Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Marinčin asistoval pri výhre Toronta

V šiestich stredajších zápasoch NHL sa zo Slovákov predstavil iba obranca Toronta Martin Marinčin, ktorý prispel asistenciou k víťazstvu. Až päť duelov sa rozhodovalo v predĺžení alebo v nájazdoch. Hviezdami večera boli trojbodový Johnny Gaudreau a Semion Varlamov, ktorý vychytal shutout.

Hviezdy večera:
1. Semion Varlamov (COL): 37/37 (čisté konto)
2. Johnny Gaudreau (CGY): 2 góly, 1 asistencia
3. Jeff Carter (LAK): 1 gól (víťazný), 1 asistencia

Toronto ukončilo sériu prehier proti Islanders bez Haláka, Marinčin asistoval

Jaroslav Halák pre zranenie nemohol nastúpiť do brány New Yorku Islanders v zápase na ľade Toronta, a tak ho zastúpil Thomas Greiss. Jediná strela z celkového počtu 36, ktorou ho ohrozil slovenský obranca Martin Marinčin, skončila po dorážke Zacha Hymana za jeho chrbtom. Pripísal si tretiu asistenciu v sezóne, pričom počas 23 a pol minúty v akcii zaznamenal aj jeden blok. Morgan Reilly a William Nylander využili presilové hry, druhý menovaný poslal duel do predĺženia v 59. minúte. V ňom gól nepadol, v nájazdoch sa potom ako jediný hráč presadil vo štvrtej sérii Nikita Sošnikov. Ten rozhodol o domácej výhre 4:3, ktorá ukončila šesťzápasovú sériu prehier Maple Leafs. Nazem Kadri dvakrát asistoval, Garret Sparks zastavil 24 striel a všetky štyri nájazdy súpera. V riadnej hracej dobe ho prekonali John Tavares, dvojbodový Nick Leddy a Ryan Strome. Greiss predviedol 33 zákrokov, ale nezabránil koncu štvorzápasovej víťaznej série Islanders.

Marinčinova tretia asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. N. Sošnikov (TOR), 2. N. Leddy (NYI), 3. M. Reilly (TOR)

Článok pokračuje pod reklamou

Blues si predĺžili víťaznú sériu triumfom nad Chicagom bez Slovákov

Chicago hralo na ľade St. Louis bez dvojice slovenských útočníkov. Kým Marián Hossa ešte nehral pre zranenie, Richard Pánik bol zdravým náhradníkom. Domáci sa nakoniec tešili z výhry 3:2, o ktorej v šiestej sérii samostatných nájazdov rozhodol Kevin Shattenkirk. Ten v riadnej hracej dobe asistoval pri góle Davida Backesa na 1:1. Do vedenia 2:1 posielal Blues Troy Brouwer, ktorý tiež premenil svoj nájazd. Obaja využili presilové hry. Jake Allen sa prezentoval 33 zákrokmi a dvoma chytenými nájazdmi. V závere tretej tretiny znemožnil Patrickovi Kaneovi rozhodnúť duel. S 22. výhrou si vyrovnal kariérne maximum z minulej sezóny. Prekonali ho Andrew Ladd v presilovke a Artemij Panarin, ktorý proti nemu uspel aj v nájazdoch. Predĺženie vynútil v 59. minúte. V ňom skóroval Tomáš Fleischmann, ale pre kontakt s Allenom gól neplatil. Corey Crawford urobil 28 zákrokov. Blues vyhrali štvrtý zápas v sérii.

Shattenkirkov víťazný nájazd:

Hviezdy duelu: 1. T. Brouwer, 2. D. Backes, 3. J. Allen (všetci STL)

Gaudreau zariadil výhru Calgary nad Nashville, ktorý opäť bodoval

Johnny Gaudreau sa opäť raz stal hrdinom Calgary. V domácom zápase proti Nashville mal prsty vo všetkých troch góloch tímu pri výhre 3:2 po predĺžení. V jeho druhej minúte prihrával na víťazný gól Mikaelovi Backlundovi. V polovici prvej tretiny sám poslal domácich do vedenia 2:0 dvoma gólmi za desať sekúnd. Vytvoril si pritom kariérne maximá v počte gólov (26) i bodov (66). Rýchlejšie v klubovej histórii to dokázal iba Lanny McDonald, ktorý 22. marca 1984 skóroval dvakrát za šesť sekúnd. Po dve asistencie si pripísali Sean Monahan i Mark Giordano, Joni Ortio kryl pri druhej výhre Flames v posledných troch zápasoch 24 zákrokov. Prekonali ho Anthony Bitetto svojím prvým gólom v NHL a dvojbodový Mike Fisher, ktorý vynútil predlženie v predposlednej minúte duelu. Carter Hutton urobil 31 zákrokov, ale Predators ukončili sériu dvoch výhier. Bodovali však už v 14. zápase po sebe, keď neprehrali v riadnej hracej dobe od 9. februára. Na ľadoch súperov je ich bodová séria 13-zápasová. Obe sú klubovými rekordmi. Calgary si zlepšilo sezónnu bilanciu v predĺženiach na 9-3, ale pre zranenia prišlo v zápase o útočníka Sama Bennetta a obrancu TJ Brodieho.

Dva góly Gaudreaua v rozmedzí 10 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau, 2. M. Backlund, 3. S. Monahan (všetci CGY)

Varlamov vynuloval Anaheim

Semion Varlamov zastavil všetkých 37 striel Anaheimu a doviedol Colorado k domácemu víťazstvu 3:0. Vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne a jubilejné dvadsiate v kariére. Otvárací a zároveň víťazný gól strelil Nathan MacKinnon v polovici prvej tretiny. V druhej ho napodobnili Andreas Martinsen a Shawn Matthias. Všetci prekonali Johna Gibsona z 26 striel. Avalanche vyhrali tretí zápas z posledných štyroch, pričom neinkasovali už v 22 oslabeniach po sebe v ostatných siedmich dueloch. Ducks zaznamenali po dlhej víťaznej sérii druhú prehru po sebe a ukončili 14-zápasovú bodovú sériu. Naposledy prehrali v riadnej hracej dobe 8. februára. Colorado vyhralo oba vzájomné súboje v sezóne rovnakým pomerom.

Varlamovov zákrok proti Coglianovi:

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov, 2. E. Johnson, 3. S. Matthias (všetci COL)

Canucks otočili zápas proti Arizone

Arizona viedla po polovici zápasu na ľade Vancouveru 2:0, ale domácim sa ešte do druhej prestávky podarilo vyrovnať skóre. V druhej minúte predĺženia zavŕšil ich dokonalý obrat Markus Granlund, ktorý skóroval premiérovo v drese Canucks. O vyrovnanie sa postarali Radim Vrbata a Luca Sbisa, ktorý sa strelecky presadil prvýkrát od 27. októbra, po 29 zápasoch. Jacob Markström chytil 32 striel, góly mu strelili Tobias Rieder v presilovej hre a Kevin Connauton. Alex Tanguay pri oboch asistoval a Louis Domingue predviedol 28 zákrokov. Kapitán Coyotes Shane Doan hral vo svojom 1452. zápase NHL, čím predbehol Teemu Selänneho na 23. historického poradia. Kým Vancouver vyhral druhý duel z posledných troch, Arizona prehrala deväť zápasov z ostatných desiatich. Na ľadoch súperov má na konte deväťzápasovú sériu prehier.

Granlundov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Markström, 2. B. Hutton (obaja VAN), 3. A. Tanguay (ARI)

Kings prišli o náskok, ale nakoniec zdolali lídra súťaže

Los Angeles vyhrávalo v domácom zápase proti Washingtonu po dvoch tretinách 3:0, ale nakoniec sa na víťazstvo poriadne nadrelo. Hostia vyrovnali skóre a získali aspoň bod za remízu. V tretej minúte predĺženia rozhodol o vydretej výhre Kings 4:3 dvojbodový Jeff Carter. Gól a asistenciu si pripísal aj Milan Lucic, Tanner Pearson nazbieral dve prihrávky. Vincent Lecavalier (presilovka) a Tyler Toffoli tiež skórovali, Jonathan Quick sa prezentoval 29 zákrokmi. O tri menej urobil Braden Holtby, z ktorého spoluhráčov sa strelecky presadili dvojbodový T. J. Oshie, Nicklas Bäckström a Dmitrij Orlov. Kings vyhrali druhý zápas po sebe, Capitals ukončili sériu dvoch výhier. Ich tohtosezónna bilancia vzájomných súbojov je 1-1. Útočníci Mike Richards a Justin Williams zažili návraty do Staples Center, kde pomohli vyhrať dva Stanley Cupy. Privítali ich spomienkovými videami. Los Angeles zdolalo doma Washington po šiesty raz v sérii.

Carterov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Carter, 2. T. Pearson (obaja LAK), 3. T. J. Oshie (WSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Marinčin (TOR) 23:35 0 1 1 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies