Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Slováci v NHL

Budaj vychytal víťazstvo nad Detroitom

V jedenástich sobotných stretnutiach sa predstavilo desať slovenských hokejistov. Najviac ich bodlo v Denveri, kde sa stretli štyria. Peter Budaj v tomto stretnutí zastavil 41 striel a vychytal víťazstvo nad obhajcom titulu. Zo Slovákov v sobotu bodoval len Michal Handzuš.

Colorado v noci nastúpilo na stretnutie proti Detroitu. Hokejistom Avalanche sa podarilo získať cenné dva body, keď zdolali obhajcu titulu 4:3 po samostatných nájazdoch. Slovenský brankár Peter Budaj prispel k výhre 41 zákrokmi a 3 vychytanými samostatnými nájazdmi. Po stretnutí bol vyhlásený za tretiu hviezdu duelu. V drese domáceho Colorada sa po šiestich vynechaných zápasoch ukázal Marek Svatoš. Slovenský pravý krídelník strávil na ľade 11 minút a bodovo sa nepresadil. V drese Detoritu nechýbali dvaja slovenskí útočníci. Ani jeden z dvojice Marián Hossa, Tomáš Kopecký sa však do kanadského bodovania nezapísal. Hossa opäť vyslal na bránu súpera 5 striel, no gól nestrelil už v štvrtom zápase po sebe. Hokejisti Red Wings v konečnom dôsledku môžu byť radi, že získali aspoň bod za remízu v normálnej hracej dobe. Po prvej tretine prehrávali už 0:3. V druhej sa im však podarilo vyrovnať, no Budaja už neprekonali ani v samostatných nájazdoch. Ten víťazný premenil útočník Colorada Wojtek Wolski. Svatoš svoj nájazd na gól nepremenil.

Do kanadského bodovania sa v sobotu dokázal zapísať len jediný slovenský hokejista. V stretnutí Phoenixu proti Los Angeles pomohol Kings k víťazstvu 4:0 jednou asistenciou aj center Michal Handzuš. Banskobystrický rodák odohral v stretnutí necelých 23 minút a okrem asistencie si svoje konto obohatil aj o jeden plusový bod. Svoj prvý shutout v kariére vychytal Jonathan Quick, ktorý štartoval v šiestom stretnutí v NHL. K víťazstvu Los Angeles prispel dvoma gólmi Alexander Frolov a presadili sa aj Raitis Ivanans a Jarret Stoll.

Ďalší zápas, ďalšie víťazstvo pre Bruins. Blake Wheeler pomohol dvoma gólmi k víťazstvu Bostonu 4:2 nad Carolinou. K siedmemu víťazstvu Bruins v rade dopomohli aj góly Michaela Rydera a Chucka Kobasewa. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral necelých 30 minút a do kanadského bodovania sa nezapísal. Zo stretnutia asi však odniesol aspoň jeden plusový bod. Darí sa mladému českému útočníkovi Davidovi Krejčímu, ktorý zaznamenal asistenciu a bodoval už v siedmom zápase v sérii.

Článok pokračuje pod reklamou

Vo vzájomnom stretnutí na seba opäť narazila Tampa Bay a Florida. Derby opäť vyhrali „blesky“, ktoré si tentokrát s Panthers poradili v normálnom hracom čase. K víťazstvu 6:4 výrazne pomohli štvorbodový Martin St. Louis a trojbodový Vinny Lecavalier. V stretnutí sa predstavili aj dvaja Slováci. Do bodovania sa však nezapísal ani domáci Andrej Meszrášoš, ani hosťujúci Richard Zedník. Obaja si zo stretnutia odniesli jeden mínusový bod. Zedník odohral svoj 700. zápas v NHL.

Andrej Sekera odohral 23 a pol minúty v stretnutí Buffala s NY Islanders. Vo vyrovnanom stretnutí sa o víťazovi muselo rozhodnúť až v samostatných nájazdoch. Už po dvoch sériách bolo rozhodnuté o víťazstve Sabres(4:3), z ktorého mal určite radosť aj slovenský obranca. Zo stretnutia si však odniesol aj jeden mínusový bod.

V akcii sa v sobotu predstavil aj útočník Miroslav Šatan, ktorého tím sa stretol s Montrealom. Pittsburgh zo zápasu nevyšiel ako víťaz, aj napriek tomu, že bol aktívnejším tímom. K víťazstvo Canadiens prispel hetrikom Andrei Kostitsyn a 32 zákrokmi Carey Price. Vďaka tomu zvíťazili Canadiens 3:2. O dva góly Penguins sa postarali Pascal Dupuis a Sidney Crosby. Ani pri jednom z gólov sa nepodarilo zapísať do bodovania Šatanovi, ktorý v stretnutí odohral 16 a pol minúty.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 41/44 - - - - - -
Marek Svatoš (COL) 11:03 0 0 0 0 0 0
Marián Hossa (DET) 20:59 0 0 0 0 5 2
Tomáš Kopecký (DET) 06:26 0 0 0 0 0 2
Zdeno Chára (BOS) 29:45 0 0 0 +1 0 0
Miroslav Šatan (PIT) 16:26 0 0 0 +1 2 0
Andrej Sekera (BUF) 23:33 0 0 0 -1 3 0
Richard Zedník (FLO) 15:29 0 0 0 -1 0 0
Andrej Meszároš (TAM) 23:53 0 0 0 -1 1 2
Michal Handzuš (LAK) 22:48 0 1 1 +1 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies