Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Správy z NHL

Rekapitulácia: Čo zaujímavé nám priniesol február?

Február bol v NHL na udalosti bohatý. Aby ste nestratili prehľad, prinášame vám jeho rekapituláciu. Tá sa nakoniec zaobíde bez spomienok na výmenu Tomáša Tatara, ktorá sa nakoniec pred prestupovou uzávierkou nezrealizovala. Slováci kluby nemenili.

1. február – Alexander Steen v drese St. Louis Blues a Valtteri Filppula v drese Detroitu Red Wings odohrali svoje 1000. zápasy v NHL
4. február – IIHF ohlásila mená hokejistov, ktorí budú uvedení do Siene slávy. Sú nimi Ryan Smyth, Kimmo Timonen, Mark Streit, Alexei Jašin a Mathias Seger.
4. február – Frölunda Indians sa stala víťazom hokejovej Ligy majstrov.
4. február – Joe Thornton dosiahol na hranicu 1500 bodov v NHL ako len 14. hráč v histórii.
5. február – Udiala sa výmena medzi Torontom a Los Angeles. Maple Leafs získali Jacka Campbella a Kylea Clifforda, opačným smerom putovali Trevor Moore, voľba v 3. kole draftu a podmienečná voľba v 3. kole draftu. Taktiež 50 % Cliffordovho platu ostáva Kings.
7. február – Lotyš Elvis Merzlikins sa stal len druhým brankárom s piatimi čistými kontami v rozmedzí ôsmych zápasov. Naposledy to dokázal Frank Brimsek ešte v sezóne 1938/1939.
7. február – Zach Parise odohral v drese Minnesoty 1000. zápas v NHL.
10. február – Ďalšia výmena, tentokrát medzi Pittsburghom a Minnesotou. Tučniaci obetovali za útočníka Jasona Zuckera voľbu v 1. kole draftu 2020 alebo 2021, Alexa Galchenyuka a Calena Addisona
10. február – Darnell Nurse predĺžil zmluvu s Edmontom o ďalšie dva roky. Ročne zarobí 5,6 milióna dolárov.
11. február – Jay Bouwmeester skolaboval na striedačke St. Louis. Rozhodcovia zápas úplne zrušili. Stalo sa tak len druhýkrát v histórii NHL. Boumeetser neskôr oznámil, že sezóna preňho skončila.
12. február – V sezóne plnej vyhodení trénerov, Winnipeg predĺžil spoluprácu s trénerom Paulom Mauriceom o tri roky
12. február – Vo Vancouveri slávnostne vyvesili pod strop haly dresy s číslami #22 a #33 patriace bratom Sedinovcom.
13. február – Andrew Cogliano odohral v drese Dallasu tisíci zápas v NHL.
13. február – Už ôsmy tréner prišiel v sezóne o prácu, tentokrát Bruce Boudreau, ktorého vyhodila Minnesota.
14. február – Zack Kassian dostal dištanc na dobu siedmych zápasov za zákrok na Erika Černáka. Je to zatiaľ najvyšší trest v tejto sezóne kvôli zákroku v zápase.
15. február – odohral sa zápas pod holým nebol v rámci Stadium Series medzi Coloradom a Los Angeles. Tyler Toffoli strelil hetrik ako prvý hráč v takomto zápase. Jeho Kings porazili Avalanche 3:1.
16. február – New Jersey opustili dvaja hráči. Andy Greene putoval do NY Islanders za Davida Quennevillea a voľbu v druhom kole draftu 2021. Blake Coleman putuje do Tampy Bay za Nolana Footea a voľbu v prvom kole draftu 2020 alebo 2021.
17. február – Vancouver Canucks získali z Los Angeles útočníka Tylea Toffoliho za útočníka Tima Schallera, nádejného mladíka Tylera Maddena, voľbu v druhom kole tohtoročného draftu a podmienečnú voľbu v štvrtom kole tohtoročného draftu.
18. február - Tím San Jose Sharks vymenil obrancu Brendena Dillona do tímu Washington Capitals za voľbu v druhom kole tohtoročného draftu a podmienečnú voľbu v treťom kole budúcoročného draftu. San Jose ostane aj 50% hráčovho platu.
18. február – Ottawa Senators vyradila dres s číslom #4, ktorý patril Chrisovi Phillipsovi. Za Sens odohral rekordných 1179 zápasov.
19. február - Vedenie Los Angeles Kings vymenilo Aleca Martineza do tímu Vegas Golden Knights za voľbu v druhom kole tohtoročného draftu a voľbu v druhom kole budúcoročného draftu
20. február - Tím Boston Bruins vymenil skúseného útočníka Davida Bakesa, nádejného obrancu Axela Anderssona a voľbu v prvom kole draftu do Anaheimu, ktorý opačným smerom poslal útočníka Ondřeja Kašeho. 25% Backesoveho platu ostáva Bostonu.
21. február – Pavel Francouz predĺžil zmluvu o dva roky. Spolu mu vynesie 4 milióny dolárov. Oslávil to svojou prvou nulou v NHL.
21. február - Tím New York Islanders vyradil číslo #27 patriace Johnovi Tonellimu. Bol kľúčovým hráčom pri zisku štyroch Stanley Cupov v rade.
22. február – Alexander Ovečkin sa stal len ôsmym hráčom, ktorý dosiahol hranicu 700 gólov v NHL.
22. február - Dave Ayres pracujúci ako rolbár v tíme Toronto Marlies z nižšej AHL, vychytal ako rezervný brankár v zápase proti Leafs výhru tímu Carolina Hurricanes. Zaznamenal 8 úspešných zákrokov pri 10 strelách a stal sa aj najstarším brankárom v histórii NHL, ktorý vychytal víťazstvo pri svojom debute. Mal 42 rokov a 194 dní. Starostka Raleigh, Marry-Ann Baldwinová, oznámila, že 25.2.2020 bude v Raleigh „Deň Davida Ayresa“.
23. február - Obranca Zach Bogosian podpísal v nedeľu ako neobmedzený voľný hráč jednoročnú zmluvu v hodnote 1,3 milióna amerických dolárov s tímom Tampa Bay Lightning potom, čo s nim Buffalo Sabres rozviazalo kontrakt.
23. február – Iľja Kovalčuk opäť mení dres. Montreal ho poslal do Washingtonu za voľbu v treťom kole draftu a zároveň si ponechá aj časť jeho platu. V 22 zápasoch v drese Habs zaznamenal 13 bodov. Momentálne majú jeho cap hit až štyri tímy NHL.
23. február –Edmonton získal Mikea Greena z Detroitu za útočníka Kylea Brodziaka a podmienečnú draftovú voľbu v roku 2020 alebo 2021.
24. február – Scottie Upshall po 759 zápasoch v NHL v dresoch St. Louis, Nashvillu, Philadelphie, Phoenixu, Columbusu a Floridy ukončuje hráčsku kariéru
24. február – Prvé veľké meno v deň uzávierky prestupov je J.G. Paegau. Ottawa vymenila svojho útočníka do tímu NY Islanders za podmienečnú voľbu v prvom kole draftu, voľbu v druhom kole a podmienečnú voľbu v treťom kole. Hneď potom podpísal s novým tímom šesťročnú zmluvu na 30 miliónov dolárov.
24. február – Vincent Trocheck taktiež mení dres. Z Floridy sa sťahuje do Caroliny. Opačným smerom putuje štvorica hráčov, menovite Erik Haula, Lucas Wallmark, Chase Priskie a Eetu Luostarinen
24. február – Patrickovi Marleauovi návrat do San Jose nevyšiel. Tím ho vymieňa za tretie kolo do Pittsburghu, kde má šancu siahnuť na Stanley Cup. Ak ho vyhrá, tretie kolo sa zmení na druhé.
24. február – výmenu uskutočnili aj Edmonton a Detroit. Do Kanady sa sťahujú Athanasiou a Kuffner, opačným smerom Sam Gagner a dve voľby v druhom kole draftu.
24. február – Chris Kreider ukončil všetky špekulácie o výmene z New Yorku Rangers podpisom 7-ročnej zmluvy s priemerným platom 6,5 milióna dolárov.
24. február – Videli sme aj výmenu troch tímov. Udiala sa medzi Las Vegas, Torontom a Chicagom. Do Vegas putoval Robin Lehner a Martins Dzierkals, Do Chicaga Malcolm Subban, Slava Demin a voľba v druhom kole draftu. Toronto získalu voľbu v piatom kole draftu.
24. február – Novú zmluvu podpísal aj obranca Toronta Jake Muzzin. Počas štyroch rokov zarobí 22,5 milióna dolárov.
24. február - Sami Vatanen sa pripojil k tímu Caroliny Hurricanes. Do New Jersey smerujú Fredrik Claesson, Janne Kuokkanen, podmienečná voľba v 4. kole draftu. Devils si nechali aj 50% Samiho platu.
24. február - Barclay Goodrow sa sťahuje zo San Jose do Tampy Bay. Opačným smerom ide Anthony Grec a voľba v prvom kole draftu. Tampa získala aj tretie kolo draftu.
27. február – Útočníík Ottawy Bobby Ryan sa po boj s alkoholizmom vrátil do akcie 25.2. a odohral tak prvý zápas od 20. novembra. V ďalšom zápase, prvom pred domácim publikom, strelil hetrik a postaral sa o jeden z doteraz najdojemnejších momentov sezóny.
28. februára - Rada guvernérov nižšej AHL odobrila odkúpenie organizácie San Antonio Rampage a jej následne sťahovanie do Las Vegas. Golden Knights tak budú mať nový vlastný farmársky celok.
29. február – Útočník Edmontonu, Leon Draisaitl, ako prvý hráč v sezóne prekonal hranicu 100 bodov trojbodovým zápisom v zápase proti Jets.
29. február – Guvernér štátu New York, Andrew Cuomo, potvrdil, že Islanders odohrajú všetky domáce zápasy sezóny 2020/21 i tohtoročného play-off v Nassau Coliseum.
29. február – Tím New York Islanders vyradil druhé číslo tento mesiac, tentokrát číslo #91 patriace Butchovi Goringovi. Aj vďaka nemu Isles vyhrali štyri Stanley Cupy v rade.

HVIEZDY MESIACA:

1. Leon Draisaitl: 10 gólov, 13 asistencií, 23 bodov
2. Mika Zibanejad: 11 gólov, 9 asistencií, 20 bodov
3. Dávid Pastrňák: 10 gólov, 9 asistencií, 19 bodov

Nováčik: Quinn Hughes: 2 góly, 13 asistencií, 15 bodov




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
S týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies