Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar i Marinčin dvojbodoví, Washington má isté play-off

V ôsmich utorkových zápasoch NHL sa predstavila trojica Slovákov. Tomáš Tatar i Martin Maričnin nazbierali po dva body, z výhry sa však tešil iba obranca Toronta. Zdeno Chára nebodoval. Washington si ako prvý tím v sezóne zaistil účasť v play-off.

Hviezdy večera:
1. Michael Raffl (PHI): 2 góly
2. Anže Kopitar (LAK): 1 gól (víťazný), 1 asistencia
3. Vincent Trocheck (FLA): 1 gól, 1 asistencia

Tatarove dva body nepomohli Detroitu ukončiť sériu prehier na ľade Flyers

Tomáš Tatar ukončil dvojzápasové gólové i bodové suchoty, ale to nepomohlo Detroitu ani k zisku bodu na ľade Philadelphie. Tá si v prvej tretine vybudovala dvojgólový náskok a nakoniec sa tešila z výhry 4:3, ktorá bola pre ňu štvrtou v posledných piatich zápasoch. Rozhodol o nej Shayne Gostisbehere 66 sekúnd pred koncom druhej tretiny. Pred ním skórovali dvojgólový Michael Raffl a Wayne Simmonds, Steve Mason predviedol 34 zákrokov. Prekonali ho Andreas Athanasiou, dvojbodový Pavel Daciuk a Tatar, ktorý skorigoval prehru svojím 19. gólom v sezóne. Pri Daciukovom góle si pripísal 22. asistenciu, pričom počas 13 minút a 41 sekúnd v akcii zaznamenal aj plusový bod, dve strely a bodyček. Jeho krajan Tomáš Jurčo uvoľnil miesto v zostave Anthonymu Manthovi, ktorý pri debute v NHL nebodoval. Petr Mrázek sa prezentoval 42 zákrokmi, z toho 23 v prvej tretine, ale ani tie nezabránili druhej prehre Red Wings po sebe. Na ľade Flyers nevyhrali v základnej časti ročníka už jedenásť duelov v sérii od 14. marca 1998 (0-11-0). Naposledy to dokázali 25. januára 1997. Na pozícii druhej divokej karty Východnej konferencie už majú pred nimi náskok jediného bodu. Prehrali s nimi oba vzájomné súboje v sezóne, celkovo tri v sérii.

Tatarov 19. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Raffl, 2. P.-E. Bellemare (obaja PHI), 3. P. Daciuk (DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Toronto zdolalo Tampu Bay prvýkrát v sezóne, Marinčin dvojbodový

Obranca Toronta Martin Marinčin takisto prerušil dvojzápasovú sériu bez bodu, keď dvoma asistenciami prispel k domácemu víťazstvu 4:1 nad Tampou Bay. Bol to jeho prvý viacbodový zápis sezóny, v ktorom odohral 26 minút a 41 sekúnd ako druhý najvyťaženejší hráč tímu i duelu. Do štatistík si zapísal aj tri plusové body, bodyček a päť blokov. Jeho štvrtá i piata prihrávka v ročníku pomohla upraviť konečný výsledok strelami do prázdnej brány. Trafili ju dvojbodový Zach Hyman a P. A. Parenteau. Víťazný gól a svoj prvý od 29. marca minulého roka strelil dvojbodový Ben Smith, skóre zápasu otvoril Connor Carrick tiež premiérovým gólom v sezóne. Jonathan Bernier kryl 26 striel pri druhej výhre Maple Leafs po sebe, ktorou si ukončili trojzápasovú sériu prehier proti Lightning. Zdolali ich prvýkrát vo štvrtom vzájomnom súboji v ročníku. Jediný gól floridského tímu vsietil Brian Boyle, Andrej Vasilevskij opustil duel s 20 zákrokmi. Tampa prehrala štvrtý zápas z ostatných piatich.

Hviezdy duelu: 1. B. Smith, 2. J. Bernier, 3. C. Carrick (všetci TOR)

San Jose opäť zvíťazilo nad Bostonom, Chára nebodoval

Boston viedol v San Jose po prvej tretine 2:1, ale nakoniec prehral druhý zápas z posledných troch. O triumfe kalifornského tímu 3:2 rozhodol v tretej tretine dvojbodový Joonas Donskoi v presilovej hre. Na 2:2 vyrovnával stav dvojbodový Brent Burns, ktorý vyrovnal klubový rekord obrancu v počte gólov (26), asistencií (38) i bodov (64) v sezóne. Vytvoril ho v sezóne 1993/94 Sandis Ozolinš. Skóre zápasu otvoril Melker Karlsson, James Reimer prispel k druhej domácej výhre po sebe 21 zákrokmi pri svojom treťom štarte od výmeny z Toronta. Prekonali ho dvojbodový David Krejčí a Loui Eriksson vo vlastnom oslabení. Slovenský obranca Zdeno Chára ho strelecky ohrozil raz počas 23 a pol minúty v akcii. Bol najvyťaženejším hráčom Bostonu v zápase. Pripísal si na konto aj plusový bod, dva bodyčeky a blok. Tuukka Rask chytil 24 striel pri druhej prehre Bruins so Sharks v sezóne a celkovo tretej v sérii.

Hviezdy duelu: 1. J. Donskoi, 2. M. Karlsson (obaja SJS), 3. D. Krejčí (BOS)

Letang rozhodol v nájazdoch o výhre Penguins nad Islanders

Kris Letang sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch v druhej sérii a rozhodol o domácom triumfe Pittsburghu 2:1 nad New Yorkom Islanders. Marc-Andre Fleury v nich vychytal všetkých troch strelcov súpera a s 25 zákrokmi doviedol Penguins k tretej výhre v sérii, svojej 30. v sezóne. Gólom k nej prispel Chris Kunitz, ktorý otvoril skóre svojho 800. zápasu v NHL. Asistoval mu aj kapitán Sidney Crosby, ktorý si predĺžil bodovú sériu na deväť duelov a po ôsmy raz v kariére dosiahol hranicu 70 bodov v sezóne. Viackrát to v klubovej histórii dokázali iba Jaromír Jágr (9) a Mario Lemieux (12). O vyrovnanie sa postaral Kyle Okposo v 55. minúte v presilovej hre, ale svoj nájazd už nepremenil. Jean-Francois Berube urobil pri svojom treťom štarte v NHL 33 zákrokov, ale neodvrátil tretiu prehru Islanders v posledných štyroch dueloch.

Letangov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. M.-A. Fleury (PIT), 2. J.-F. Berube (NYI), 3. Ch. Kunitz (PIT)

Ovečkin s Holtbym pomohli klubovými rekordmi zaistiť Capitals play-off

Alexander Ovečkin ukončil päťzápasové strelecké suchoty, keď v druhej minúte predĺženia rozhodol o domácej výhre Washingtonu 2:1 nad Carolinou. Prekonal tak vlastné klubové rekordy v počte víťazných gólov (87) i gólov v predĺžení (17). Viac ich v ligovej histórii strelil iba Jaromír Jágr (19). V riadnej hracej dobe otvoril skóre Justin Williams, Braden Holtby pomohol ukončiť sériu dvoch prehier 25 zákrokmi. So 42. víťazstvom v sezóne si stanovil nový osobný i klubový rekord, ktorý dovtedy držal Olaf Kölzig. Prekonal ho iba Jordan Staal. Eddie Läck chytil 29 striel, ale nezabránil druhej prehre Hurricanes po sebe. Capitals si 12 zápasov pred koncom základnej časti so ziskom 105 bodov ako prvý tím v ročníku zaistili účasť v play-off. Dokázali to najrýchlejšie od sezóny 2009/10 a po ôsmy raz v posledných deviatich sezónach. V tej aktuálnej majú bilanciu 30-2-0, ak strelili v zápase prvý gól. Po štvrtý raz v histórii dosiahli hranicu 50 výhier v ročníku.

Ovečkinov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. E. Läck (CAR), 3. J. Williams (WSH)

Florida sa vrátila v Montreale na víťaznú koľaj

Florida sa z pokazeného záveru predošlého zápasu proti NY Islanders otriasla a na ľade Montrealu zvíťazila 4:1 zásluhou štyroch rôznych strelcov. Skóre duelu otvoril dvojbodový Vincent Trocheck, víťazný gól strelil Nick Bjugstad v presilovej hre. Zo spoluhráčov sa k nim pridali Jiří Hudler a Aleksander Barkov. Jonathan Huberdeau si vďaka asistencii predĺžil bodovú sériu na päť zápasov. Al Montoya prispel k tretej výhre v posledných štyroch dueloch 27 zákrokmi. Ako jediný ho už za stavu 0:3 prekonal Alex Galchenyuk, ktorý strelil dvanásť gólov v ostatných desiatich zápasoch. So 47 bodmi si vytvoril osobné maximum, s 26 gólmi je najlepším strelcom tímu. Mike Condon kryl 32 striel, ale Canadiens prehrali druhý zápas po sebe, druhý vzájomný s Floridou v sezóne a aj druhý bez P. K. Subbana v zostave. Panthers si po 70 dueloch vyrovnali zápis z 82 zápasov minulého ročníka s 38 výhrami.

Hviezdy duelu: 1. V. Trocheck, 2. N. Bjugstad, 3. B. Campbell (všetci FLA)

Karlsson zariadil troma bodmi triumf Ottawy nad Minnesotou

Erik Karlsson asistoval pri oboch góloch Ottawy v riadnej hracej dobe a 30,4 sekundy pred koncom predĺženia sám rozhodol o domácej výhre 3:2 nad Minnesotou. Stal sa prvým obrancom v klubovej histórii, ktorý strelil v jednej sezóne minimálne dva góly v nadstavenom čase. Wild dvakrát viedli po presných zásahoch Nina Niederreitera a Ryana Cartera, ale Mike Hoffman a dvojbodový Mika Zibanejad zakaždým vyrovnali skóre. Zibanejad vynútil predĺženie sedem sekúnd pred koncom tretej tretiny. Craig Anderson zastavil 23 striel pri druhej výhre Senators po sebe. Jeho náprotivok Devan Dubnyk predviedol 17 zákrokov, ale Wild prehrali tretí zápas z ostatných štyroch. Oba tímy sa stretli po prvý raz v sezóne.

Karlssonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson, 2. M. Zibanejad (obaja OTT), 3. J. Spurgeon (MIN)

Kings uspeli v Dallase, Lecavalier s Ruffom dosiahli míľniky

Piati rôzni hráči sa strelecky presadili pri víťazstve Los Angeles 5:2 na ľade Dallasu. Kris Versteeg, Tyler Toffoli, dvojbodový Anže Kopitar (víťazný gól) a Dustin Brown prekonali z jedenástich striel Kariho Lehtonena, ktorého v úvode druhej tretiny nahradil v bráne Antti Niemi. Za jeho chrbát prešla zo zvyšných jedenástich striel iba tá z hokejky Trevora Lewisa. Rob Scuderi dvakrát asistoval a Jhonas Enroth predviedol pri druhej výhre Kings po sebe 24 zákrokov. Prekonali ho Alex Goligoski, ktorý skóroval po prvý raz od 9. februára (po 16 zápasoch) a Cody Eakin v presilovej hre. Stars prehrali druhý zápas v sérii a aj druhý vzájomný proti Los Angeles v sezóne. Vincent Lecavalier si pripísal asistenciu vo svojom 1200. zápase v NHL, pričom túto métu dosiahol ako 11. aktívny hráč. Tréner Dallasu Lindy Ruff absolvoval svoj 1400. duel na lavičke tímu NHL, čím vyrovnal zápis Pata Quinna na šiestom mieste histórie.

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar, 2. R. Scuderi, 3. V. Lecavalier (všetci LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 13:41 1 1 2 +1 0 2 1
Z. Chára (BOS) 23:29 0 0 0 +1 0 1 2
M. Marinčin (TOR) 26:41 0 2 2 +3 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies