Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Slováci v NHL

Gáborík strelil 200. gól, Halák vychytal nulu

V sobotných zápasoch sa do bodovania zapísali dvaja slovenskí hráči. Zo svojho 200. gólu v kariére sa tešil Marián Gáborík. V montrealskej bráne stále Jaroslav Halák, ktorý vychytal shutout.

Minnesota privítala na domácom ľade Los Angeles. V stretnutí, v ktorom sa stretli piati Slováci, bol stredobodom pozorností Marián Gáborík, od ktorého sa očakávalo, že by mohol dosiahnuť svoj jubilejný 200. gól v kariére. Slovenskému útočníkovi sa to napokon aj podarilo, keď v 56. minúte uzatváral skóre zápasu na 2:0. Na jeho jubilejný a v tejto sezóne 36. presný zásah mu nahrával Pavol Demitra. Minnesota vyhrala 2:0. Marián Gáborík bol po zápase vyhlásený za tretiu hviezdu zápasu. prvou sa stal brankár Niklas Backstrom, ktorý vychytal čisté konto. O víťazstve Wild rozhodol víťazným gólom Brian Rolson, ktorý sa stal druhou hviezdou. Gáborík si s Demitrom do štatistík pripísali aj plusový bod. Branko Radivojevič odohral skoro 18 minút, no do bodovania sa nezapísal. V drese hostí odohral 26 minút obranca Ľubomír Višňovský, ktorý si do štatistík pripísal iba jednu strelu. Michal Handzuš taktiež nebodoval, na ľade strávil 17 minút.

Jaroslav Halák nastúpil na svoj druhý zápas v tejto sezóne. Pred domácimi fanúšikmi chytal po prvýkrát a lepší koniec si priať ani nemohol. Slovenský brankár sa stal prvou hviezdou zápasu po tom, čo vychytal svoj tretí shutout v kariére. Na Haláka smerovalo 30 striel, z ktorých ani jedna neskončila za jeho chrbtom. Dve strely naňho vyslal aj Miroslav Šatan, ktorý odohral niečo cez 17 minút. Islanders podľahli Montrealu 0:3. Góly Canadiens strieľali Hamrlík, Kovalev a Latendresse. „Tešil som sa na tento zápas, pretože to bol takmer rok, čo som chytal posledný zápas doma. Bolo to skutočne skvelé. Sú to veľmi dobrí fanúšikovia a podporovali nás počas celého zápasu,“ povedal po zápase Halák, ktorý privádzal strelcov Islanders do zúfalstva. „Mali sme niekoľko kvalitných šancí a on urobil niekoľko veľkých zákrokov. Rád by som nás videl premieňať naše šance o trochu lepšie, ale mali sme 30 striel. Je to jednoducho frustrujúce,“ povedal Bill Guerin. Dvadsaťdvaročný Halák odchytal svoj druhý celý zápas a zaznamenal druhé víťazstvo. Svoju domácu neporaziteľnosť predĺžil na osem zápasov.

Buffalo v Toronte porazilo domácich Maple Leafs 6:2. Slovenský obranca Andrej Sekera sa síce do kanadského bodovania nezapísal, ale aj tak mal za sebou dobrý zápas. Zo stretnutia, v ktorom odohral 21 a pol minúty, si odniesol dva plusové body.

Článok pokračuje pod reklamou

Detroit v domácom prostredí zaváhal v sobotnom zápase proti Nashvillu. Red Wings boli aktívnejším tímom, no brankára Ellisa sa im nepodarilo prekonať viac ako raz. Predators strelili tri góly a po zápase sa tešili z víťazstva 3:1. Tomáš Kopecký odohral 12 minút a do kanadského bodovania sa opäť nezapísal.

Phoenix podľahol na domácom ľade Edmontonu 2:5. Marcel Hossa v zápase odohral 8 minút, behom ktorých zaznamenal jednu strelu na bránu.

TRI HVIEZDY VEČERA:
#1 Brendan Morrison(C, Vancouver) 1+2
#2 Rob Niedermayer(C, Anaheim) 2+0
#3 Jaroslav Halák(B, Montreal) 30/30

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 30/30 - - - - - -
Tomáš Kopecký (DET) 11:59 0 0 0 0 0 0
Miroslav Šatan (NYI) 17:16 0 0 0 0 2 0
Andrej Sekera (BUF) 21:22 0 0 0 +2 0 0
Pavol Demitra (MIN) 17:25 0 1 1 +1 1 0
Marián Gáborík (MIN) 17:37 1 0 1 +1 3 4
Branko Radivojevič (MIN) 17:44 0 0 0 0 0 0
Michal Handzuš (LAK) 17:09 0 0 0 0 0 0
Ľubomír Višňovský (LAK) 26:01 0 0 0 0 1 0
Marcel Hossa (PHO) 08:01 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies