

Hviezdy duelu: 1. S. Weber, 2. C. Smith, 3. J. Neal (všetci NSH)

Islanders zvíťazili vo Vancouveri

Thomas Hickey prihrával na gól Andersa Leeho v druhej tretine a v tretej strelil víťazný gól New Yorku Islanders, ktorý zdolali Vancouver na jeho ľade 3:2. K jeho druhej domácej prehre po sebe prispel gólom aj Travis Hamonic, Thomas Greiss zastavil 31 striel. Za jeho chrbát prešili len tie z hokejok Lindena Veya (presilová hra) a Daniela Sedina. Jacob Markström opustil duel s 21 zákrokmi. Islanders vyhrali štyri z piatich zápasov aktuálneho sedemzápasového tripu. Tohtosezónnu bilanciu vzájomných súbojov s Canucks vyrovnali na 1-1. Kanadský tím prehral šesť z ostatných ôsmich duelov.

Hviezdy duelu: 1. A. Lee (NYI), 2. D. Sedin (VAN), 3. T. Hickey (NYI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Daňo (WPG) 11:33 0 0 0 0 0 0 0
Z. Chára (BOS) 24:42 0 0 0 0 0 0 0
A. Sekera (EDM) 23:06 0 0 0 +2 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies