Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Slováci v NHL

Handzušovi sa sezóna nevydarila, no nebol sám

Michal Handzuš bol podľa Fox Sports najhoršou investíciou minulého leta. Sezóna sa však nevydarila viacerým slovenským hráčom. Len hŕstka svojimi výkonmi potešila.

Internetová verzia americkej televíznej spoločnosti Fox Sports publikovala zaujímavú analýzu, v ktorej sa skúmali najlepšie a najhoršie investície do minuloročných neobmedzených voľných hráčov. Slovenský hokej mal v analýze výsostne postavenie, keď za najhoršiu posilu vôbec bol označený center Michal Handzuš, ktorý v lete podpísal štvorročný kontrakt na 16 miliónov dolárov s tímom Los Angeles Kings. Handzuš odohral 81 stretnutí, v ktorých zaznamenal iba 21 kanadských bodov a až 19 mínusových bodov.

Sezóna však nedopadla zle len pre banskobystrického rodáka. Všeobecne sa táto sezóna dá pokladať za najmenej vydarenú z pohľadu slovenských hráčov. Trend z posledných rokov je klesajúci počet kanadských bodov u slovenských hráčov. Snáď sa už v budúcej sezóne zastaví.

Po odohraní základnej časti je čas na pohľad na výkony Slovákov. Nebudeme sa zdržovať rôznymi číslami, ale prejdeme hneď k menám. Základná časť sezóny 2007/08 sa nevydarila okrem Handzuša aj: Mezeiovi, Marcelovi Hossovi, Jozefovi Stümpelovi, Miroslavovi Šatanovi a aj Mariánovi Hossovi. Práve ten dosiahol v minulom ročníku 100 bodov. V tejto sezóne sa musel uspokojiť len s 66 bodmi, čo je jeho najhorší výkon od sezóny 2001/02.

So sezónou nemôžu byť spokojní ani Richard Zedník a Ladislav Nagy, ktorým sa sezóna skončila predčasne. Nagy odohral len 38 zápasov a zranil sa akurát v dobe, keď sa mu začínalo dariť. Rovnaké to bolo aj u Richarda Zedníka. Otázne však je aj to, či by sa týmto hokejistom darilo aj v prípade, že by sa nezranili a mohli hrať ďalej. Zranenie zastavilo aj Mareka Svatoša, ktorý v tejto sezóne opäť našiel streleckú mušku.

Otázka brankárov nie je tiež práve najpríjemnejšia. Obaja naši gólmani sezónu ukončili ako dvojky. Výkony Jaroslava Haláka určite neboli sklamaním. V tých pár zápasoch, čo dostal priestor v bráne Canadiens ukázal, že chytať vie. Peter Budaj nepodal také stabilné výkony, ako by Avalanche očakávali a navyše sa chytil Jose Theodore, ktorý odchytal výrazne väčší počet zápasov.

K tým svetlejším stránkam sezóny patrí určite Marián Gáborík, ktorý je najproduktívnejším Slovákom. S 83 bodmi a 42 gólmi si vytvoril osobné maximá. Viac sa čakalo od jeho spoluhráča Pavla Demitru, ale z pohľadu výkonov na ľade, z ktorých čerpal tím, nezažil zlú sezónu. Chára má za sebou vynikajúci ročník. Ako kapitán dotiahol Boston do play-off a vytvoril si osobné maximá s 51 bodmi a 17 gólmi.

Svoj štandard v NHL odohrali Branko Radivojevič, Milan Jurčina, Andrej Meszároš, Marek Svatoš. Výkonmi potešil Tomáš Kopecký, ktorý si vybudoval v zostave Red Wings pevné miesto. Solídnu sezónu má za sebou Višňovský, ktorý v druhom najslabšom tíme ligy veľa priestoru na budovanie kvalitných štatistík nemal.

Sezóna 2007/08 priniesla aj debuty slovenských hráčov v NHL. Obrancovia Ivan Baranka a Boris Valábik zažili svoj debut. Baranka odohral síce len jeden zápas, no ukázal, že z neho bude kvalitný obranca vhodný pre najlepšiu ligu sveta. Valábik odohral niekoľko stretnutí a u súperov si budoval hlavne rešpekt. Tím bol s jeho prácou spokojný.

Až nadmieru veľká spokojnosť panovala v Buffale s výkonmi obrancu Andreja Sekeru. Ten zažil nováčikovskú sezónu ako hrom. Odohral 37 zápasov, v ktorých strelil dva góly a zaznamenal 8 bodov. Patril k najvyťahovanejším obrancom Buffala a vybudoval si pevne miesto v základnej zostave, o ktoré by nemal prísť ani v budúcej sezóne.

A teraz je čas na play-off. Snáď sa v ňom bude dariť slovenským zástupcov a dočkáme sa aj Stanley Cupu.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies