Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
«

Slováci v NHL

Hossa poslal Pittsburgh do finále konferencie!

Pittsburgh Penguins – New York Rangers 3:2 PP (konečný stav série: 4-1)
Piaty duel série medzi Pittsburghom a NY Rangers sa musel rozhodnúť až v predĺžení. Pens vstupovali do stretnutia za stavu 3:1 na zápasy a s odhodlaním ukončiť sériu a radovať sa z postupu do finále konferencie pred domácimi fanúšikmi. Domáci boli v prvej a druhej tretine aktívnejším tímom. Prvý gól prišiel v 29. minúte a dosiahol ho na radosť domácich fanúšikov Marián Hossa. Slovenský útočník sa presadil počas presilovky strelou zápästím. Domáci si v druhej dvadsaťminútovke zakričali „gól“ ešte v 33. minúte, kedy sa strelecky presadil Evgeni Malkin. Tretia tretina vyšla lepšie hosťom. Rangers sa podarilo stav zápasu vyrovnať. Najskôr sa z gólu tešiť nováčik Lauri Korpikoski a o vyrovnanie sa postaral Nigel Dawes. Korpikoski strelil svoj prvý gól v kariére NHL. Do konca tretiny sa už nič dôležité neudialo a tak sa po 60 minútach muselo predlžovať. Vstup do predĺženia mali lepší domáci hokejisti, ktorí mali možnosť hrať presilovku. Predĺženie patrilo Pittsburghu, zápas Mariánovi Hossovi. Slovenský útočník sa stal hrdinom zápasu po tom, čo v 68. minúte rozhodol o víťazstve 3:2 a postupe do finále Východnej konferencie, v ktorom sa Pittsburgh stretne s Philadelphiou. Kľúčovú akciu zápasu začal Sidney Crosby, ktorý poslal puk na hokejku Dupuisa. Ten chcel puk vrátiť Crosbymu, no ten sa odrazil od korčule protihráča na hokejku Mariána Hossu, pre ktorého nebol problém streliť gól, ktorým ukončil sezónu klubu, v ktorom väčšiu časť sezóny odohral jeho brat Marcel. Penguins vyradili Rangers pomerom 4:1 na zápasy a Marián definitívne ukázal, že jeho príchod do Pittsburghu bol pre klub výhodný...

Príklep: Pittsburgh postúpil do svojho prvého finále konferencie od roku 2001. ... Vo finále Východnej konferencie sa stretnú najslabší tím minulej sezóny(Philadelphia) a druhý najslabší tím predminulej sezóny(Pittsburgh). ... Marián Hossa strelil svoj 5. gól v aktuálnom play-off(0,55 gólu na zápas). V predchádzajúcich 55 zápasoch play-off dosiahol 13 gólov(0,23 gólu na zápas).

Dallas Stars – San Jose Sharks 2:1 PP4 (konečný stav série: 4-2)
Dallas skompletizoval najlepšiu štvorku sezóny, keď po víťazstve v šiestom zápase postúpil do finále Západnej konferencie. Keď si fanúšikovia sadali na svoje miesta, určite netušili, že si niektorí v aréne aj pospia. Skóre stretnutia otvoril v 25. minúte Antti Miettinen. San Jose na začiatku tretej tretiny vyrovnalo zásluhou Ryana Clowa. Po 60 minútach bol stav nerozhodný 1:1 a tak nasledovalo predĺženie. Stav bol nerozhodný aj po prvom, druhom a treťom predĺžení. Hráči mali za sebou akoby jeden dvojzápas. Trojzápas sa však už nekonal. V štvrtom predĺžení prišiel radostný moment pre domáci tím, ktorý znamenal postup do finále konferencie. Campbell sa v najmenej vhodný čas dopustil faulu a Stars hrali presilovku. V 130. minúte sa strelecky presadil Brenden Morrow a Dallas sa mohol začať tešiť na finále konferencie, v ktorom narazí na Detroit. Morrow sa stal treťou hviezdou, aj keď strelil asi najdôležitejší gól série. Hviezdami stretnutia boli obaja brankári. Evgeni Nabokov zaznamenal 53 zákrokov a Marty Turco dokonca až 61. Zápas trval 129 minút a 3 sekundy, čím sa do histórie zapísal ako piaty najdlhší v modernej ére a celkovo ôsmy najdlhší v histórii NHL.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies