Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
«

Sumáre

Černák s Chárom rozdávali bodyčeky, Marinčin sa vrátil do akcie

V deviatich pondelkových zápasoch NHL hrali aj traja slovenskí obrancovia, z ktorých dvaja sa postavili proti sebe. Ani jeden z nich nebodoval, ale Erik Černák so Zdenom Chárom rozdávali bodyčeky. Nashville si zaistil play-off, dvaja brankári vychytali nuly.

Černák sa tešil z výhry nad Chárovým Bostonom. Obaja hrali tvrdo

Tampa Bay prišla o dve jednogólové vedenia, ktoré pripravil Steven Stamkos a do tretej tretiny vstupovala za nepriaznivého stavu 2:4. Stamkos potom prihrával na dva góly po sebe, aby pomohol k definitívnemu zvratu. Ten v poslednej minúte tretej tretiny zariadil Anthony Cirelli, ktorý nadviazal na góly Victora Hedmana a Nikitu Kučerova. Lightning tak napokon zdolali Boston 5:4, aby sa vrátili na víťaznú koľaj a vyhrali ôsmy zápas z posledných deviatich. S 32. domácou výhrou si vyrovnali klubový rekord. Andrej Vasilevskij čelil len 17 strelám, z ktorých ho dvakrát prekonal Brad Marchand a raz Charlie Coyle a Brandonom Carlom. Tuukka Rask opustil duel s 23 zákrokmi a Bruins prišli o sériu štyroch výhier. V zápase sme videli aj stretnutie slovenských obrancov dvoch rozdielnych generácií. Mladý Erik Černák odohral 20 a pol minúty, pričom si pripísal jeden mínusový bod, dve strely a až sedem bodyčekov – najviac v zápase. Veterán Zdeno Chára odohral skoro 24 minút, dve strávil za hákovanie na trestnej lavici a pripísal si aj plusový bod, jednu strelu a štyri bodyčeky – najviac v tíme. Stamkos dosiahol méty 40 gólov a 90 bodov v sezóne.

Stamkosov 40. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos (TBL), 2. B. Marchand (BOS), 3. A. Cirelli (TBL)

Článok pokračuje pod reklamou

Tavares zažiaril. Pri výhre nad Panthers bol aj Marinčin

Slovenský obranca Martin Marinčin sa po troch zápasoch vrátil do akcie a po chrípke odohral 15 minút a 41 sekúnd. Prezentoval sa jednou strelou a jedným bodyčekom, ale nebodoval. Naopak, veľmi produktívnu noc má za sebou jeho spoluhráč John Tavares, ktorý prvýkrát v kariére strelil štyri góly, aby doviedol Toronto k výhre 7:5 nad Floridou. Mitch Marner nazbieral tri asistencie, Zach Hyman gól a dve asistencie. Strelecky sa presadili aj Patrick Marleau a Jake Muzzin, Frederik Andersen pomohol k druhej výhre z posledných piatich zápasov 31 zákrokmi. Dvakrát ho prekonali Jonathan Huberdeau a trojbodový Jayce Hawryluk, raz Mike Matheson. Sam Montembeault inkasoval dva góly zo štyroch striel a už po štyroch minútach ho striedal Roberto Luongo. Ten kryl 28 striel. Panthers sa štvrtou prehrou z posledných piatich zápasov vzdialila účasť v play-off prakticky už do nereálnych výšin. Marleau sa s 1 651 odohranými duelmi v NHL vyrovnal Chrisovi Cheliosovi na šiestom mieste historického poradia.


Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (TOR), 2. J. Hawryluk (FLA), 3. Z. Hyman (TOR)

Schneider napravil zaváhanie a doviedol Devils k výhre nad Sabres

Cory Schneider bol po zaváhaní v úvode zápasu ako kameň a so 45 zákrokmi doviedol New Jersey k výhre 3:1 nad Buffalom. „Nemôžete dovoliť, aby vás jeden zlý gól potopil na celý zvyšok zápasu. To, aby som to napravil a aby som nás udržal v hre, ma motivovalo,“ poznamenal. Blake Coleman a Pavel Zacha strelili góly v presilovkách a druhú výhru po sebe poistil gólom do prázdnej brány Miles Wood. Jediný gól Sabres strelil Sam Reinhart, ktorému rozhodcovia po posúdení videa neuznali druhý gól pre nedovolené bránenie v hre brankárovi. „Úplne s tým rozhodnutím nesúhlasím,“ sťažoval sa po zápase tréner Phil Housley. Linus Ullmark čelil 20 strelám.

Hviezdy duelu: 1. C. Schneider, 2. P. Zacha, 3. B. Coleman (všetci NJD)

Penguins otočili zápas proti Rangeers, Blueger dvojgólový

Pittsburgh sa približuje k prvej pozícii v Metropolitnej divízii. Teddy Blueger strelil dva góly, Matt Murray urobil 33 zákrokov a Penguins dokázali zmazať dvojgólovú stratu, aby v pondelok porazili Rangers 5:2. Justin Schultz, Nick Bjugstad a Matt Cullen tiež skórovali, Phil Kessel a Marcus Pettersson pridali po dve asistencie. Murray má bilanciu proti Rangers 6-0-0 a v Madison Square Garden 5-0-0. Jeho tím ukončil výjazd s bilanciou 3-0-1 a na Washington stráca už len jeden bod. O góly domácich sa postarali Brendan Lemieux a Vinni Lettieri. Alexandar Georgiev zastavil 31 striel. New York viedol v 16. minúte 2:0, no nakoniec prehral šiesty zápas z posledných siedmich.

Hviezdy duelu: 1. T. Blueger, 2. M. Murray, 3. M. Cullen (všetci PIT)

St. Louis opäť zdolalo Vegas a natiahlo víťaznú šnúru

Traja rôzni strelci a 24 zákrokov Jordana Binningtona viedli k výhre St. Louis 3:1 nad Las Vegas. Vyhralo aj štvrtý zápas z domácej série a predĺžilo si bodovú šnúru na šesť duelov. Ivan Barbašev, Ryan O´Reilly a dvojbodový Zach Sanford sa postarali o góly Blues, ktorí zdolali Golden Knights aj v treťom vzájomnom súboji v sezóne a bodovali vo všetkých šiestich od ich vstupu do NHL (4-0-2). William Karlsson strelil jediný gól hostí v presilovke a Malcolm Subban kryl 19 striel pri ich druhej prehre po sebe. Prišli o päťzápasovú bodovú sériu aj o prvú šancu zaistiť si postup do play-off. Museli si poradiť bez chorého Sheu Theodorea. O´Reilly ukončil osemzápasové strelecké suchoty, Alex Pietrangelo si pripísal 300. asistenciu v kariére a Jonathan Marchessault 200. bod v lige. Oba tímy majú zhodne po 90 bodov.

Hviezdy duelu: 1. J. Binnington, 2. Z. Sanford, 3. R. O´Reilly (všetci STL)

Saros vynuloval Minnesotu, Nashville má istotu play-off

Juuse Saros zastavil všetkých 29 striel pri jeho treťom čistom konte v sezóne a siedmom v kariére. Doviedol ním Nashviile k futbalovému triumfu 1:0 na ľade Minnesoty, ktorým si zaistil miestenku v play-off v piatej sezóne po sebe. Od ročníka 2003/04 má na konte 12 účastí v play-off, čo je druhý najvyšší počet v lige po San Jose (14). O jediný presný zásah zápasu sa postaral Ryan Johansen už v piatej minúte vo vlastnom oslabení. Bol to jeho prvý gól od 9. februára a ukončil ním 19-zápasové strelecké suchoty. Devan Dubnyk chytil zvyšných 18 striel, ale Wild prehrali siedmy duel z ostatných deviatich. Na play-off strácajú dva body. Predators ukončili krátku sériu dvoch prehier a v St. Paul uspeli v riadnom hracom čase prvýkrát od 22. januára 2017.

Johansenov jediný gól zápasu:


Hviezdy duelu: 1. J. Saros (NSH), 2. D. Dubnyk (MIN), 3. R. Johansen (NSH)

Seguin, Faksa doviedli Dallas k výhre vo Winnipegu

Tyler Seguin strelil dva presilovkové góly po sebe, vrátane víťazného a dosiahol 30-gólovú métu piatykrát v kariére. Radek Faksa tiež dvakrát skóroval a Dallas zvíťazil vo Winnipegu 5:2, aby si vybudoval trojbodový náskok pred Coloradom na pozícii prvej divokej karty na západe. Esa Lindell otvoril skóre v strede zápasu, Alexander Radulov dvakrát asistoval a Ben Bishop predviedol 21 zákrokov pri druhej výhre Stars v posledných šiestich dueloch. Prekonali ho dvojbodový Kyle Connor a Patrik Laine, ktorí v tretej tretine znižovali stav z 0:4 na 2:4. Faksa potom trafil prázdnu bránu. Laine dosiahol 30-gólovú hranicu aj v jeho tretej sezóne v NHL, čo pred 21. narodeninami dokázali v histórii už iba Wayne Gretzky, Dale Hawerchuk a Jimmy Carson. Ročník 2018/19 je historicky prvý, v ktorom štyria Fíni strelili aspoň 30 gólov. Connor Hellebuyck urobil 32 zákrokov a Jets prišli o trojzápasovú domácu víťaznú sériu. Centrálnu divíziu vedú už len o dva body pred Nashville.

Seguinov i Laineho 30. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin, 2. B. Bishop (obaja DAL), 3. K. Connor (WPG)

Campbell zažiaril pri čistom konte, Kings ukončili víťaznú sériu Calgary

Jack Campbell podal životný výkon, keď zastavil všetkých 42 striel pri jeho druhom čistom konte v sezóne i v kariére. Doviedol ním Los Angeles k víťazstvu 3:0 v Calgary, treťom v sérii. Derek Forbort strelil rozhodujúci gól už po 57 sekundách hry, v tretej tretine skórovali Jonathan Brodzinski a Tyler Toffoli, ktorý trafil prázdnu bránu. Mike Smith čelil 20 strelám Kings, ktorí odišli na trojzápasový výjazd bez Iľju Kovaľčuka. Flames prišli o trojzápasovú víťaznú sériu, ale stále s prehľadom vedú Pacifickú divíziu i Západnú konferenciu. Mark Giordano ukončil sedemzápasovú bodovú sériu.

Forbortov skorý víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Campbell (LAK), 2. M. Smith (CGY), 3. A. Kopitar (LAK)

Detroit prehĺbil najväčšiu krízu San Jose v sezóne

Detroit si vypracoval náskok 3:0, ktorý mu napokon stačil na výhru 3:2 v San Jose. Bola preň štvrtou v posledných piatich zápasoch a vylepšil si vďaka nej bilanciu na aktuálnom výjazde na 3-1-0. Dylan Larkin skóroval už po 38 sekundách hry, Andreas Athanasiou a Christoffer Ehn (oslabenie) sa postarali o zvyšné góly Red Wings, kým Jonathan Bernier sa prezentoval 39 zákrokmi. Recept na neho našli Evander Kane v presilovej hre a Tomáš Hertl, ktorý päť sekúnd pred koncom tretej tretiny skorigoval šiestu prehru Sharks v sérii. Ťahajú najdlhšiu nepriaznivú šnúru od marca 2017 a na Calgary strácajú už šesť bodov. Martin Jones opustil duel s 20 zákrokmi.

Larkinov rýchly otvárací gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Athanasiou, 2. D. Larkin, 3. J. Bernier (všetci DET)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 20:33 0 0 0 -1 0 2 7
Z. Chára (BOS) 23:48 0 0 0 +1 2 1 4
M. Marinčin (TOR) 15:41 0 0 0 0 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies