Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
«

Slováci v NHL

Uplynulý týždeň v NHL v kocke

Najdôležitejšie udalosti, ktoré sa v National Hockey League udiali za uplynulý týždeň. Rýchlo, prehľadne a len na SlovakNHL.sk.

Pondelok: V pondelok sa hrali len dva zápasy a v každom sa predstavil jeden náš obranca. Prvý zápas sa začal v Montreale, kde domáci viedli v sérií už 3:1 a Boston ešte dokázal dotiahnuť na 3:3, tak sa začínalo v podstate od znova. Bol síce vyrovnaný stav na zápasy, ale na tomto dueli to nebolo badať. Habs si už nemohli dovoliť zaváhať a Bruins doslova rozsekali 5:0. V zápase číslo 2 medzi Washingtonom a Philadelphiou sa hral šiesty zápas a Capitals sa dobrým výkonom zaslúžili o to, že bude aj siedmi, ktorý bude už iste rozhodujúci. Smutná správa prišla z Minnesoty - Pavol Demitra odmietol pozvánku do reprezentácie. Dôvodom je rokovanie o novej zmluve, ktorá vzhľadom na jeho vek môže byť aj posledná v NHL.

Utorok: Druhý deň v týždni sa hrali posledné dva zápasy prvého kola play-off. V oboch už išlo o veľa – stav série pred zápasom bol predsa 3:3, čo by znamenalo, že víťaz dnešného stretnutia ide do kola s poradovým číslom dva. V dueli medzi Washingtonom a Philadelphiou bol hlavnou hviezdou večera brankár Flyers Biron, ktorý pochytal 39 striel súpera. Hlavne jeho zásluhou „Letci“ vydreli výhru 3:2 po predĺžení. Na západe, kde spolu hrali San Jose a Calgary bol tým naj hráčom veterán Jeremy Roemick, ktorý v poslednom zápase získal fantastické štyri body (2+2) a Sharks po stretnutí, ktoré skončilo 5:3 v ich prospech, idú ďalej. Veľké správy prišli zo zámoria aj ohľadom našich zástupcov v NHL. Zdenovi Chárovi sa dostalo aspoň akej – takej satisfakcie po vyradení jeho Bostonu z play-off v podobe nominácie na James Norris Trophy, pre najlepšieho obrancu. Nominácia to bola iste zaslúžená, veď to bola jeho najlepšia sezóna v National Hockey League aspoň čo sa bodov týka. No a žeby nezačali zas reči ohľadom vymierania talentov na Slovensku, tak mladý Tomáš Marcinko podpísal nováčikovský kontrakt s New York Islanders. Za všetko snáď bude vypovedať to, čo o ňom povedal generálny manažér klubu, Garth Snow : „Je to veľký a silný obojsmerný center. Je to správny líder.“

Streda: Stredu sa nehral žiaden zápas – takže to možno chápať ako dajaký prechodník medzi kolom jeden a dva v play-off. Predsa len sa pár vecí našlo o čom vám môžem napísať, takže úplnú dieru v podobne tohto dňa mať nebudete :-). Informovali sme v jednej z minulých častí týždňa v NHL, v kocke – Vancouver odvolal generálneho manažéra Dave Nonnisa. Teraz Canucks oznámili, kto bude jeho nástupcom – Mike Gillis, bývalí hráč NHL. Ďalej vyšla najavo nominácia na Calder Trophy, pre najlepšieho nováčika NHL. Patrick Kane, Nicklas Backstrom a kolega Patricka v Chicagu, Jonathan Toews. Nedá mi nespomenúť opäť aj Slováka. Tentokrát to bude Tomáš Kopecký, ktorý úspešne podstúpil operáciu ľavého kolena. Tá by ho mala z hry vyradiť na 4 – 6 mesiacov.

Štvrtok: V maratóne, inak nazývanom play-off sme sa opäť posunuli. Zohrali sa 2 zápasy a jeden z nich sa iste zapíše do histórie slovenského hokeja. Bude to stretnutie Detroit Red Wings – Colorado Avalanche, kde po 22 minútach vystriedal v bránke Avs Theodora náš, Budaj. Stal sa tak prvým Slovákom, brankárom, ktorý nastúpil na play-off NHL. Peter už síce za svoj chrbát nepustil žiadnu strelu súpera, aj tak však Colorado prehralo 4:3. Vydreté, ale dôležité víťazstvo si pripísali Montrealčania. Zápas s Philadelphiou rozhodli až v predĺžení – 4:3. Pre divákov iste skvelú správu oznámila televízna spoločnosť NBC. Vďaka nárastu sledovanosti až o 11% predĺžia zmluvu s vedením ligy a prenosy na tejto americkej TV budú môcť sledovať aj na budúci rok.

Piatok: Keď sa väčšina ľudí na Slovensku pripravovala na spánok, alebo premýšľala čo s nastávajúcim víkendom tak sa za Atlantickým oceánom, presnejšie v Pittsburghu udial obrat, aký sa len tak nevidí. New York Rangers už vyhrával 3:0 a hráči si zrejme mysleli, že je všetko v suchu a v duchu sa zrejme pripravovali na nadchádzajúci zápas. To však neplatí o domácich „Tučniakoch“, ktorí nielen že dokázali vyrovnať, oni ten zápas napokon vyhrali 5:4! Nás môže tešiť výkon Mariána Hossu, ktorý zaznamenal jeden gól. V ďalšom zápase si zas poradili Dallaské „Hviezdy“ so San Jose. Výhra sa však nerodila ľahko a k výsledku 2:3 sme sa dopracovali až v predĺžení. Bohužiaľ, veľmi smutná správa prišla z Colombusu. Väčšinový vlastník klubu John H. McConnel v piatok zomrel vo veku 84 rokov. McConnell patril medzi tých statočných, ktorí dotiahli NHL do Columbusu a tak sa zapísal naveky do histórie najlepšej hokejovej ligy sveta.

Sobota: Detroit je momentálne vo veľkej forme. Potvrdili to hráči Red Wings aj v sobotnom zápase proti Coloradu, keď opäť nedovolili jednotke Avs Theodoreovi, aby dochytal celý zápas. Musíme však potvrdiť, že Jose sa lepší – minule si zachytal 22 minút, teraz už 31! :-) Počas trónenia Budaja v bránke sa z gólu tešil len Franzen, ktorý zaknihoval svoj prvý hattrick v NHL. Stav stretnutia : 5:1 a série 2:0 (z pohľadu Detroitu). V druhom zápase medzi Montrealom a Philadelphiou sa v akcií nepredstavil žiaden Slovák a aj bez nášho zástupcu sa tešili Flyers z prvého bodu v sérií po výhre 4:2. Teraz ich čaká „dvojzápasovka“ doma, za stavu 1:1.

Nedeľa: Aj Pittsburgh nad New Yorkom Rangers aj Dallas nad San Jose si zatiaľ počínajú v sérií úplne jednoznačne. Obaja už vedú po nedeľnej porcií play-off vedú 2:0 na zápasy. Výhru Penguins začal zariaďovať už Jordan Staal a pri konci kozmeticky ešte upravil strelou do prázdnej bránky Hall. Marc Andre Fleury kryl všetky strely Rangers a s čistým kontom sa stal prvou hviezdou zápasu. Na pohľad jednoznačnejšie pôsobí víťazstvo Dallasu – 5:2. Verte však, že to je len prvý dojem. Stars prehrávali ešte na začiatku tretej tretiny 1:2. Štyri góly v poslednej časti hry však znamenali ďalšiu dôležitú výhru nad Sharks, ktorí vedia pokúsať...




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies