Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Gáborík sa stal hviezdou zápasu, šesť slovenských bodov

Jedenásť slovenských hokejistov sa predstavilo v 13 predvianočných stretnutiach. Do kanadského bodovania sa zapísalo päť Slovákov, no najvýraznejšie Marián Gáborík, ktorý sa presadil aj strelecky. Peter Budaj nechytal.

Marián Gáborík strelil gól a pridal asistenciu pri víťazstve Minnesoty nad Carolinou 3:2, čím pomohol k ešte len druhému víťazstvu Wild v posledných deviatich stretnutiach. Hurricanes boli aktívnejším tímom a dominovali hlavne v prvej a tretej tretine. Výborný výkon však podal brankár domáceho tímu Niklas Backstrom, ktorý zlikvidoval 35 striel Canes a inkasoval len z hokejok Brind’Amoura a Whitneyho. Wild na začiatku druhej tretiny prehrávali 0:2, no domáce publikum sa už v prvej polovici stretnutia dočkalo vyrovnania. Najskôr znížil Clutterbuck a potom dosiahol svoj tretí gól v sezóne Marián Gáborík, ktorý mal prsty aj pri prvom góle Wild. Víťazný presný zásah zaznamenal ešte v druhej tretine Stephane Veilleux. Po zápase bol za prvú hviezdu vyhlásený Mikko Koivu, ktorý znamenal dve asistencie. Slovenský útočník bol druhou hviezdou stretnutia a za tretiu vyhlásili odborníci v St. Paul brankára Backstroma. Gáborík odohral necelých 19 minút a okrem dvoch bodov zaznamenal aj 5 striel.

Tim Thomas

Tim Thomas

Hráči Bostonu budú mať pekné Vianoce. Najlepší tím Východnej konferencie potvrdil svoju formu aj v ťažkom stretnutí proti New Jersey, ktoré Bruins vyhrali 2:0. Boston si upevnil svoju pozíciu lídra konferencie a predĺžil svoju víťaznú sériu na šesť zápasov. Jediným negatívom zápasu bola skutočnosť, že Phil Kessel po prvýkrát po 18 zápasoch nebodoval a neprekoná tak klubový rekord v počte zápasov s bodom v sérii. Prvý a aj víťazný gól strelil Milan Lucic, ktorý dorazil do brány tvrdú strelu Zdena Cháru, ktorý si tak do štatistík pripísal asistenciu. Gólom do prázdnej brány potom poistil víťazstvo Bruins David Krejčí. Kapitán Chára odohral 29 minút a 16 sekúnd a štatistiky si obohatil aj o dva plusové body a 5 striel.

V treťom zápase po sebe sa do kanadského bodovania zapísal obranca Boris Valábik. V utorkovom stretnutí proti NY Islanders pomohol svojmu tímu k víťazstvu jednou asistenciou, keď v 9. minúte nahrával na gól Mathieuovi Schneiderovi. Thrashers do polovice stretnutia viedli 2:0, no Islanders sa podarilo vyrovnať. V 48. minúte však o víťazstve Thrashers rozhodol svojim 14. gólom v sezóne Bryan Little a na konečných 4:2 upravil presnou strelou do prázdnej brány Colby Armstrong. Valábik odohral vo víťaznom stretnutí 13 a pol minúty.

Článok pokračuje pod reklamou

Detroit privítal na domácom ľade rivala z Centrálnej divízie, tím St. Louis Blues. Red Wings boli aktívnejším tímom a na domácom ľade potvrdili rolu favorita, keď zápas vyhrali pomerom 4:1. Hlavnou hviezdou zápasu bol domáci útočník Pavel Datsyuk, ktorý hrá v poslednej dobe vo výbornej forme. V utorkovom stretnutí strelil najproduktívnejší hráč tímu dva góly a pridal aj asistenciu. Do kanadského bodovania sa zapísal aj Marián Hossa, ktorý nahrával na Datsuykov druhý gól, ktorý padol v oslabení. Góly Detroitu strieľali aj Lidstrom a Holmstrom. Jediný presný zásah Blues zaknihoval Berglund, ktorý v 42. minúte prekazil Conklinovi shutout. Hossa v zápase odohral necelých 17 minút a zaznamenal aj plusový bod a štyri strely na bránu. Jeho spoluhráč Tomáš Kopecký nebodoval a v stretnutí strávil na ľade niečo cez 9 minút, počas ktorých ohrozil bránu súpera trikrát.

Richard Zedník

Tomáš Vokoun a Richard Zedník

Útočník Richard Zedník je posledným Slovákom, ktorý sa v predvianočný utorok dokázal zapísať do kanadského bodovania. Zedník zaznamenal bod za asistenciu v stretnutí Floridy proti Nashvillu, ktoré Panthers vyhrali pred domácimi fanúšikmi 3:0. Zedník nahrával na druhý gól stretnutia, ktorý strelil Stillman. Hviezdou zápasu bol však český talent Michal Frolík, ktorý strelil dva góly. Ten druhý do prázdnej brány. Čisté konto vychytal Tomáš Vokoun, ktorý zlikvidoval všetkých 27 striel Preds. Napriek prehre podal výborný výkon aj Pekka Rinne, ktorý zaznamenal rovných 40 zákrokov. Zedník odohral v zápase 16 minút a Rinneho ohrozil šiestimi strelami. Okrem asistencie si do štatistík pripísal aj dva plusové body.

Los Angeles si s Columbusom poradilo rovnakým pomerom ako Florida s Nashvillom. Do kanadského bodovania sa však nezapísal slovenský útočník Michal Handzuš, ktorý tak nenapodobnil svojho kamaráta Richarda Zedníka. Góly Kings strieľali Ivanans, O’Sullivan a Harrold. Handzuš odohral 19 minút a na svoje konto si pripísal iba dva strelecké pokusy.

Andrej Meszaros

Andrej Meszároš a Mike Smith

Dvaja Slováci sa vo vzájomnom stretnutí stretli v Pittsburghu, kde domáci Penguins hostili Lightning z floridskej Tampy Bay. Z víťazstva 2:0 sa tešili hostia, ktorí zvíťazili zásluhou gólov Pettingera a Szczechuru a čistého konta Mika Smitha, ktorý proti Penguins veľa roboty nemal. Zaznamenal len 15 zákrokov. Penguins sa ofenzívne trápili a najaktívnejší boli v prvej tretine, keď vyslali na bránu hostí 8 striel. Miroslav Šatan sa pokúsil streliť gól trikrát, no neúspešne. Nebodoval ani obranca Tampy Andrej Meszároš, ktorý odohral 26 minút a zaznamenal jeden plusový bod.

Obranca Milan Jurčina nemá za sebou najlepší zápas sezóny. Spolu s Alznerom boli pri troch inkasovaných góloch a zaznamenali tri mínusové body. No nakoniec sa aj oni mohli tešiť z víťazstva Capitals. Čerešničkou na torte famózneho obratu Caps bol víťazný gól v predĺžení, ktorý strelil Shaone Morrisonn. Capitals po polovici stretnutia prehrávali s Rangers už 0:4, no nevzdávali sa napokon sa im podarilo do 53. minúty vyrovnať. Jurčina odohral v zápase 18 minút.

Pavol Demitra nebodoval a nepodarilo sa to ani jednému z jeho spoluhráčov, ktorí rovnako nenašli recept na brankára Nabokova. Ten zastavil všetkých 33 striel Canucks a pomohol Sharks k víťazstvu 5:0. Góly San Jose strieľali Blake, Marleau, Setoguchi, Thornton a Plíhal.

Colorado nastúpilo v bráne bez Petra Budaja a podarilo sa mu potešiť domácich fanúšikov, ktorí si v 62. minúte zajasali na počesť víťazstva 5:4 nad Phoenixom. Raycroft čelil 23 strelám, z ktorých inkasoval 4 góly. Avalanche podali jeden zo svojich najlepších ofenzívnych výkonov sezóny a bránku Coyotes ohrozili 48 strelami. Zápas však pre zranenie nedohral Paul Stastny, ktorý utrpel zlomeninu pravého predlaktia.

SlovakNHL.sk želá všetkým čitateľom šťastné a veselé Vianoce.
So sumárom sa opäť stretneme 27.12., kedy už budeme informovať aj o prvom dní Majstrovstiev sveta juniorov. Snáď sa bude našim dariť lepšie ako v príprave.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Boris Valábik (ATL) 13:28 0 1 1 0 2 0
Milan Jurčina (WAS) 18:01 0 0 0 -3 1 2
Zdeno Chára (BOS) 29:16 0 1 1 +2 5 0
Michal Handzuš (LAK) 19:07 0 0 0 0 2 0
Richard Zedník (FLO) 16:06 0 1 1 +2 6 0
Andrej Meszároš (TAM) 25:53 0 0 0 +1 4 0
Miroslav Šatan (PIT) 15:22 0 0 0 0 3 2
Marián Hossa (DET) 16:48 0 1 1 +1 4 0
Tomáš Kopecký (DET) 09:18 0 0 0 0 3 0
Marián Gáborík (MIN) 18:46 1 1 2 0 5 0
Pavol Demitra (VAN) 18:48 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies