Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Správy z NHL

Ovečkin už mieri za Espositom. Toto je prekážkou v ceste za rekordom, tvrdí Bondra

Alexander Ovečkin pokračuje v posúvaní sa v historickom poradí najlepších strelcov kanadsko-americkej NHL. Vo štvrtok síce jeho gól Washingtonu k výhre nepomohol, ale on samotný sa dočkal úspechu, keď sa osamostatnil na siedmom mieste.

Hviezdny útočník Capitals strelil v zápase proti Rangers svoj 709. gól, aby prekonal zápis Mikea Gartnera. Po treťom góle v sezóne stráca už len 8 gólov na Phila Esposita na šiestej pozícii.

Ovečkin by saj aj napriek skrátenej sezóne mohol do konca základnej časti mohol posunúť aj pred Marcela Dionnea na piatom mieste. Na neho stráca 22 gólov. Ďalších 10 by ho potom delilo od štvrtého Bretta Hulla.

Hráč Góly
Wayne Gretzky 894
Gordie Howe 801
Jaromír Jágr 766
Brett Hull 741
Marcel Dionne 731
Phil Esposito 717
Alex Ovečkin 709

Článok pokračuje pod reklamou

„Ešte som neskončil,“ povedal Ovečkin. „Snažím sa momentálne užívať si a užijem si aj tento moment. Z tímového hľadiska samozrejme štve, že sme nezískali bod, ale je len začiatok ročníka a snažíme sa stále nájsť našu hru.“

Tridsaťpäťročný moskovský rodák sa v posledných sezónach spája s otázkou, či by mohol prekonať gólový rekord Waynea Gretzkyho, na ktorý mu stále chýba streliť 185 gólov. Vek hrá proti nemu, ale formu si stále vie udržiavať. Proti nemu však hrajú aj výluky a skrátené sezóny.

„Kratšie sezóny tomu nepomáhajú. Ale už len fakt, že by sa Gretzkému priblížil, by bola dobrá vec ako pre Ovečkina, tak aj pre Capitals a celú NHL. Dôležité je, aby sa o tom zase začalo viac hovoriť,“ povedal Peter Bondra pre sport.cz.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Až na limit: V play-off NHL tu máme prvú sedemzápasovú sériu! V AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies