Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
«

Slováci v NHL

Bude Hossa tento rok uvedený do Siene slávy? Miesto si tam zaslúži, tvrdí expert

Kto by mohol mať najväčšie šance dostať sa do Sien slávy v tomto roku? Tím deviatich redaktorov oficiálnej ligovej stránky prišiel s prehľadom hráčov, ktorí si v tejto inštitúcii svoje miesto zaslúžia. Spomenuli si pritom aj na jedného Čecha a jedného Slováka.

Český reprezentant Patrik Eliáš bol najlepším útočníkom v histórii tímu New Jersey Devils, s ktorým získal dva Stanleyho poháre. Okrem iného, v tíme je rekordérom so 408 gólmi, 617 asistenciami a 1025 bodmi. Z českých hráčov nazbiera viac gólov, asistencií, bodov a víťazných gólov len Jaromír Jágr.

V podobnej situácii ako Eliáš, je aj slovenský útočník Marián Hossa, ktorý tiež nezískal významnú individuálnu trofej a tiež môže byť do Siene slávy uvedený prvým rokom. Tracey Myers si pritom myslí, že bol minimálne o jednu až dve Selkeho trofeje venované najlepšie brániacemu útočníkovi ukrátený. Bol však kľúčovým hráčom v ceste Chicaga k trom Stanleyho pohárom (2010, 2013 a 2015) a v kariére nazbieral 1134 bodov a 525 gólov v 1309 dueloch.

„Hossa bol vždy obdareným ofenzívnym hráčom, ale vycibril aj svoju defenzívnu hru, v čom mu podľa vlastných slov pomohol Pavel Daciuk. Hossa toho mal v sebe ešte dosť v roku 2017, keď musel prestať s hraním hokeja pre problémy s kožou. Tým, čo dosiahol, si miesto v Sieni slávy zaslúži,“ poznamenal Myers.

Ďalšími horúcimi adeptmi sú podľa nich aj Jarome Iginla, Claude Provost, Alexander Mogiľnij, Daniel Alfredsson, Rod Brind’Amour a Boris Michailov, ako aj hráčsky agent Don Baizley. Kto bude nakoniec vybraný sa dozvieme už čoskoro.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies