Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
«

Slováci v NHL

Otvárací zápas finále na Západe vyhrali Red Wings

Detroit Red Wings – Dallas Stars 4:1 (stav série: 1-0)
Fanúšikovia sa konečne dočkali a po niekoľkých dňoch voľna sa k nám opäť dostáva prúd toho najlepšieho hokeja. Prvé finále konferencie sa odohralo na Západe, kde Detroit privítal Dallas. Red Wings ukázali, že ich forma z predchádzajúcich zápasov nebola náhodná a opäť svojho súpera zdolali. Detroit prechádza play-off zatiaľ ako nôž maslom a aj úvodný zápas finále naznačil, že by to cez Dallas mala byť povinná jazda do finále Stanley Cupu. Hlavne keď Dallas vyzeral na úvod trochu unavený. NHL je však NHL a môže sa stať všeličo. V prvom dueli to však bolo tak, že si Red Wings dokázali vypracovať štvorgólové vedenie a potom zo svojej snahy ubrali, čo sa snažil využiť Dallas, ktorý však dokázal streliť len jeden gól. Osgooda prekonal v 39. minúte Morrow. Góly za Detroit strieľali Brian Rafalski, Johan Franzen(už 12. gól v play-off), Tomas Holmstrom a Valtteri Filppula. Prvé tri góly padli počas presilovej hry a na dva z nich nahrával Nicklas Lidstrom, ktorý sa stal druhou hviezdou zápasu. Tou provu bol autor gólu a asistencie Tomas Holmstrom. Detroit pred domácimi fanúšikmi vyhral už siedmy zápas v rade v play-off. Klub naposledy vyhral Stanley Cup v roku 2002, čo už je 6 rokov dozadu. Patrilo by sa získať ďalší, to si myslia domáci fanúšikovia, ktorí svojich miláčikov hnali počas zápasu dopredu. Nechýbala ani povestná chobotnička... Nicklas Lidstrom, kapitán klubu, fanúšikov oslovil myšlienkou, ktorá v nich vyvolá ešte väčší pocit hladu po striebornom pohári. Detroit je podľa neho ešte silnejší ako v rokoch, keď sa mu podarilo vyhrať posledné tri Stanley Cupy. „Obávam sa toho, ako hrali Red Wings. Obávam sa toho, ako sme hrali my,“ vyjadril sa tréner Dallasu Dave Tippet a svoje si myslí aj Brenden Morrow: „Mali sme dobré dve alebo tri striedania, no potom ľad patril domácim.“ Druhý zápas sa v Joe Louis Arene odohrá v sobotu a pred odchodom do Dallasu by si Red Wings radi vypracovali dvojzápasové vedenie v sérii. Brankárovi Martymu Turcovi sa v Detroit moc nedarí, keď v JLA nevychytal ani jedno víťazstvo z 10 zápasov. V otváracom zápase zaknihoval 27 zákrokov.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies