Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Magazín

Thomas Vanek – najlepší presilovkový strelec

Thomas Vanek
Thomas VanekKlub 2008/09: Bufalo Sabres
Pozícia: ľavý krídelník
Vek: 25
Body 2008/09: 64 (40+24) v 73 zápasoch
Plat v sezóne 2008/09: 8 000 000 USD

Najlepším strelcom uplynulej sezóny sa stal Alexander Ovečkin, ktorý nastrieľal 56 gólov. Rakúsky útočník Thomas Vanek strelil 40 gólov a v poradí strelcov mu patrilo 7. miesto. Bol však lídrom v počte strelených gólov v presilovkách.

Thomas Vanek

Thomas Vanek

Vanek stihol v sezóne 2008/09 odohrať 73 stretnutí, v ktorých spolu nazbieral 64 bodov. Ako najlepší strelec Sabres strelil 40 gólov, z ktorých rovná polovica bola dosiahnutá v hre v početnej výhode.

S 20 gólmi kraľoval tejto štatistike pred Alexandrom Ovečkinom a Michaelom Cammallerim, ktorým sa podarilo nastrieľať v presilovkách 19 gólov. Ďalší v poradí je prvý obranca Mike Green s 18 gólmi.

Dvadsaťpäťročný Vanek, najlepšie platený hráč Buffala, bol v minulej sezóne tretím najproduktívnejším hráčom tímu po Derekovi Royovi a Jasonovi Pominvilleovi. V lige patril s 8 miliónmi k najlepšie zarábajúcim hráčom, no ani v druhej sezóne po podpise lukratívnej zmluvy sa nedokázal priblížiť svojmu maximu zo sezóny 2006/07.

Práve tá je zatiaľ jeho najvydarenejšia. V drese Sabres odohral všetkých 82 stretnutí, v ktorých nastrieľal 43 gólov a spolu nazbieral 84 bodov. Po sezóne sa stal obmedzeným voľným hráčom a vďaka veľmi lukratívnej ponuke Oilers podpísal so Sabres zmluvu, o ktorej sa mu v tom období ani len nesnívalo.

Talentovaný Rakúšan s českými(otec Zdeněk) a slovenskými koreňmi(matka Jarmila), narodený 19. januára 1984 v Grazi, bol draftovaný v roku 2003, kedy si ho v prvom kole z celkového 5. miesta vybralo Buffalo. Debut v NHL si odbil v sezóne 2005/06. Od vtedy stihol v najprestížnejšej lige sveta odohrať 318 zápasov, streliť 144 gólov a spolu nazbierať 260 bodov.

Skautov tímov NHL zaujal svojim prirodzeným talentom strieľať góly a presadzovať sa medzi zdatnými obrancami. V súčasnosti sa mu trochu vyčíta hra v play-off, slabšie nasadenie v niektorých striedaniach a príliš veľa zbytočných vylúčení.

K hokeju ho od malička viedol otec Zdeněk, ktorý hrával hokej profesionálne. Štrnásťročný Thomas v roku 1998 opustil Rakúsko, aby vyskúšal šťastie v Spojených štátov amerických.

V zámorí začínal v NAHL, kde odohral 14 zápasov za Rochester Junior Americans. V rovnakej sezóne prestúpil do tímu Sioux Fallas Stampede z USHL, kde strávil tri roky. V sezónach 2002/03 a 2003/04 obliekal dres Minnesotskej univerzity v NCAA. Pred svojou premiérou v NHL odohral 74 zápasov v drese tímu AHL Rochester Americans.

V roku 2007 podpísal ako obmedzený voľný hráč 7-ročnú zmluvu za 50 miliónov amerických dolárov. V prvej sezóne zarobil 10 miliónov dolárov, v druhej 8 miliónov. V budúcej sezóne zarobí 6,4 milióna a takýto plat bude mať aj v ďalších štyroch ročníkoch.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies