Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
«

Správy z NHL

Boston s Torontom čaká kľúčový zápas, Colorado sa pokúsi spečatiť postup

Jozef Struhár  
19.04.2019

Piatok nám v kanadsko-americkej NHL prinesie dve stretnutia, v ktorých pôjde o veľa. Boston a Toronto si zahrajú o postupový mečbal, Colorado sa ho bude snažiť využiť na postup. Calgary však dá všetko do boja o prežitie.

01:00 Boston – Toronto 2:2

Zo série medzi dvoma rivalmi sa stalo to, čo mnohí pred jej štartom očakávali – vyrovnaná bitka. Boston bude teraz hostiť zápas číslo päť, ktorý býva za stavu 2:2 pre oba tímy kriticky dôležitý – jeden totiž získa postupový mečbal a druhý bude čeliť vyradeniu. Doteraz sa v sérii zakaždým ujalo vedenia Toronto.

„Páčili sa nám tri zo štyroch zápasov, ktoré sme v tejto sérii odohrali, tá energia a spôsob, akým sme korčuľovali,“ poznamenal tréner Mike Babcock. „Vo štvrtom zápase sme však urobili príliš veľa kritických chýb. Také chyby robiť nemôžeme. Zajtra budeme mať dobrú príležitosť to napraviť.“

Víťaz piateho zápasu v takejto situácii v 78,8 % prípadov nakoniec vyhral celú sériu. Preto sa Bruins budú snažiť zavedený trend narušiť a stať sa prvým tímom v sérii, ktorý vyhrá dva zápasy po sebe. Tréner Bruce Cassidy sa pritom rozhodol, že svojim zverencom vo štvrtok dopraje voľno a zrušil tréning s nádejou, že tak zvýši šance na úspech.

Článok pokračuje pod reklamou

„Play-off je iná liga ako základná časť a potrebujete ten oddych, aby sa malé poranenia dali do poriadku a pripravili ste sa na ďalší duel. Bolo pekné užiť si trochu času s rodinou, prečistiť si trochu hlavu,“ povedal David Krejčí. „Druhý zápas sme mali dobrý, ale ďalší sme prehrali. Boli sme už v tejto situácii aj predtým. Musíme sa pripraviť, mať dobré dopoludňajšie rozkorčuľovanie a zažiť aj dobrý večer.“

04:00 Calgary – Colorado 1:3

Byť najlepším tímom svojej konferencie v základnej časti neznamená veľa, keď sa v NHL začne play-off. Presvedčila sa o tom Tampa Bay, ktorá v štyroch zápasoch podľahla Columbusu. Teraz sa o tom môže presvedčiť Calgary, ktoré bude v piatok hostiť Colorado s nožom na krku – prehra znamená koniec sezóny.

„Musíme podať v piatom zápase série náš najlepší výkon. To je to, čo musíme urobiť. Musíme vyhrať jeden zápas a od toho sa potom odrazíme,“ povedal tréner Bill Peters.

Avalanche sú síce poslední zo 16 tímov v play-off s počtom bodov získaných v základnej časti, ale pred bojmi o Stanleyho pohár mali veľmi dobrú formu, ktorú si preniesli aj do série proti Flames. V piatok sa tiež pokúsia dať všetko do toho, aby sa radovali. Ak by uspeli, vyhrali by svoju prvú sériu v play-off od roku 2008.

„Vedieme 3:1, ale to nasledujúce víťazstvo bude to najťažšie. Ukončiť súperovi sezónu je vždy tá najťažšia vec. Viete, že na vás vo vlastnej aréne vyjdú so všetkým. Určite budú na tento duel pripravení,“ skonštatoval brankár Philipp Grubauer.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies