Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Slováci v NHL

Višňovský a Handzuš asistovali, Gáborík nebodoval

V šiestich zo siedmich duelov, ktoré sa v nedeľu odohrali, malo Slovensko hráčske zastúpenie. Zo siedmich slovenských hráčov sa do bodovania zapísali dvaja – Ľubomír Višňovský a Michal Handzuš.

Tom Gilbert rozhodol v druhej minúte predĺženia o víťazstve Edmontonu nad Vancouverom 5:4. V stretnutí nechýbal ani slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorý zaznamenal prihrávku na druhý gól svojho tímu, ktorý strelil v 16. minúte Comrie (strelil aj prvý gól). Okrem neho sa z hráčov domáceho mužstva presadili Horcoff a Jacques. O góly Canucks sa zaslúžili Wellwood, Salo, Henrik Sedin a Ehrhoff. Višňovský v zápase odohral 23 minút a 21 sekúnd. Do štatistík si pripísal tri plusové body, jednu strelu a dve trestné minúty.

Asistenciu v nedeľu zaknihoval aj center Michal Handzuš, ktorý nahrával na prvý gól Ryana Smytha. Práve Smyth nazbieral v stretnutí najviac bodov, no ani jeho štvorbodový výkon Kings k víťazstvu nepomohol. Smyth strelil dva góly a prihrával na ďalšie dva, ktoré vsietil Kopitar. Z hráčov Anaheimu sa z gólu tešili Corey Perry, Ryan Getzlaf, Joffrey Lupul a dvakrát Bobby Ryan. Ducks zápas vyhrali pomerom 5:4 a upravili si bilanciu prípravných zápasov na 5-3-0. Handzuš odohral 14 minút a 7 sekúnd, počas ktorých nazbieral mínusový bod a dve trestné minúty.

V prvom nedeľnom zápase na seba narazili Washington a New York Rangers. V priaznivom čase pre európskych fanúšikov sa odohral viac ako solídny zápas, v ktorom si Capitals do konca druhej tretiny vybudovali štvorgólový náskok. Do streleckej listiny sa postupne zapísali Brooks Laich, Alexander Semin, Chris Bourgue a Mike Knuble. V tretej tretine nahradil Lundgvista v bráne hostí Valiquette, ktorý už gól neinkasoval. Capitals ho však v priebehu záverečnej dvadsaťminútovky ohrozili len štyrmi, nie príliš nebezpečnými, strelami. Naopak, Rangers tretinu ovládli a dokázali znížiť na rozdiel jediného gólu. Strelecky sa presadili Artem Anisimov, Evgeny Grachev a Donald Brashear. Minútu pred koncom hral newyorský tím power play, ale ani z následného tlaku vyrovnávajúci gól nestrelil. Marián Gáborík odohral v zápase 21 minút a zaznamenal tri strely na Varlamova a k ním pridal aj jeden mínusový bod.

Článok pokračuje pod reklamou

Vo vzájomnom stretnutí na seba v Atlante narazili dvaja slovenskí obrancovia Boris Valábik a Andrej Meszároš. Práve Meszároš sa mohol so svojim tímom tešiť z víťazstva. Lightning boli v zápase o niečo aktívnejším tímom a duel vyhrali jasným pomerom 5:1. Steven Stamkos strelil dva góly, vrátane víťazného, pridal asistenciu a stal sa prvou hviezdou zápasu. Na streleckej listine ho doplnili spoluhráči Zenon Konopka, Martin St. Louis a Mattias Ohlund. Z domácich hráčov sa presadil len Chris Thorburn. Andrej Meszároš odohral takmer 18 minút a do štatistík si pripísal mínusový bod a jednu strelu na bránu. Boris Valábik odohral 13 minút a 11 sekúnd. Na svoje konto si pripísal mínusový bod a 10 trestných minút. Obe mužstvá sa opäť stretnú v sobotu v Atlante, kde otvoria sezónu.

V akcii sa predstavil ešte jeden slovenský obranca. V Toronte sa odohral duel medzi Maple Leafs a Sabres, ktorý bol vyrovnaný a pre divákov (18 388 v hale) atraktívny, pretože v ňom padlo 13 gólov. Andrej Sekera, ktorý odohral 20 minút a 7 sekúnd, sa na víťazstve 7:6 bodovo nepodieľal. Do štatistík si pripísal plusový bod a jednu strelu. Rozhodujúci gól jeho tímu strelil v 55. minúte Matt Ellis. Dvakrát sa do streleckej listiny zapísali Thomas Vanek a domáci Lee Stempniak. Brankári vyťahovali puk častejšie ako by chceli. Lalime zaznamenal 77% úspešnosť zákrokov a Toskala dokonca len 71%.

Peter Ölvecký doplnil Slovákov hrajúcich v nedeľných prípravných zápasoch. Slovenský útočník sa tešil z víťazstva Nashvillu 4:2 nad Columbusom, ku ktorému však bodmi neprispel. V zápase odohral 12 minút a 13 sekúnd. Nashville zvíťazil vďaka dvom gólom Jonesa a presným zásahom Hornqvista, Bouillona. V bráne Predators podával výborný výkon Dan Ellis, ktorý zastavil 36 striel Blue Jackets a prekonali ho iba Filatov a Nash.

V ďalších zápasoch sa slovenskí hokejisti nepredstavili.

Pavel Datsyuk a Jason Williams strelili gól a pridali asistenciu, aby pomohli Detroitu k víťazstvu 4:1 nad Pittsburghom v prvom stretnutí oboch tímov od posledného finále Stanley Cupu. Strelecky sa presadili aj Johan Franzen a Ville Leino, kým Brian Rafalski asistoval pri všetkých góloch domáceho tímu. Jimmy Howard zaznamenal 25 zákrokov a prekonať ho dokázal len Pascal Dupuis. Kapitáni Nicklas Lidstrom a Sidney Crosby v zápase nehrali.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies