Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
«

Správy z NHL

Prepísala sa história: Videli sme prvý austrálsky hetrik v NHL + video

Za normálnych okolností by nehrali. Brankár Charlie Lindgren a útočník Nathan Walker však využili príležitosť a doviedli St. Louis k výhre 6:2 nad Detroitom. Druhý menovaný pritom prepísal históriu NHL.

Walker sa totiž stal prvým Austrálčanom, ktorý v kanadsko-americkej liga strelil hetrik. Keďže sa narodil vo Veľkej Británii, zároveň sa stal deviatym britským rodákom s troma gólmi v zápase. V minulosti to dokázali Owen Nolan (11x), Steve Thomas (6x), Ken Hodge (6x), Adam Brown (3x), Brendan Perlini, Brian Perry, Jim Conacher a Joe Hall.

Walker sa zároveň stal druhým hráčom histórie Blues, ktorý strelil tri alebo viac gólov pri svojom sezónnom debute. Napodobnil Brendana Shanahana (7. október 1993). Povolaný do prvého tímu bol len v stredu na pohotovostnej báze.

„Je to neskutočné,“ povedal po zápase. „Bol som len šťastný z toho, že sme získali dva body a môžeme sa teraz posunúť k ďalšiemu zápasu.“

Článok pokračuje pod reklamou

Dvadsaťsedemročný hokejista, ktorý vyrastal v austrálskom Sydney a hokejovo dorástol v Českej republike, strelil za jeden večer toľko gólov, koľko sa mu ich podarilo nastrieľa v predošlých 25 zápasoch NHL.

Lingren medzitým štartoval v NHL p prvýkrát od marca 2020 a kryl 29 striel. Aj on bol povolaný na pohotovostnej báze, keďže tímu aktuálne chýbajú Jordan Binnington i Ville Husso.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies