Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Slováci v NHL

Piati Slováci bodovali, Brodeur odchytal 1000. zápas

V sobotu boli v akcii všetky tímy NHL. V pätnástich zápasoch sa predsatvilo aj deväť Slovákov, z ktorých bodovali piati. Marián Gáborík a Andrej Meszároš strelili po góle a asistenciami sa prezentovali Milan Jurčina, Ľubomír Višňovský a Zdeno Chára.

Rangers privítali v druhom domácom zápase druhého súpera zvučného mena. Bol ním tím Ottawa Senators. K víťazstvu „jazdcov“ v pomere 5:2 dopomohol slovenský útočník Marián Gáborík gólom a asistenciou. O zvyšné štyri presné zásahy Rangers sa postarali Prospal, Dubinsky (2 góly) a Del Zotto. Za Senators sa do streleckej listiny zapísali Alfredsson a Regin. Marián Gáborík odohral vyše 22 minút a okrem dvoch bodov si do štatistík pripísal tri plusové body a päť striel na súperovho brankára.

Ani jeden gól Andreja Meszároša nepomohol Tampe Bay k víťazstvu nad Atlantou, ktorá nakoniec vyhrala 6:3. Streleckú prevahu mali Lightning, ktorí vystrelili na Pavelca tridsaťdeväťkrát. Thrashers ohrozili Smitha 28 pokusmi. O góly Tampy Bay sa okrem Meszároša postaral Martin St. Louis, ktorý sa presadil dvakrát. Šesť gólov brankárovi Lightning postupne strelili Kovaľčuk (2 góly), Salmela, Bogosian a Peverley (2 góly). Andrej Meszároš odohral v zápase takmer 19 minút, počas ktorých si okrem gólu na svoje konto pripísal jeden mínusový bod a dve trestné minúty za hákovanie. Boris Valábik za Atlantu nehral.

Slovensko malo zastúpenie aj v v zápase medzi Washingtonom a Torontom, ktorý sa nakoniec skončil výhrou Capitals v pomere 6:4. Do brány Toronta sa postavil Vesu Toskala, ktorého po prvej dvadsaťminútovke vystriedal Jonas Gustavsson. Obaja brankári inkasovali tri góly. Na opačnej strane chytal talentovaný ruský brankár Simeon Varlamov. Úvodný gól zápasu strelil hviezdny útočník Alexandr Ovečkin. Do konca zápasu ho napodobnili Knuble, Laich, dvakrát Sjomin a veterán Morrison. Štyri góly „javorových listov“ strelili Stempniak, Ponikarovskij, Grabovskij a Hagman. Slovenský obranca Milan Jurčina odohral takmer 17 a pol minúty. Do štatistík sa zapísal jednou asistenciou a dvoma plusovými bodmi. Alexandr Ovečkin získal opäť tri body a zatiaľ je so 6 bodmi najproduktívnejším hráčom Capitals.

Článok pokračuje pod reklamou

Caroline nevyšiel vstup do tejto sezóny. Včera nestrelili Philadelphii ani gól a dnes prehrali s Bostonom 2:7. Bruins si už v prvej tretine vybudovali trojgólový náskok. Postupne sa presadili Savard, Ryder a Wheeler. V streleckých hodoch pokračovali „medvede“ aj v druhej dvadsaťminútovke, v ktorej tiež strelili tri góly – Sturm, Wideman, Sh. Thornton. V poslednej časti sa presadil ešte Matt Hunwick. Z hráčov Hurricanes prekonali Thomasa iba Scott Walker a Eric Staal. Zdeno Chára, posledný víťaz Norrisovej trofeje, si do štatistík pripísal jednu asistenciu, štyri strely na bránu a štrnásť trestných minút. V zápase odohral 19 minút.

Posledným Slovákom, ktorý v noci bodoval je skúsený obranca Ľubomír Višňovský, ktorý získal v zápase medzi Oilers a Flames jednu asistenciu. Z víťazstva sa mohli radovať hráči Calgary, ktorí zvíťazili 4:3. Brankármi oboch mužstiev boli tímové jednotky – Chabibulin (Edmonton) a Kiprusoff (Calgary). Chabibulin inkasoval štyri góly z hokejok Glencrossa, Mossa (dva góly) a Dawesa. Skúsený Kiprusoff zlikvidoval 31 pokusov „olejárov“ a prekonať ho dokázali Penner, Brule a Gilbert. Višňovský odohral 17 minút a okrem jednej asistencie si na svoje konto pripísal aj jeden strelecký pokus a dva plusové body.

Blackhawks, aj s Tomášom Kopeckým v zostave, dokázali poraziť Floridu 4:0. V bráne Chicaga dostal šancu Antti Niemi, ktorý vychytal prvé čísté konto vo svojom štvrtom zápase v National Hockey League. Na opačnej strane nastúpil, tak ako včera, český brankár Tomáš Vokoun, ktorý inkasoval štyri góly z hokejok Briana Campbella, Patricka Kanea, Patricka Sharpa a Dustina Byfugliena. Slovenský útočník Tomáš Kopecký odohral 9 minút a 16 sekúnd a do štatistík sa zapísal štyrmi streleckými pokusmi. V helsinskej Hartwald Arene sledovalo stretnutie 11 526 divákov.

Colorado má veľmi dobrý vstup do sezóny a po víťazstve nad San Jose dokázalo zdolať aj Vancouver Canucks, tentokrát pomerom 3:0. Opäť bol kľúčom k úspechu brankár Craig Anderson, ktorý vychytal svoje prvé čisté konto v sezóne, keď zastavil všetkých 35 striel Canucks. Jeho spoluhráči sa postarali o zvyšok. Strelecky sa presadili Wojtek Wolski, Paul Stastny a Darcy Tucker. Wolski má na svojom konte po dvoch zápasoch tri góly a štyri body. Marek Svatoš na svoj prvý bodový zápis stále čaká. V sobotnom zápase odohral 12 minút a do štatistík si pripísal iba jeden strelecký pokus.

Duel medzi Buffalom a Montrealom dospel až do predĺženia, v ktorom strelili víťazný gól Canadiens, ktorí nakoniec vyhrali 2:1. Streleckú prevahu mali „šable“, ktoré na talentovaného brankára Careyho Pricea vyslali 35 streleckých pokusov. Ryan Miller, brankár Buffala, čelil 17 strelám. V tretej tretine vystrelili naňho hráči Montrealu iba jednu strelu. O góly Montrealu sa postarali Travis Moen a Brian Gionta. Jediný gól Sabres dokázal streliť obranca Tim Connolly. Obranca Andrej Sekera hral 21 minút a 54 sekúnd. Okrem dvoch striel získal jeden plusový bod a rozhodcovia mu udelili dve trestné minúty za podrazenie. V závere druhej tretiny zamieril predčasne do šatne, keď ho trafil puk do tváre. V tretej tretine sa do zápasu vrátil.

Dva body za víťazstvo si do tabuľky pripísali hráči Coyotes, ktorí porazili Kings 6:3. Za „kráľov“ hral aj slovenský útočník Michal Handzuš. Po góloch Vrbatu a Lombardiho viedli Coyotes po prvej dvadsaťminútovke 2:0. Druhá tretina priniesla dva góly na oboch stranách. Brankára Phoenixu prekonali Kopitar a Frolov. Za Coyotes sa presadil Winnik a druhý gól v zápase strelil Vrbata. V poslednej časti sa do streleckej listiny zapísali Scottie Upshall, Robert Lang z Phoenixu a Drew Doughty z Los Angeles. Michal Handzuš odohral 16 a pol minúty bez bodového zápisu.

Detroit by na dvojzápas hraný vo Švédsku najradšej zabudol. Posledný finalista Stanley Cupu prehral svoj úvodný zápas so St. Louis a body nezískal ani v odvetnom stretnutí, v ktorom „bluesmani“ vyhrali 5:3. Oba tímy stavili na nových mužov v bráne, ktorí čelili rovnakému počtu striel. Viac pukov za svoj chrbát pustil Jimmy Howard v bráne Red Wings, ktorého prekonali dvakrát Keith Tkachuk a raz Andy McDonald, Brad Boyes a autor víťazného gólu Patrick Berglund. Góly Tomasa Holmströma, Daniela Clearyho a Niklasa Krönwalla Detroitu na zisk bodov nestačili. Ty Conklin zaznamenal 29 zákrokov a Blues v Štokholme dokázali tvrdenie, že v novej sezóne budú viac ako konkurencieschopným tímom.

Philadelphia vyhrala aj druhý zápas v sezóne, keď dokázala poraziť New Jersey Devils. Úvodný gól stretnutia strelili Carter. V druhej tretine sa k nemu pridali Laperriere a Richards. Po 40. minútach vyhrávali Flyers už 3:0. Štvrtý gól „letcov“ strelil Powe. Až za stavu 0:4 dokázali Devils streliť gól. V presilovej hre sa presadil Rolston. Philadelphia pridala ešte jeden gól (Carle) a skóre zápasu uzavrel útočník New Jersey Jamie Langenbrunner. Flyers vyhrali 5:2. Martin Brodeur, brankár New Jersey Devils, odchytal 1000. zápas v NHL.

Duel medzi Pittsburghom a NY Islanders dospel až do nájazdov, v ktorých rozhodli o svojom víťazstve hráči úradujúceho víťaza Stanley Cupu. Po 60. minútach sa za Penguins presadili Crosby, Eaton a Fedotenko. Za „ostrovanov“ sa do streleckej listiny zapísali Streit, Tavares a Hunter. V nájazdoch strelili gól iba hráči Pittsburghu – Letang a Crosby. John Tavares, jednotka posledného draftu, získal v prvom zápase NHL dva body za jeden gól a jednu asistenciu.

Aj v zápase medzi Dallasom a Nashvillom sa rozhodovalo až v nájazdoch, v ktorých boli úspešnejší hosťujúci hráči z Nashvillu a po výhre 3:2 si do tabuľky pripísali prvé dva body. V základnej hracej dobre sa za „predátorov“ presadili Steve Sullivan a Jason Arnott. Na opačnej strane sa do streleckej listiny zapísal iba James Neal, ktorý strelil oba góly Stars. Nájazdy premenili Legwand, Santorelli z Nashvillu a Ribeiro z Dallasu.

Columbus Blue Jackets privítal vo svojej aréne hráčov Minnesoty Wild, za ktorých nastúpil aj Martin Havlát a Petr Sýkora. Skóre zápasu otvoril v 31. minúte domáci R.J. Umberger. Ďalšie góly padli až v poslednej tretine. Najprv sa v 45. minúte presadil Andrew Brunette a o šesť minút zvyšoval na 2:1 pre Blue Jackets Rostislav Klesla. Do konca tretiny sa ani jeden z tímov nepresadil a zápas skončil víťazstvom Blue Jackets v pomere 2:1. V bránach oboch tímov chytali tímové jednotky – Mason (Columbus) a Bäckström.

V poslednom nočnom zápase sa stretli dva kalifornské tímy – Anaheim a San Jose. Úspešnejší boli hráči Sharks, ktorý vyhrali 4:1. Prvé tri góly strelili „žraloci“ už v prvej tretine. Postupne sa do streleckej listiny zapísali Ferriero, Marleau a Thornton. V druhej dvadsaťminútovke zvyšoval na 4:0 Devin Setoguchi a v 51. minúte uzavrel skóre stretnutia obranca Ducks Ryan Whitney. Za San Jose nastúpil aj Dany Heatley, ktorý získal dva body za dve asistencie. V drese Ducks debutoval fínsky útočník Saku Koivu, ktorý nebodoval.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Gáborík (NYR) 22:11 1 1 2 3 5 0
Michal Handzuš (LAK) 16:31 0 0 0 -1 1 0
Zdeno Chára (BOS) 19:01 0 1 1 0 4 14
Milan Jurčina (WAS) 17:23 0 1 1 2 0 0
Tomáš Kopecký (CHI) 09:16 0 0 0 0 4 0
Andrej Meszároš (TAM) 18:49 1 0 0 -1 4 2
Andrej Sekera (BUF) 21:54 0 0 0 -1 2 2
Marek Svatoš (COL) 11:54 0 0 0 0 1 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 17:01 0 1 1 2 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner verejne vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies