Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
«

Sumáre

Tatar opäť skóroval i asistoval, štyria Slováci sa tešili z výhier

V noci zo štvrtka na piatok sa v NHL odohralo desať zápas a v dvoch z nich sa predstavili aj štyria Slováci. Všetci sa tešili z výhier, Tomáš Tatar sa aj presadil bodovo i gólovo.


NJD - CBJ 3:1

Tatar pomohol k výhre nad Columbusom

Tomáš Tatar strelil svoj ôsmy gól v sezóne a pridal asistenciu, s rovnakou bilanciou skončil Jesper Bratt a New Jersey vyhralo nad Columbusom 3:1, aby sa vrátilo na víťaznú koľaj a vyhralo štvrtý zápas z posledných piatich. Výhru poistil gólom do prázdnej brány Jack Hughes, ktorý pri prvých dvoch góloch asistoval a v posledných piatich dueloch nazbieral už 12 bodov (4+8), čo z hráčov tímu dokázal naposledy Zach Parise v ročníku 2007/08. MacKenzie Blackwood čelil 32 strelám, z ktorých ho prekonal len Max Domi. Joonas Korpisalo urobil 25 zákrokov a Blue Jackets prehrali tretí zápas po sebe a piaty z posledných šiestich. Tatar odohral 15 minút, počas ktorých zaznamenal aj dva plusové body, tri strely a dva bloky. Z výhry Devils mali radosť aj ďalší dvaja Slováci. Z taxi zostavy bol pred zápasom aktivovaný Marián Studenič, ktorý počas šiestich minút zaznamenal mínusový bod a urobil jeden bodyček. Dva bodyčeky, jeden blok a menší trest za držanie zaknihoval obranca Christián Jaroš, ktorý odohral deväť a pol minúty. Jakub Voráček odohral svoj 1000. zápas v NHL. Po druhýkrát v kariére proti sebe nastúpili bratia Boqvistovci.

Tatarov 8. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Hughes, 2. J. Bratt, 3. M. Blackwood (všetci NJD)

Článok pokračuje pod reklamou

TBL - CGY 4:1

Kučerov pri návrate do akcie pomohol k výhre

Nikita Kučerov pri návrate po dlhej absencii prihrával na dva góly, vrátane toho víťazného, aby pomohol Tampe k výhre 4:1 nad Calgary. Brayden Pouit strelil víťazný gól a presadili sa aj Corey Perry, Ondřej palát a Alex Killorn. Andrej Vasilevskij kryl 26 striel a recept na neho našiel len Dillon Dube, ktorý mu čisté konto pokazil v 56. minúte. Dan Vladař urobil 29 zákrokov. Dvakrát ho ohrozil aj Erik Černák. Za 18 minút strávených v akcii nazbieral aj štyri bodyčeky, dva plusové body a menší trest za hrubosť, keď sa dostal po strelení štvrtého gólu na potýčky s Johnnym Gaudreauom. Lightning, za ktorých nastúpil aj Steven Stamkos, vyhrali druhý zápas po sebe a ôsmy z posledných deviatich domácich, Flames posledné dva zápasy prehrali.

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov, 2. A. Vasilevskij, 3. R. McDonagh (všetci TBL)

BOS - MIN 2:3

Boldy pri debute v NHL rozhodol o výhre

Matt Boldy svojím prvým gólom v NHL rozhodol o výhre Minnesoty 3:2 nad Bostonom, ktorou si tím zo St. Paul ukončil päťzápasovú sériu prehier. Kirill Kaprizov a Nico Sturm strelili presilovkové góly a Kaapo Kahkkonen predviedol 36 zákrokov. Prekonali ho Taylor Hall a Brad Marchand, ktorí na to tiež využili hru v početnej prevahe. Jeremy Swayman predviedol 27 zásahov a Bruins prišli o trojzápasovú sériu výhier. Duel nedohral pre zranenie Kaprizov. Pre Boldyho išlo o prvý zápas v NHL. Debut zažil aj Marco Rossi. Proti sebe nastúpili bratia Folignovci. Marcus sa tešil z 11. výhry z 20 vzájomných zápasov.


Hviezdy duelu: 1. M. Boldy (MIN), 2. T. Hall (BOS), 3. J. Brodin (MIN)

BUF - SJS 2:3

Sharks uštedrili Sabres ich piatu prehru v sérii

San Jose strelilo tri góly v prvej tretine, aby si položilo základy víťazstva 3:2 nad Buffalom. Adin Hill kryl 37 striel, z toho 21 v poslednej tretine. Víťazný gól nakoniec strelil Tomáš Hertl, ktorý zaznamenal asistenciu aj pri góle Tima Meiera. Skóre stretnutia otvoril Matt Nieto. Kým Sharks sa podarilo odvrátiť tretiu prehru v sérii, Sabres prehrali piaty zápas po sebe. Duel zdramatizovali Jeff Skinner a Zemgus Girgensons. Ukko-Pekka Luukkonen opustil duel s 18 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. T. Hertl (SJS), 2. A. Hill (SJS), 3. J. Skinner (BUF)

PHI - PIT 2:6

Penguins oslávili vo Philadelphii 10. výhru v sérii

Bryan Rust strelil dva góly a pridal asistenciu, Jake Guentzel strelil dva góly a Kris Letang nazbieral tri asistencie, aby pomohli Pittsburghu už k 10. výhre v sérii, tentoraz 6:2 na ľade rivala z Philadelphie. Evan Rodrigues a Brian Boyle pridali po góle, Tirista Jarry urobil 18 zákrokov. Prekonali ho Cam Atkinson a Oskar Lindblom. Carter Hart urobil 26 zákrokov a Flyers prehrali štvrtý zápas v sérii. V aktuálnej sezóne neťahal nikto takú dlhú víťaznú šnúru ako Penguins. Naposledy 10 zápasov po sebe vyhralo Vegas medzi 9. a 28. aprílom minulého roka. Sidney Crosby vyrovnal Matsa Sundina na 29. mieste historického bodovania NHL, keď dvakrát asistoval a zaznamenal svoj 1349. bod v kariére. Guentzel bodoval v 16. zápase po sebe, ktorý odohral. Rust bol viacgólový v treťom zápase po sebe. Viac tkaých zápasov po sebe odohral v klubovej histórii len Mario Lemieux.

Pekné zakončenie Rodriguesa

Hviezdy duelu: 1. B. Rust, 2. J. Guentzel, 3. T. Jarry (všetci PIT)

DAL - FLA 6:5 SN

Stars ukončili Panthers sériu výhier

Joe Pavelski a Jason Robertson uspeli v nájazdoch, kým Braden Holtby v nich nekapituloval, aby Dallas ukončil Floride štvorzápasovú sériu výhier a po triumfe 6:5 po nájazdoch oslávil svoju tretiu výhru po sebe. Robertson skóroval aj v normálnom hracom čase, Pavelski si pripísal asistenciu. Gól a dve asistencie zaznamenal Denis Gurianov, gól a asistenciu Jamie Benn a po góle pridali aj Michael Raffla a Tyler Seguins. Holtby čelil 42 strelám, z ktorých ho prekonali dvakrát Aleksander Barkov, raz Patric Hörnqvist,, MacKenzie Weegar a Jonathan Huberdeau. Barkov a Huberdeau pridali aj po asistencii, tri ich nazbieral Aaron Ekblad. Sergej Bobrovskij urobil 31 zákrokov. Za Stars nenastúpil Andrej Sekera. Joe Thornton odohral svoj 1700. zápas v NHL. Dokázal to ako šiesty hráč histórie. „Dostať sa až sem mi pomohlo veľmi veľa ľudí. Fyzioterapeuti, skvelí spoluhráči, skvelí tréneri. Je to komunita, čo vám umožní dostať sa takto ďaleko a ja im všetkým ďakujem,“ povedal po zápase.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. D. Gurianov (DAL), 2. A. Barkov (FLA), 3. J. Benn (DAL)

COL - WPG 7:1

Colorado potvrdilo formu proti Jets, Landeskog dosiahol hetrik

Gabriel Landeskog strelil tri góly a pridal asistenciu, Nathan MacKinnon strelil gól a nazbieral štyri asistencie, aby doviedli Colorado k výhre 7:1 nad Winnipegom. Gól a dve asistencie si pripísal Mikko Rantanen, gól a asistenciu Bowen Byram a gól strelil aj Nazem Kadri. K tretej výhre v sérii a ôsmej z posledných deviatich duelov pomohol aj Darcy Kuemper, ktorého z 35 striel prekonal len Mark Scheifele, ktorý otváral skóre zápasu. Jets doň vstupovali s ambíciou vyhrať štvrtý zápas po sebe. Connor Hellebuyck inkasoval všetkých sedem gólov, pričom čelil 42 strelám. Colorado strelilo 7 gólov v zápase po siedmy raz v sezóne. Naposledy sa im to viackrát podarilo len v sezóne 1995/96 (11).


Hviezdy duelu: 1. G. Landeskog, 2. N. MacKinnon, 3. E. Johnson (všetci COL)

ARI - CHI 6:4

Larssonov hetrik pomohol Coyotes k výhre nad trápiacim sa Chicagom

Arizona prišla o dvojgólové vedenie a potom takmer aj o trojgólové, no nakoniec si ho už dokázala ustrážiť a zdolala Chicago 6:4, ktorému tým natiahla sériu prehier už na šesť stretnutí. Coyotes samotní sa vyhli tretej prehre v sérii aj vďaka hetriku Johana Larssona. Travis Boys strelil gól a pridal dve asistencie, Clayton Keller pridal ku gólu jednu asistenciu. Z gólu sa tešil aj Dysin Mayo a Karel Vejmelka urobil 32 zákrokov. Prekonali ho Kirby Dach, MacKenzie Entwistle, Jake McCabe a Alex DeBrincat. Marc-Andre Fleury inkasoval päť gólov z 25 striel – Larsson svoj hetrik pečatil strelou do prázdnej brány. Fleury predtým vyhral šesť zápasov proti Coyotes po sebe. Hráči Blackhawks sa po zápase zavreli v kabíne, kde si medzi sebou vydiskutovali svoje posledné výkony.


Hviezdy duelu: 1. J. Larsson, 2. T. Boyd, 3. S. Gostisbehere (všetci ARI)

VGK - NYR 5:1

Vegas aj vďaka dvom gólom Marchessaulta zdolalo Rangers

Mark Stone obnovil vedenie a Jonathan Marchessault strelil dva góly, aby Vegas zdolalo Rangers 5:1 a zabránilo svojej tretej prehre v rade. Mattias Janmark a Brett Howden sa tiež zapísali do streleckej listiny, Robin Lehner urobil 18 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Chris Kreider, ktorý vyrovnával na 1:1. Alexandar Georgiev urobil 30 zákrokov, ale na predĺženie trojzápasovej série výhier to nestačilo. Návrat do Vegas zažili Ryan Reaves i tréner Gerard Gallant.

Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault, 2. M. Janmark, 3. B. Howden (všetci VGK)

LAK - NSH 2:4

Saros doviedol Predators k výhre v L.A.

Juuse Saros zneškodnil 46 striel a neuspelo proti nemu ani Adrian Kempe z trestného strieľania, aby doviedol Nashville k výhre 4:2 nad Los Angeles. Filip Forsberg strelil prvý gól a na druhý prihrával. Matt Duchene, Matt Luff sa trafili do čierneho, Jakov Trenin do prázdnej brány. Dustin Brown a Martin Frk znížili z 0:3 na 2:3, ale k zvratu už nedošlo. Jonathan Quick inkasoval tri góly z 19 striel. Oba tímy vstúpili do zápasu so šancou vyhrať tretí zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg (NSH), 2. D. Brown (LAK), 3. J. Saros (NSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (NJD) 14:57 1 1 2 +2 0 3 0
Ch. Jaroš (NJD) 09:26 0 0 0 0 2 0 2
M. Studenič (NJD) 06:04 0 0 0 -1 0 0 1
E. Černák (TBL) 17:52 0 0 0 +2 2 2 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies